EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: DOORTJE

In deze rubriek geeft één van onze lezers ons allemaal een kijkje in zijn of haar vegetarische/veganistische eetdagboek. Vandaag het woord aan; Doortje!

Hallo, mijn naam is Doortje. Ik houd enorm van koken en het meeste van het daarna allemaal op te eten. Ook heb ik een zwak voor kookboeken en lees deze dan ook overal, variërend van de wachtruimte van de tandarts tot in bed voordat ik ga slapen. Verder eet en kook ik (zo goed als) veganistisch, omdat ik dit belangrijk vind ten aanzien van het milieu en voor mijn eigen gezondheid. Mijn manier van eten is hier een onderdeel van. Een kleine voetafdruk hoort hier voor mij ook bij. Ben je benieuwd naar het recept voor de gemarineerde champignons? Kijk dan op mijn blog: doorhetkeukenraam.blogspot.com.

Mijn eetdagboek

Ontbijt:
Peren-bananen smoothie met lijnzaad en een rijstwafel met appelstroop.

Lunch:
Noten-rozijnen brood met een appeltje die ik meenam naar een vergadering van de Wereldwinkel.

Tussendoor:
Speltbrood met carobella (dit is carob pasta te koop in de natuurvoedingswinkel).

Avondeten:
Gepofte aardappel, geroosterde bietjes en wortel met gemarineerde champignons.

Dessert:
Groene thee met een maïsmuffin.

Doortje, we hebben genoten van jouw eetdagboek! We zijn benieuwd naar wat onze lezers ervan vonden, dus laat vooral een reactie achter bij de comments!

Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Dat kan! Je kunt hier de ‘spelregels’ en instructie lezen. We zien jullie inzendingen graag tegemoet!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: DOORTJE

  1. Ziet er allemaal lekker uit. Maismuffins,…..mmmm. Snel recept overnemen en maken. En natuurlijk het blog gaan lezen.

  2. Oeh die maïsmuffins en de gemarineerde champignons zijn een goed idee ;-) Die ga ik opnemen in mijn ‘nog-te-proberen’ recepten!
    Ik wil ook wel eens speltbrood proberen. Ik heb wel volkorenspeltmeel, maar geen idee hoe ik het kan maken :-)
    Hebben jullie een recept?

    Liefs,

    Louise

  3. Speltmeel kun je precies zoals volkorenmeel gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld bij een recept waar volkorenmeel wordt gebruikt het vervangen met volkoren speltmeel. Spelt is vaak lichter te verteren en doet wat lichter aan. Ook voor mensen met een gluten allergie kan het een uitkomst zijn.

  4. Wat een leuk eetdagboek! Vooral je ontbijt en de geroosterde groenten uit het avondeten zien er goed uit.
    Heb je blog gelijk even bekeken Doortje, leuk, ik volg via Bloglovin!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *