Herfstrecepten #2

herfst2

Vorige week schreven we een artikel met herfstrecepten. We deelden een ontbijt, een lunch en een diner en alle drie de recepten passen – volgens ons – goed bij het komende jaargetijde. Dit weekend hebben we gewoon weer in de zon op een terrasje gezeten, maar je voelt wel aan je water dat de herfst ieder moment kan losbarsten. Je kunt maar beter voorbereid zijn. Vandaag delen we een tweede deel met herfstrecepten met jullie. Weer recepten voor een ontbijt, een lunch en een diner waarvan we denken dat jullie ze goed kunnen gebruiken de komende tijd.

Ontbijt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het perfecte ontbijt in de herfst? Sowieso havermout. Overigens, dat geldt ook voor de winter. Havermout legt een goede bodem, het is verwarmend en je hebt de komende uren geen trek meer. Daarbij komt dat je er oneindig mee kan variëren. Zo kan je er allerlei soorten fruit, noten, gedroogd fruit of andere toppings op serveren en eigenlijk is alles even lekker. In dit recept leggen we je uit hoe je een ultiem havermoutontbijt maakt. Voor meer ontbijtrecepten, onder andere met havermout, verwijzen we je graag door naar ons Ontbijtrecepten e-book!

Lunch

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Op een frisse dag begint je lichaam toch om wat meer energie te vragen. Dat betekent dat die lichte salade die je in de zomer bij de lunch at misschien niet meer helemaal toereikend is. Een lekkere stevige speltboterham daarentegen… mmm! Probeer dit Broodje Veggie Overload eens. Lekker met humus en nog warme gebakken uienringen, champignons en paprika. Een stevige lunch waar je eventjes op vooruit kan!

Diner

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De herfst is niet compleet zonder pompoensoep, laten we eerlijk zijn. We hebben een lekker basisrecept voor je, maar je kan ook denken aan een wat pittiger variant, een Oosterse pompoensoep. In feite komt het er op neer dat als er pompoen, groentebouillon, een uitje, knoflook en een aardappel in zit, dat het gewoon niet mis kan gaan. Het ideale van (pompoen)soep is dat je meteen een grote pan kan maken, zodat je er een tweede dag nog van kan eten. Bijvoorbeeld bij de lunch. Soep is de tweede dag eigenlijk altijd nóg lekkerder!

En? Heb jij al een keuze kunnen maken? Voor welk gerecht duik jij deze herfst de keuken in?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Herfstrecepten #2

  1. Gisteren de Oosterse pompoensoep gegeten; héérlijk! Manlief, zoonlief, we hebben er allemaal van gesmuld! En het goede nieuws is dat ik vandaag tijdens de lunch weer eet. Pompidompidom :-)

    Het broodje Veggie overload is hier trouwens ook favoriet.

  2. Broodje veggie overload lijkt mij heerlijk! Lekker als lunch, maar ik vind brood op zaterdagavond ook altijd erg lekker! Die ga ik binnenkort zeker eens maken. Thanks voor de tip!

  3. Bij ons word pompoemsoep altijd heel vreemd van structuur.. net alsof je olvarit babyvoeding eet uit een kom.
    Hoort dit? Want heb t nu al 2x gemaakt want iedereen zegt inderdaad dat het niet mis kan gaan.. maar vind het zo absoluut niet lekker!
    Dat broodje met oa. Hummus ziet er daarentegen wel overheerlijk uit zeg! Mmmm

    1. Dan zou ik wat meer bouillon gebruiken. Of het minder lang laten koken. Hoe langer je het kookt, hoe meer het indikt en ja, dan wordt het op een gegeven moment misschien net babyvoeding. Zelf heb ik dit probleem nog nooit gehad overigens!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *