Wij zijn hier nog steeds helemaal into de salades. Bijna niets lekkerder in dit jaargetijde. Vandaag hebben we een goed pittig recept voor je!
Deze salade is echt ontzettend snel klaar (misschien een idee voor vanavond, als je op tijd voor de televisie wilt zitten om voetbal te kijken?) en je hebt ook niet zoveel nodig. Het resultaat is een goed gevulde maaltijdsalade voor twee personen.
Wat heb je nodig?
100 gram veldsla
een paar rauwe bloemkoolroosjes
1 rode paprika
1 komkommer
3 stengels bosui
1 avocado
een handje rauwe cashewnoten (eventueel, voor wat meer bite)
kokosschaafsel (naar smaak)
sesamzaad (naar smaak)
Voor de dressing:
2 eetlepels limoensap
1 1/2 eetlepel sambal
1 eetlepel sojasaus (wij gebruiken een less salt variant)
Wat moet je doen?
1. Mix de ingrediënten voor de dressing. Let op; wil je de dressing minder pittig? Voeg extra limoensap of een klein schepje kokossuiker toe.
2. Snijd de paprika in reepjes, haal de pitjes uit de komkommer en snijd in halve maantjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes en de bloemkoolroosjes in kleine stukjes.
3. Meng de veggies en de dressing door de veldsla (in een grote slakom)
4. Serveer op het bord (of zoals wij deden in een kom – omdat het zo lekker eet) met kokosschaafsel, sesam, cashewnoten en avocado. (deze ingrediënten geven de salade meer bite en maken de smaak wat milder)
We hopen dat jullie deze salade net zo lekker vinden als wij! We horen het graag van je, bijvoorbeeld via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes.) Eet smakelijk!
Ziet er lekker uit
Klinkt heerlijk, misschien binnenkort eens proberen. Ik zou zelf denk ik de paprika en de bloemkoolroosjes even kort wokken.
Oeh klinkt heerlijk! Ik ben dol op bosui!
Oh, dit ga ik onthouden!
Oeh, ziet er goed uit! Ik denk dat ik mezelf maar eens van de bank ga hijsen om eten te maken, haha.
Ziet er lekker uit en veel rauwe groenten (=vitamientjes & mineralen) :)Ik ben erg fan van citrusvruchten als salade dressing. Ik ga dit zeker proberen!
Jummmm, goed idee om bloemkool eens rauw te eten. Ik vind bloemkool echt vies, maar rauw lijkt me best lekker. Ik heb ook echt weer zin in lekker pittig eten en curry’s met sambal, sojasaus en vissaus. Dat mis ik nu wel. Ik ga het recept onthouden :)
Ik lust geen gekookte bloemkool! brrr. Ik lust alleen bloemkool in curry’s of anders rauw. Het liefst in een salade of met een curry-dip.
Best. Salad. Ever! Serieus. Zoet, zuur, zout, scherp, een bite, alles tegelijk!
Eeuwig dank voor dit recept! :-) Ik kan er niet over uit, echt super super lekker. Had nog een paar edamames liggen en die doen het er ook erg goed in! Nomnomnom.
Wat te gek om te horen dat je de salade zo snel al hebt gemaakt én dat je hem zo lekker vond :)
Deze komt op mijn lijstje om te maken binnenkort. Helemaal into de salades, vooral als lunch!
Wauw wat een Bijzonder Lekkere salade is dit! Heel anders dan onze gangbare salades die we maken. Ik had niet alles in huis maar met raapjes en taugé was het ook super lekker. Ik twijfelde over de kokos, maar wat een magisch goede toevoeging is dat!! WOW!!
Dressing is ook lekker met kort gekookte broccoli, rauwe worteltjes, radijs, grof gesnipperde ui, extra gesnipperd pepertje, sesamolie, geroosterd sesamzaad en geroosterde amandelen……..
Wat een heerlijke salade, voornamelijk de combinatie van zoet, zuur, spicy was erg lekker. Ik was alleen niet gek op de rauwe bloemkool.
Wow deze is lekker, bedankt! (Ook een jaar later nog haha) Ik heb de bloemkool kort gebakken en er bonen (soja en cannellini) aan toegevoegd voor wat extra vulling. Erg verrassend en uitgebalanceerd qua smaak, ga ik zeker vaker maken.
Lekkerrrr! Vanavond gegeten, een beetje gevarieerd met de groente maar de pittige dressing/ cashew/ kokos/ sesam maakte het heerlijk!