Het nieuws zal je waarschijnlijk niet zijn ontgaan, maar we gaan het toch nog een keer vertellen: we hebben ons eerste e-book uitgebracht! Yay! We zijn zo blij met het resultaat en met alle geweldige reacties die we van de kopers van het e-book hebben gekregen. We vinden het fantastisch dat jullie hetzelfde idee hebben over het boek als wij: de vormgeving, foto’s én de recepten zijn helemaal Groene Meisjes proof! Te gek dat jullie het waarderen.
Misschien denk je: maar wat moet ik dan van dat e-book verwachten? In het kort: het is een vrolijk e-book met 100% veganistische (en voor een groot deel ook glutenvrije) ontbijtrecepten. Het boek is te lezen op een tablet, laptop of vaste computer. Waarom alleen maar ontbijtrecepten? Omdat het ontbijt onze lievelingsmaaltijd is! Trouwens, je moet ook gewoon ergens beginnen. Het is ons eerste e-book en wie weet wat er nog meer komt in de toekomst. Laten we dan maar gewoon bij het ontbijt beginnen, dachten we. Het leek ons logisch. Geweldig om te horen dat jullie ook zo van ontbijten houden! Ook krijgen we berichtjes van lezers die vertellen dat ze juist niet van die grote ontbijters zijn, maar door de recepten in dit boek er juist meer aandacht aan willen besteden. Vinden we heel erg leuk om te horen.
Vandaag delen we een preview met jullie. We delen één recept uit het e-book. Een recept waar we zelf helemaal VERSLAAFD aan zijn, omdat het zó lekker is. Peanutbutter & jelly muffins. Lekker stevig en superhandig om mee te nemen, voor als je geen tijd hebt om thuis rustig te ontbijten. Het recept komt dan ook uit het hoofdstuk ‘Breakfast on the go.’ Ben je na het zien van dit recept ook benieuwd geworden naar het e-book? Het e-book kost 5 euro en we hebben deze prijs bewust zo laag gehouden, zodat het voor (bijna) iedereen toegankelijk zou zijn. Het Ontbijtboek is te bestellen via www.degroenemeisjes.nl/e-book.
Let op: als je het Ontbijtboek voor donderdag 27 maart (dat wil zeggen: t/m woensdagavond 26 maart, 00:00 uur) koopt, dan maak je kans op 1 van de 12 Provamel pakketten. Deze pakketten hebben een waarde van €20 en bevatten een heleboel producten die je goed kan gebruiken bij het maken van de recepten uit ons e-book!
Goed, dan door naar het recept.
Wat heb je nodig voor een flinke stapel muffins?
- 70 gram havermeel
- 50 gram havervlokken
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 halve theelepel kaneel
- 2 eetlepels lijnzaad
- 1 grote rijpe banaan
- 125 ml haverdrink
- 4 eetlepels biologische pindakaas zonder suiker (te koop bij de biowinkel)
- 3 eetlepels kokossuiker
- halve theelepel vanille extract
- een half potje jam (kies het liefst voor biologisch, maar let er in ieder geval op dat er geen gelatine in zit)
Wat moet je doen?
– Verwarm je oven op 190 graden –
- Mix het meel, de havervlokken, het bakpoeder, kaneel en het lijnzaad in een grote kom.
- Prak de banaan in een aparte kom en voeg hier de drink, pindakaas, kokossuiker en vanille extract aan toe.
- Voeg de vochtige ingrediënten bij de droge ingrediënten in de andere kom en roer goed door.
- Pak nu de muffinvorm (gebruik een siliconenvorm, zodat je deze niet hoeft in te vetten) en schep de vormpjes voor 1/3 deel vol met beslag.
- Schep een theelepel jam (per muffin) op het beslag.
- Verdeel de rest van het beslag nu over de muffinvormpjes.
- Schuif de muffins voor 20 – 25 minuten in de oven.
- Haal de muffins uit de oven en laat ze eerst nog even goed afkoelen.
Enjoy! En we hopen natuurlijk dat jullie heel veel plezier gaan beleven aan het Groene Meisjes Ontbijtreceptenboek. Laat je het ons weten? Vinden we leuk!
Liefs,
De Groene Meisjes
Super leuk recept! Ga het eens uitproberen! De bio pindakaas in de supermarkt heeft wel suiker, beetje vreemd. Ik gebruik altijd de Fairtrade pindakaas. De muffins zien er lekker uit!
Tsja, helaas betekent biologisch niet per se suikervrij. Biologische pindakaas uit de biowinkel is wél suikervrij :)
Dit recept ziet er overheerlijk uit! Ga ik snel eens proberen. Ik heb gisteren voor het eerst zelf pindakaas gemaakt, recept (voor zover je het een recept kunt noemen) komt heel snel online op mijn blog!
Ziet er heerlijk uit! Ik heb geen pindakaas in huis anders ging ik meteen aan de slag…
Gefeliciteerd met jullie E-book! Ik heb liever tastbare boeken, staat meteen leuk in de kast. Wellicht in de toekomst?
Dankje! Tsja, wie zal het zeggen? We hebben helaas geen geld om het boek zelf uit te laten geven. Er zijn wel wat uitgeverijen geweest die ons benaderd hebben, maar het is best wel lastig om dan iets te kunnen maken dat écht bij ons past. Daarom hebben we nu gekozen voor een e-book; omdat het betaalbaar is en omdat we helemaal zelf de regie in handen konden nemen. Zo hebben we onze eigen fotograaf en vormgeefster geregeld en daar zijn we heel trots op :)
Ik zit even de reacties door te lezen voor tips, en ik zie dit in ene. HOE GAAF dat jullie zo’n 1.5 jaar na deze comment jullie eigen boek hebben uitgebracht?! Wauw!
Mijn favoriete maaltijd van de dag is ook sowieso het ontbijt, ik kan dan echt losgaan en mezelf lekker verwennen haha, ook met gezonde dingen hoor :) Deze muffins lijken me echt superlekker, maar ik laat misschien wel de pindakaas weg, ik ben nooit zo van de peanutbutter :)
Dat ziet er echt heeeeeel erg lekker uit! Op de banaan na dan, want daar hou ik écht niet van… Zou je die kunnen vervangen? Bijvoorbeeld door wat appelmoes ofzo?
ja appelmoes zou wel kunnen. Kan wel zijn dat de smaak een beetje anders wordt en de structuur misschien ook. Maar ons motto is altijd: gewoon proberen! Succes! ;)
Ooeoeoe, ik wil in april elke maand met haver ontbijten. Van overnight oats tot dit soort recepten. Ik ga deze zeker uitproberen!
Bedoel je elke maand, of elke dag? :) In ieder geval veel plezier en eet smakelijk!
Uhh… elke dag!
Dat ziet er lekker uit.
Lekker! En idd ontbijtwaardig. Vraagje: wat voor jam gebruiken jullie dan als het zonder gelatine is? Ik heb bio jam zonder toegevoegde suikers gevonden, maar daar zit wel pectine in. Oh en zou ik havermeel kunnen vervangen door kokos-, boekweit- of amandelmeel?
Wij hebben meestal jam van Healthy Planet, kopen we bij de biowinkel! Wat betreft een ander meelsoort: ja hoor, dat kan. Kan alleen wel zijn dat je muffins wat compacter worden als je het bijvoorbeeld met amandelmeel of boekweitmeel maakt. Maar ons motto is altijd: gewoon proberen! Succes ;)
Hmm dit ziet er goed uit! Ik heb eigenlijk alleen nog havermeel en -vlokken nodig hiervoor, komt dat even goed uit!
Klinkt echt super lekker! Proberen!!
Gefeliciteerd met jullie eerste boek!! Echt supercool! Ik ben heel benieuwd naar jullie boek, jammer dat ik (nog…?) geen e-reader of tablet heb zodat ik hem kan lezen. Ik kan wel wat ontbijt-variatie-tips gebruiken! Deze peanutbutter jelly muffins lijken me in ieder geval errrug lekker.
Je hebt geen tablet nodig hoor :) Het kan gewoon op een laptop of vaste computer! :)
Jaaa ik heb gisteren (of nouja mijn vriend) alle ingrediënten in huis gehaald en ik ga ze morgen maken :D nu al zin in.
