Heel afgezaagd misschien, want alle bloggers doen het, maar in december kijken we graag even terug naar het afgelopen jaar. We hebben onze statistieken eens flink onder de loep genomen en hebben twee dingen geconcludeerd. 1) Recepten worden het állerbeste gelezen op ons blog en 2) precies onze eigen lievelingsrecepten worden het meeste gelezen. En hopelijk worden ze niet alleen gelezen, maar ook gemaakt. Want als we zien dat bijvoorbeeld het recept voor linzensoep dit jaar ruim 56.000 keer gelezen is, dan hopen wij natuurlijk ook dat dit betekent dat er 56.000 pannen VEGAN linzensoep gekookt zijn het afgelopen jaar. Dat zou toch alleen al geweldig zijn? We zetten de best gelezen recepten van 2014 voor je op een rijtje. Misschien ken je nog niet alle recepten en heb je nog wat kook- en bakwerk in te halen!
Hoe maak je nou het állerlekkerste havermoutontbijt? De Groene Oma’s eh Meisjes weten raad. Grappig om te zien dat havermout zó hot is momenteel. Er stonden nog meer artikelen met ‘havermout’ in de titel heel hoog in de top 50 van best gelezen artikelen!
2. Lowbudget rode linzensoep met kokosmelk
Eigenlijk verbaast het ons niks dat dit recept op nummer twee staat. Ten eerste niet omdat we het zelf ook enorm lekker vinden, maar ten tweede omdat dit het recept is waarover we het laatste jaar waarschijnlijk de meeste reacties over en foto’s van opgestuurd hebben gekregen. Dat vinden we trouwens heel erg leuk; lezers die foto’s sturen van eigen creaties. Hopelijk gaan jullie daar in 2015 vrolijk mee door!
Dit recept hebben we aan vriendinnetje Jaimie (let op, niet Jamie maar Jaimie) te danken. Jaimie maakte in de zomer (maar volgens mij al de zomer van vorig jaar) een ontzettend lekkere hummus en wat zijn we blij dat we haar het recept hebben gevraagd. Over deze hummus hebben we al zóveel mensen enthousiast gehoord!
4. Appel Kaneel Ontbijtmuffins
Het mag bijna een wonder heten dat dit recept zo hoog is geëindigd, want laten we eerlijk zijn; de foto’s zien er niet bepaald fantastisch uit. Nu zien vegan baksels er al snel niet geweldig uit, maar gelukkig smaken ze wel heel erg lekker! Deze jongens zijn zó ideaal om in grote hoeveelheden te maken en vervolgens in te vriezen. Een tip: eventjes in de oven om lekker warm te laten worden, dan smaakt het naar appeltaart. Appeltaart voor ontbijt is altijd een goed idee.
Waarom er niet al lang een hip bananenbroodrestaurantje is geopend in Amsterdam, dat is voor ons een raadsel. Bananenbrood is in 2014 ongekend populair geweest. Muffins? Brownies? Cupcakes? Mwah. Bananenbrood in allerlei smaken en uitvoeringen? Hell yes! Blogvriendinnetje Iris maakte het brood ook en maakte daar een veel mooiere foto van dan wij zelf deden, dus hierboven zie je haar foto en die komt uit dit artikel.
Een cheesecake gemaakt zonder cheese. Kan dat? Ja hoor! Check het recept maar!
Als je van het ‘taart bij het ontbijt’ principe houdt – wie niet?! – dan is dit recept echt iets voor jou. Het is eigenlijk gewoon havermout met fruit uit de oven, maar ondertussen voelt het alsof je een gebakje aan het eten bent. Dit is de uitvoering met rood fruit en kokos, maar onze persoonlijke favoriet is met appel, rozijnen en kaneel of speculaaskruiden.
Ook een hit: geroosterde kikkererwten. Laten we het maar een gezonde variant op borrelnootjes noemen. Zelf hebben we het inmiddels een paar keer gemaakt, maar dan vooral om over een salade te strooien, of om door een soep te roeren (bij wijze van croutons.)
9. Groene smoothie voor gevorderden
Ook weer een gevalletje: opmerkelijk dat dit recept zo hoog is geëindigd, want de foto ziet er niet bepaald appetijtelijk uit. Maar dat is wel vaker zo met groene smoothies en toch zijn ze meestal wel heel lekker. Dit is een pittig gevalletje. Deze smoothie moet je niet maken als je nog nooit eerder een groene smoothie hebt gedronken. Maar ben je al een beetje gevorderd en durf je een uitdaging wel aan? Dan kun je hier zeker mee uit de voeten.
We weten nog precies hoe enthousiast wij aan de slag gingen met dit recept, omdat we toen net onze Spiraalsnijder hadden. Het is zó leuk om je groenten met een spiraalsnijder te bewerken! En dit is ook gewoon een heel lekker recept. Dus heb jij ook een spiraalsnijder? Probeer dit recept dan eens!
Onze plannen voor volgend jaar:
– recepten alleen nog plaatsen als de foto’s goed gelukt zijn
– heel veel nieuwe lekkere recepten bedenken en maken
We willen jullie allemaal ontzettend bedanken voor het lezen van onze recepten. Wij worden nog iedere dag heel erg blij als we horen dat jullie de recepten maken – en dat ze dan nog lekker worden ook. Trotser kun je ons niet maken! We zijn heel benieuwd wat 2015 ons op kook-en bakgebied gaat brengen!
Wat was jouw favoriete Groene Meisjes recept in 2014?
Mijn favotiet is toch wel de Thaise pindasoep. Mjam!
I’m sorry, het is de pindasoep met rijst ;-)
Ik ben gek op lijstjes! Lezen, schrijven whatever. Ik vind dit soort artikelen dus juist fijn! Heb er veel te weinig uit dit lijstje geprobeerd. Geroosterde kikkererwten waten in ieder geval lekker.
Mmmmm, geroosterde kikkererwten is ook mijn favoriete snack dan het afgelopen jaar!
Is de oosterse pompoensoep van 2014? Dat recept zoek ik denk ik elke maand wel op haha!
Dat bananenbrood ziet er leuk uit om op tafel te presenteren!
En een beetje cliché is een lijstje wel; maar oooh zo handig om nog even een overzicht te krijgen en gewezen te worden op recepten die me zijn ontschoten!
Ik ben nog steeds dankbaar voor jullie bananenbroodrecept. Ik snap het helemaal dat ‘ie bij de meest gelezen recepten hoort! Wel gek dat de gepofte aardappel met dat lekkere avocadosausje er niet tussen zit hoor, die is zooo lekker! Ik denk één van mijn lievelings samen met het bananenbrood :D
Ja die gepofte aardappel met avocadosaus is hier ook 1 van de favorieten! Die maak ik best vaak :)
Jaaa die is lekker he? Ook 1 van onze favorietjes! Misschien staat ie volgend jaar in de top 10 ;)
Ik heb de humus net voor het eerst gemaakt en die is inderdaad heel lekker! Ik had wel gekookte erwten gebruikt ipv uit blik, dus het was een beetje gokken met de hoeveelheid.
Ik vind het een superleuk lijstje, dus who cares about afgezaagd!
Heerlijk al die recepten! De geroosterde kikkererwten ga ik gauw een keer proberen en ik ben geloof ik één van de weinige mensen die nog nooit bananenbrood heeft gemaakt haha, staat ook op de to-do lijst! :)
Toffe recepte allemaal! Ik maakte de geroosterde kikkererwten zelf, maar ze waren snel wak:( hebben jullie mss tips om ze krokant te houden?