Koude avocadosoep

avocadosoep1

Ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit in mijn hele leven een koude soep heb gemaakt. In een restaurant heb ik het wel eens gegeten, maar het zelf maken is nog niet eerder in me opgekomen. En dat is meteen het leukste van zo’n kookboekchallenge, je maakt nog eens iets wat je normaal gesproken niet heel snel zou uitkiezen. Omdat het morgen weer heel mooi weer wordt, leek het me leuk om juist vandaag dit recept voor koude avocadsoep met jullie te delen. Het is namelijk een heerlijk licht en verfrissend soepje – ideaal voor een warme zomeravond!


Wat heb je nodig voor 4 porties?

2 rijpe avocado’s
fijngeraspte schil van 1 citroen
4 eetlepels citroensap
1/2 sjalotje
3 takjes dille, plus extra voor de garnering
3 takjes koriander of wat bieslook (ik koos voor bieslook)
een snufje cayennepeper
1/2 theelepel zout
250 ml plantaardig alternatief voor yoghurt of kokoswater (ik ging voor kokoswater)
garnering: dille, bieslook en geroosterde pijnboompitjes (zonnebloempitten is ook lekker!)

Wat ga je doen? 

1. Schep met een lepel het vruchtvlees uit de avocado’s en doe dit met alle andere ingrediënten in een blender. Laat draaien tot je een mooie gladde soep hebt.
2. Als de soep nog wat dik is, kun je eventueel wat extra (kokos-)water toevoegen. Proef tussendoor en check even of je de smaak zo goed vindt. Voeg eventueel wat meer citroensap of wat meer kruiden toe.
3. Zet de soep in de koelkast om goed koud te laten worden.
4. Rooster ondertussen wat pijnboompitjes.
5. Serveer de soep met dille, bieslook en pijnboompitjes.

Tip: het is de bedoeling dat je de soep direct serveert, aangezien avocado zich niet gemakkelijk laat bewaren.

Tip:
het soepje is erg licht, dus als je er echt een maaltijd van wilt maken zou ik er zeker iets van brood of salade bij serveren. Ook zou je dit soepje als lunch of als voorgerecht kunnen maken.

avocadosoep2

En dat was mijn kookboekchallenge! Ik heb in vijf dagen vijf recepten uit The Green Kitchen Travels gemaakt. Mijn conclusie? Het is een ontzettend leuke uitdaging om eens vijf dagen lang uit een kookboek te koken en op deze manier gerechten uit te proberen die je normaal gesproken misschien zou overslaan. Ik zou dit zeker nog een keer willen doen, maar dan met een ander kookboek.

The Green Kitchen Travels is nu nóg meer één van mijn lievelingsboeken want de recepten zijn me stuk voor stuk erg goed bevallen. Voordat ik aan deze kookboekchallenge begon, had ik ook al twee soeprecepten uit het boek gemaakt en deze waren beide ook erg makkelijk en lekker. De recepten zijn makkelijk, je hebt geen heel gekke ingrediënten nodig en ik vind dat ze alle vijf erg goed gelukt zijn – en zo’n keukenprinses ben ik heus niet ;) Kortom: als je overweegt om The Green Kitchen Travels aan te schaffen kan ik nu alleen maar zeggen: go for it! (via de link kun je de prijs checken en het boek eventueel direct bestellen)

Ga jij deze koude avocadosoep ook maken? Doen hoor! Maar deel je dan ook een foto met ons? Vinden we heel leuk! Dit kan het beste via Instagram met #degroenemeisjes erbij. We bekijken de foto’s iedere dag en kiezen er regelmatig een aantal uit om te delen op onze Facebookpagina, zodat iedereen jullie kookkunsten kan bewonderen! 

Deze blogpost bevat een affiliatelink. Dat betekent dat wanneer jij een online aankoop doet, wij een klein percentage van het aankoopbedrag ontvangen. Wees gerust; jij betaalt absoluut niks meer dan normaal en wij werken alleen met partners waar we achter staan en die we vertrouwen.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

5 gedachten over “Koude avocadosoep

  1. Dit ga ik morgen maken! Leuke challenge. Ik heb de afgelopen week ontzettend veel recepten gemaakt uit het My New Roots kookboek. Ook allemaal erg lekker.

  2. Dit ziet er zo fantastisch lekker uit! Deze gaat op mijn ‘nog te koken’ lijstje.

  3. Ohh wat apart zeg! Ik ga hem ook eens proberen van de week, ik heb nog citroen en avocado liggen..nu nog de rest scoren. Ik ben echt fan van avocado dus dit zal vast errug Yum worden. Thanx voor ‘t recept + idee. ^_^
    Liefs, Mijntje.

  4. Leuk gerecht! Heb het gepind :) Vraag me af of het ook met kokosmelk of room kan. Dat wordt uitproberen!

  5. Echt heel lekker en simpel te maken! Dit wordt een blijvertje, dank je wel.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *