5 Favoriete saladerecepten

Mexicaansesalade4

Het is natuurlijk een béétje een cliché, maar ook wel weer waar: de lente komt er nu écht aan en dat betekent vrijwel automatisch dat wij meer zin krijgen in salades en andere licht verteerbare maaltijden. How about you? We zetten vandaag vijf van onze favoriete saladerecepten voor je op een rijtje, om je zo hopelijk een beetje inspiratie mee te geven, voor de komende tijd!

Allereerst een tip: salades lenen zich uitermate goed om er een peulvrucht of boon aan toe te voegen. Wat denk je bijvoorbeeld van linzen of kikkererwten? Deze Midden-Oosters getinte salade met kikkererwten en za’atar (een super lekkere kruidenmix,) is een grote aanrader. Niet alleen een grote aanrader, ook een grote portie. Van dit gerecht kun je gemakkelijk twee dagen eten! Een bonustip: maak extra veel van de tahinidressing. Die is namelijk to die for.

Mexicaansesalade2

Van Midden-Oosterse sferen gaan we naar een goede Mexicaanse boerenkoolsalade – omdat Mexicaans eten altijd een goed idee is. Het wordt op een gegeven moment misschien weer wat lastiger om aan boerenkool te komen, maar dan kun je deze salade ook prima met bladspinazie maken, hoor!

width="1023"

Gek op Indiaas eten, maar vind je het vaak te veel werk om het te maken? Dan is het misschien een idee om deze supereenvoudige, maar toch sterk Indiaas geïnspireerde salade te maken. Lekker met naan of papadums erbij! Deze salade is tíjden onze absolute favoriet geweest en hoewel we inmiddels een heleboel nieuwe lekkere salades hebben leren kennen, scoort hij nog altijd hoog!

SLA2-1024x682

De dressing bij deze salade is misschien eventjes een uitdaging – je hebt bijvoorbeeld best wel wat kruiden en ingrediënten nodig – maar het is zó waard. Het is een recept uit het kookboek van saladebar (keten) SLA en ja, het smaakt echt precies zo goed als wanneer je bij SLA een salade bestelt. En dat terwijl ik altijd riep: zo lekker krijg ik het thuis nooit! Nou, wel dus ;)

IMG_1081_zpscf1b68ee

Tot slot: niet écht een salade (althans, niet traditioneel gezien,) maar wel helemaal uit groenten gemaakt: rauwe Pad Thai. De slierten maak je met een spiralizer (in het recept leggen we uit wat dat is en hoe het werkt,) en dat maakt dit gerecht heel bijzonder en héél lekker. Dit is nou typisch zo’n maaltijd die we in de zomer makkelijk drie keer per week kunnen eten, afgewisseld met de andere vier salades hierboven!

En? Heb je een voorkeur voor één van onze vijf favoriete saladerecepten? Laat het ons weten! Laat het ons ook vooral weten als je een gerecht hebt uitgeprobeerd. Deel bijvoorbeeld een foto via Instagram, met #degroenemeisjes. Vinden we super leuk, dus alvast bedankt en natuurlijk: eet smakelijk! 

Mexicaanse boerenkoolsalade

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “5 Favoriete saladerecepten

  1. Ik ben dol op salades. De Indiaase salade en de Mexicaanse boerenkoolsalade ga ik eens proberen!

  2. Salades – all summer all winter for me :)
    favorieten heb ik teveel – op zijn thais met amandelmisosaus, zwarte bonen met avocado, aubergine met tahin/ soyayoghurt…
    maar ik voeg wel altijd iets warm/ gekookt toe (zoals peulvruchten of geroosterde groenten) om er een vullende lunch/ avondeten van te maken. en wat ik ook graag doe is iets zoet toevoegen, zoals granaatappel bij aubergine, mango bij avocado en zwarte bonen, etc. mmmh

  3. Ik heb er al een paar meerdere keren gemaakt. De pad thai nog niet, maar die ziet er wel heel lekker uit! Ik zocht nog een salade recept voor deze week, dus dit komt als geroepen :)

  4. Ff ter info. Zie een reclame voor de Beekse Bergen op jullie site…..niet echt ‘groene meisjes style’ (snap ook dat jullie niet altijd invloed hebben op de reclames op jullie site) verder lees ik altijd met veel plezier jullie blog, top! ?

  5. Lekkere recepten! Ik ben de laatste weken gezonder aan het eten, dus dit soort recepten komen altijd goed van pas.

  6. ik eet vaak salades, maar krijg niet altijd een lekkere dressing uit de verf, keer een postje maken over verschillende soorten dressings enzo zou leuk zijn!

    Sowieso vind ik het ook af en toe lastig om te bepalen welke kant ik op ga qua smaak en seasoning bij koken en soep maken enzo. Welke kruiden passen goed bij welke soorten groenten? Courgette soep, neem ik hollandse kruiden, ga ik voor romig en met dille of geef ik het een Indiase curry smaak?

    En inderdaad, peulvruchten zijn super veelzijdig, door salade, soep, overal doorheen gooien voor wat extra voedingswaarde. Ik zorg standaard dat ik peulvruchten klaar heb in de vriezer voor als ik chili maak enzo.

  7. Salades zijn zo lekker als lunch. Maar ik vind het altijd lastig hoe je het beste de restjes kunt bewaren als je maar 1 portie nodig hebt. Hebben jullie bewaartips?

    1. Ik heb een koelkast vol met plastic bakjes en weckpotten.. zo houd ik alles vers :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *