KOKEN MET STERREN: VEGAN CHOCOLADEMOUSSE

Ontelbare keren krijgen wij de vraag ”wat eten jullie dan nog wel?” te horen.
Men gaat er al gauw vanuit dat wanneer je geen zuivel en ei eet, je wel nooit iets lekkers zult eten. Toetjes, taart en andere zoetigheid zou dan verleden tijd zijn.
Gelukkig is niets minder waar.

Maar, toegegeven; wil je als veggie een beetje gevarieerd eten, dan zul je zelf wat creatiever moeten worden.
De Groene Meisjes lezen veel recepten en proberen alles uit wat los en vast zit.

Zo was vanavond de vegan chocolademousse aan de beurt.
Een tijdje geleden probeerden we deze al eens met zijden tofu, maar dit werd een dun papje dat ook nog veel te veel naar tofu smaakte.

Vandaag probeerden we het volgende recept van de geweldige site
‘PLANTAARDIG MAANDAG’: avocado-chocolademousse.

Klinkt een beetje gek: avocado in een toetje verwerken, maar geloof ons, het kan! En het is nog lekker ook.

Het is een supersimpel recept. Wat je nodig hebt is het volgende:
– een banaan
– een avocado
– cacoa (het recept zegt 1 eetlepel, wij hebben flink veel toegevoegd)
– eventueel wat natuurlijk zoetmiddel, zoals rijststroop
– een staafmixer of blender

ingre

Snijd de banaan en avocado in stukjes.
Mix het geheel en zie hier.. Het resultaat:

mousse

Een stevige, maar toch ook luchtige mousse. Mmm! Veel beter dan de tofu versie!

Het lijkt ons ook erg lekker om deze mousse als een basis voor taart te gebruiken, of als een topping op een cake. Ach, het is chocolade. Dat kan overal bij.

Tip: serveer de mousse in een mooi schaaltje met bloemetjes. Werkt.

op

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “KOKEN MET STERREN: VEGAN CHOCOLADEMOUSSE

  1. Welke tofu-chocolademousse-versie hebben jullie uitgetest? Ik vind chocolademousse op basis van zijden tofu namelijk helemaal geweldig! Smaken verschillen natuurlijk, maar toch, ik ben nu eigenlijk wel benieuwd welk recept jullie uittestten! :-)

    1. Wij hebben de zijden-tofu variant geprobeerd, dat werd bij ons geen succes. De avocado-variant daarentegen beviel ons goed!

  2. Dit is een goddelijk recept voor chocolade mousse met silken tofu!
    (wordt heel stevig, totaal geen dun papje)

    Luchtige Choco Coco Crème
    1 bakje van 300 gr silken/zijde Tofu (toko)
    200 gr pure chocolade
    400 ml (2 x 200 ml) kokosroom (dus niet die dunne melk in blikjes)
    3 eetl bruine suiker
    2 eetl gembersiroop

    Verwarm 350 ml van de kokosroom en laat ietsje inkoken (10 min).
    Doe de chocolade in stukken erbij en laat het door de kokosroom smelten.
    Doe de Silken Tofu, suiker en gembersiroop in een smalle hoge pan of bv litermaat en zet de staafmixer erop en draai glad. Voeg de choco coco mengsel langzaam bij de Silken Tofu en meng goed met de staafmixer, zodat het mengsel een beetje schuimig wordt. Giet als het mengsel nog warm is in vier glazen of verdeel over vier diepe borden. Laat koud worden dek af met plastic folie en zet in de koelkast. Dit kun je een dag van tevoren maken.

  3. Deze mousse maak ik regelmatig maar doe er bio kokosmelk, ongeveer 100 ml, in.
    De bio avocado, banaan, bio cacao, twee grote eetlepels en bio kokosmelk. Garneren met vers fruit en je hebt, vind ik, een heerlijk toetje.
    Zo heeft ieder inmiddels z’n eigen recept.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *