EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: KELLY

In deze rubriek geeft één van onze lezers ons allemaal een kijkje in zijn of haar vegetarische/veganistische eetdagboek. Vandaag het woord aan; Kelly!

“Ik ben Kelly, 28 jaar,werkzaam in de gezondheidszorg en volg daarnaast nog een studie.
Ik probeer zo bewust mogelijk te eten en te leven. Dit doe ik uit respect voor dier en mens.
Ik ben regelmatig in de kringloopwinkel te vinden. Naast tweedehands kleding, heb ik ook een zwak voor retro/vintagespulletjes.”

Mijn eetdagboek

Mijn ontbijt: Sojayoghurt met muesli (met gedroogd rood fruit, van Zonnatura) en een kopje koffie!

Mijn lunch: 2 boterhammen (mijn lieve buurvrouw heeft dit lekkere brood weer voor mij gebakken) met zonnepittenspread met wilde kruiden (uit de Natuurvoedingswinkel)

Mijn avondeten: champignon-notenpaté, met geroosterde aardappelpartjes en rucolaslaatje

Recept: champignon-notenpaté

400-500 gram champignons (witte en kastanje) in kleine stukjes gesneden
1 ui in kleine stukjes gesneden
1 teen knoflook
handje tijm
handje peterselie
olijfolie
2 eetlepels arrownoot
1 pakje vegan kaas geraspt ( 190 gram)
150 gram cashewnoten in keukenmachine vermalen (ongezouten)
1 eetlepel eekhoorntjesbrood bouillon uit potje (evt uit blokje)

Verhit 3 eetlepels olijfolie in een pan en bak hierin de ui glazig. Voeg de champignons toe.
Laat dit samen met een eetlepel boullion en de tijm goed gaar worden.
Maak met een beetje water een papje van de arrownoot en voeg dit toe aan het champignonmengsel.
Haal de pan van het vuur. Voeg de geraspte vegan kaas, cashewnoten en de peterselie toe.
Roer het goed door en schep het mengsel over in een ingevette ovenschaal of cakeblik.
Zet de paté in het midden van de oven en laat dit in ongeveer 45 minuten gaar worden op 180 graden.
De paté is afgekoeld ook heerlijk met een salade of op brood.

Toetje: bananashake (In de blender: 1 bevroren banaan met 200 ml sojamelk en 2 eetlepels hennepzaadjes)

 

Kelly, dankjewel voor deze fantastische eerste inzending!
Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Dat kan! Je kunt hier de ‘spelregels’ en instructie lezen. We zien jullie inzendingen graag tegemoet!  

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: KELLY

  1. Hmmm, die champignon-notenpaté ziet er heerlijk uit! Die ga ik eens proberen :)

  2. Leuk! En die champignon-notenpaté ziet er inderdaad heerlijk uit! Helaas ben ik allergisch voor champignons, maar ik ga het gewoon een keer proberen met een andere groente!
    En wat een schattige mokjes op de eerste twee foto’s ;-)

  3. Leuk om te lezen en de foto’s te zien! Dankjewel Kelly voor het delen :-)

  4. Wat een leuk idee zo’n voedingsdagboek!
    Ik vroeg me alleen af voor hoeveel personenen het recept was?

  5. Bedankt voor jullie lieve reacties!

    Liza antwoord op jouw vraag; het recept is voor 4 personen. De paté is namelijk best machtig.

    Margot, ik ben benieuwd naar jouw variant! Misschien dat courgette een idee is?

    Ik kijk uit naar de andere eetdagboeken!

    1. Hé Kelly, ik zie pas net je reactie…
      Grappig, ik zat zelf ook aan courgette te denken! Ik zal het laten weten, wanneer ik de variant op jouw recept gemaakt heb!

  6. Leuke rubriek, zeg! Misschien ga ik ook een dagje foto’s maken…

  7. Wat een leuke blogpost. Heb jullie blog net ontdekt en ben fan :D

  8. ola groene meisjes en kelly

    ik vind het erg leuk om de eetdagboek , helaas
    kan ik niet mee doen ben pas opnieuwe begonnen met wat groener te leven

    groetjes natanja

    1. Wie weet over een tijdje, Natanja! Gewoon lekker zo doorgaan :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *