Een paar maanden geleden hadden we al een artikel over vegan sushi en vandaag doen we een deel 2. Waarom? Omdat we weer een lekkere variant op de toch ietwat saaie sushi, die we eerst maakten, hebben. Tegenwoordig maken we de sushi (ongeveer 1 keer in de twee of drie weken) met meer verschillende groente en tempeh! MMMM. Ideetje voor het weekend?
Dit heb je nodig voor de vulling:
Paprika, avocado, wortel, lente-ui, kiemen en tempeh. (dit is een blok biologische tempeh uit de natuurvoedingswinkel, maar je kunt het ook bij een toko krijgen)
Je kunt hier de basis over het maken van sushi lezen. Vandaag concentreren we ons op de tempeh.
Voor twee personen heb je ongeveer een half blok tempeh nodig. Verpak de rest van het blok goed en leg het in de koelkast. Met de andere helft kan je later nog een heerlijke salade maken.
Wat je moet doen:
Snijd de tempeh in dunne plakken. Breng een laag water aan de kook in een pan en hang er een stoommandje in. Stoom de tempeh voor een paar minuten.
– Verwarm je oven voor op 180 graden –
Maak in een schaal een mengsel van sojasaus met ketchup, citroensap, chilivlokken en komijn. (proef tussendoor: bij te scherp voeg je wat citroensap en ketchup toe, bij te flauw voeg je wat komijn en chilivlokken toe) Marineer de gestoomde tempeh in de saus.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Je kunt het ook wat langer doen, maar in ons geval was 5 minuten genoeg.
Snijd de tempeh in dunne reepjes (over de lengte) en verdeel het, samen met de rest van de vulling, over de sushirollen.
Wij serveren deze kleurrijke sushi met zeewiersalade, sojasaus en wasabi. Het is ook heerlijk om sojabonen in de schil (Edamame) te stomen met wat zeezout erbij en deze bij de sushi te serveren.
In plaats van tempeh kan je natuurlijk ook tofu gebruiken. Wij vinden tempeh persoonlijk lekkerder, omdat het wat meer ‘bite’ heeft.
Eet smakelijk!
Wow! Ziet er mooi uit!
dankjewel!
ik ben gek op tempeh, dus ben benieuwd
we looooooooooove tempeh! we vinden het wel 1 van de lekkerste vleesvervangers, omdat het zo’n lekkere bite heeft!
Ziet er lekker uit. Ik heb ook een keer vega sushi gemaakt, maar deze variant ga ik ook zeker een keer proberen.
Liefs MamaNatuurlijk
Zeker doen! Misschien tijdens de Veggie Challenge?
Lijkt me lekker en ook leuk om te maken! Heb nog nooit zelf sushi gemaakt maar aangezien ik tempeh ook erg lekker vind ga ik dit ook een keer proberen.
Het is echt veel makkelijker om te maken dan je misschien denkt! de eerste keer is het even een beetje ‘klooien’, maar daarna gaat het super easy!
Ik ontdek dit blogje nu pas, maar ziet er superlekker uit. Ik ben gek op sushi, maar ben allergisch voor vis. Fijn om zo wat meer variatie op de standaard vega-sushi te krijgen. Dankjewel!
Sushi is altijd gehannes… Maar als je het eenmaal onder de knie hebt is het heerlijk om in de tuin te zitten op een zomer avond en het op te eten.. Nu alleen de zon noog….
Wil voor een filmvertoning 18 april van Vegucated sushi maken voor achteraf, maar kan je dit een avond van te voren maken en 24 uur bewaren of wordt de sushi dan zacht?
Oeh, geen idee. Geen ervaring mee!
let op soms is de wasabisauce niet vegan!!!
[…] springrolls – veggie sushi – wraps – zoete aardappelfrietjes met een salade – sowieso allerlei salades […]
Heel veel dank voor het recept, het was echt super lekker!