Its peanut butter jelly time! Ooh dit recept wil ik graag gaan testen, ze lijken me heerlijk :D
Ze ZIJN heerlijk!
Lekker! En ik ben zo benieuwd naar het boek, ga hem vanmiddag thuis gelijk aanschaffen!
leuk leuk! Veel plezier ermee :)
Ze zien er super lekker uit! Ik ben dol op pindakaas, jam en muffins dus dit moet wel heerlijk zijn haha. Ik ga ze zeker proberen!
hoi,zou ik ook amandelpasta kunnen gebruiken?
Jahoor! Een beetje een andere smaak, maar ik denk ook heel erg lekker!
Ik ben geïnteresseerd in jullie boek maar ben een beetje huiverig om het aan te schaffen omdat ik bang ben dat de recepten banaan-heavy zullen zijn. Ik vind banaan echt helemaal niet lekker (smaak, textuur en geur) en kan dus veel van jullie recepten helaas niet proberen. Hoe zit het met de recepten in dit boek?
Het klopt dat wij regelmatig banaan gebruiken. In (lang) niet alle recepten zit banaan en als het er wel in zit, kan je het weglaten of vervangen.
Dank! Dat opent de weg naar aanschaf van het boek.
Heb je misschien ook tips over banaanvervangers? Of iemand anders? Ben zelf niet creatief in de keuken, moet echt een recept volgen…
Wanneer de banaan dient als ei-vervanger, in bijvoorbeeld een bakrecept, kan je het vervangen door appelmoes of geweld lijnzaad. In smoothies kan je het gewoon weglaten en ander fruit dat je wel lekker vindt in de plaats daarvan gebruiken!
Ik ben dan altijd bang dat de smoothies te waterig worden. Maar misschien moet ik toch eens wat gaan experimenteren. Bedankt voor je reactie!
Met avocado in je smoothie wordt het ook lekker romig en dik
Allemachtig, wat zijn deze muffins verrukkelijk! Ik heb ze net gebakken. Ze zijn zacht, luchtig, zoet. Perfect gewoon. En niet alleen heerlijk als ontbijt, maar ook als tussendoortje-koek-gebakje. Hmmmm.
Oh my, een muffin met pindakaas! Die gaan deze week door mij verorberd worden! Vraagje: hoeveel recepten staan er in jullie E-book? Ik kijk vast niet goed, maar ka het zo snel niet vinden.
Er staan 22 recepten in ons e-book :) Genoeg variatie voor de komende tijd dus!
hoeveel muffins maak je hier ongeveer mee?
gr
Uit mijn hoofd gezegd: 6 tot 8.
Vanmorgen gebakken en ze verdwenen allemaal, op 1 na, in de broodtrommel van mijn jongste zoon!
Net gemaakt…heerlijk. Heb het met de jam van Mister Kitchen gemaakt
[…] meenemen naar je werk,) maar ook omdat ze simply delicious zijn. Ik maakte een zomerse variant op deze muffins uit ons Groene Meisjes Ontbijtrecepten […]
Hoi!
Ik heb de muffins gemaakt en ze waren heerlijk.
Ik had alleen geen biologische pindakaas zonder suiker. Maar wel pindakaas van de Lidl (zonder stukjes) is ook zonder suiker.
[…] en ben je vooral aan het rennen om op tijd op je werk te komen? Overweeg dan eens om deze peanutbutter-jelly (pindakaas met jam) havermoutmuffins te bakken! Je bakt een hele batch, vriest ze in en neemt een muffin mee wanneer je daar behoefte […]
Ik heb deze muffins al een paar keer gebakken. Man lief is er dol op. En het is ook lekker makkelijk ik bak ze de avond van te voren.
Omg dit is echt te gaaf, ik hou van een lekker ontbijt en vooral van havermout. Ik ben echt te blij met dit recept en ik ga het boek zeker kopen. Voor maar 5 euro dan moet ik het wel kopen.
Kan ik de kokosbloesem vervangen door rietsuiker en de havervlokken door havermout? Of doe ik het recept dan geweld aan? ;)