Soms kom je een recept tegen waarvan je – terwijl je de eerste hap neemt – wéét dat je het vaker gaat maken. Dat was het geval met deze gezonde muffins met blauwe bessen. Gezond? Jazeker, geen suiker, geen zuivel, geen toegevoegde rommel. En de smaak? Te lekker. Heel geschikt voor de komende Paasbrunch. Of gewoon voor morgenochtend, lekker met een sapje erbij voor het ontbijt.
Het recept komt van de briljante site The First Mess en ik heb het een beetje aangepast omdat ik niet alles in huis had.
Wat heb je nodig?
1 cup speltmeel
1/4 cup amandelmeel
1 1/3 cup lijnzaad en chiazaad (gemengd)
2/3 cup kokospalm suiker
1 eetlepel bakpoeder
1 eetlepel kaneel
snufje gemberpoeder
snufje zeezout
1 rijpe, geprakte banaan
2 eetlepels gesmolten kokosolie (extra vierge)
1 3/4 cup plantaardige melk
1 eetlepel vanille extract (of vanillepoeder, maar dan moet je minder gebruiken)
1 cup blauwe bessen
een handje gehakte noten
Wat moet je doen?
1. De oven voorverwarmen op 170 graden.
2. Speltmeel, amandelmeel, lijnzaad, chiazaad, bakpoeder, kokospalsuiker, kaneel, gemberpoeder en zeezout door elkaar mengen in een grote kom.
3. In een andere kom de banaan prakken en mengen met de melk, vanille extract en gesmolten kokosolie.
4. Het banaan-melkmengsel door de droge ingredienten in de grote kom roeren met een garde.
5. Schep de blauwe bessen en de noten door het beslag en roer luchtig door.
6. Schep het beslag in muffinvormpjes en zet de cakejes voor 30 minuten in de oven.
Enjoy!
Ze zien er echt geweldig uit, gauw eens proberen!
ziet er echt heerlijk uit!
Gezond en lekker, wat willen we nog meer?
Klinkt erg goed! Ben benieuwd!
Ziet er heeeerlijk uit! Ik ga snel weer eens wat bakken, denk dat ik deze muffins zeker probeer :D
Ingrediëntenlijst ziet er goed uit! Ik heb binnenkort een high-tea, dan ga ik ze uitproberen!
Door toeval op jullie blog gekomen.
Nee ik ben geen vegatarier en ook geen veganist. Maar ik ben wel sinds kort bezig mijn leven en dat van mijn gezinnetje drastisch om te gooien. Bewustere keuze’s, meer biologisch en van eigen grond.
Dit recept ga ik zeker uitproberen. De ingredienten staan op mijn lijstje nu nog op zoek waar ik het allemaal kan halen. (In ons dorpje moet je nou eenmaal wat verder voor de boodschappen)
Voor nu ga ik even een kopje thee maken en dan heerlijk snuffelen op jullie blog. Dank jullie wel voor jullie openheid, inspiratie en lekkere recepten.
Liefs
Hi Deborah,
Wat ontzettend leuk om te horen! Je bent heel erg welkom op ons blog :) Veel leesplezier gewenst!
liefs, de groene meisjes
Deze ga ik zeker een keer maken, bedankt!
Yum! Nu nog even op zoek naar de hoeveelheden zonder cup aanduiding.
Is het niet teveel melk? Ik heb nu echt pannenkoekenbeslag?
Bij ons werkte het echt prima met dit recept..?
Ik heb een vriend die enorm veel voedselallergiën heeft, waaronder eentje voor ei. Jullie recepten zijn echt perfect om een keertje uit te proberen, bedankt!
Te gek om te horen!
Prima en leuk recept. Ik heb er zelfs ietsje meer melk in moeten doen.
Zeker voor herhalingvatbaar! Dank jullie wel!
Leek me een heerlijk receptje alleen een beetje mislukt… De smaak was goed maar een deel van de muffin bleef nat en papperig, alleen de bovenkant was goed. Wat kan ik verkeerd gedaan hebben? Misschien wat minder melk gebruiken? Bakken is nog wat nieuw voor mij :)
Jammer :( Het kan idd aan teveel melk hebben gelegen, of aan te langzaam werken. Bij veganistisch bakken (zonder eieren en dergelijke) zit de kracht vaak in een beetje tempo maken. Anders zakt alles in of neemt het beslag teveel vocht op.. Misschien was dat het probleem?
Oh, zie nu jullie reactie. Hmmm, volgende keer iets sneller werken dus :) Bedankt!
Lekker:) en nog gezond ook!
Bij gebrek aan ingredienten ook weer jullie recept aangepast. 5 avonden bakken verder uitgekomen op versimpelde ook heerlijke versie van jullie. Alleen speltmeel, geen zaden en kruiden, amandelmelk naturel, banaan, baksoda, appeltje en honing. Veel gehakte nootjes maar ook op het laatst wat hele noten eroverheen. Deze is heerlijk dus hoe lekker zal die van jullie wel niet zijn! ga langzaamaan voorraadje van die ingrediënten aanleggen. Thanks ladies, precies wat ik zocht!
Hoeveel weegt jullie “cup” speltmeel? :-)
Alvast bedankt!!
Geen idee! Maar dat kan je narekenen op Google met een ‘cups to grams’ converter. Het verschilt met wat je erin doet: meel, vloeibare dingen, suiker, enz.
Dank je wel, heb het gevonden: 130 gram voor bloem/meel!
Nu kan ik zelf even een cup in elkaar flansen en aan de slag gaan.
Op naar die heerlijke muffins! :)
Zojuist deze muffins gemaakt en ze ruiken al heerlijk!
Nu nog even laten afkoelen…
Heb net deze muffins gemaakt! ik weet sinds oktober dat ik een lactose intolerantie heb en veel dingen zijn dus niet meer mogelijk om te eten.
Ben erg blij met jullie groene meisjes!! veel recepten zijn voor mij ook goed te gebruiken!
Hallo ik ga deze recept proberen maar om hoeveel muffins gaat het? Ivm kerstfeest