Recept: zomerse salade met mango, avocado en bonen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Yessss, het belooft vandaag een prachtige zomerse dag te worden! Daar hoort natuurlijk een lekkere zomerse maaltijd bij. Gisteren – zondag dus – maakte Jamie deze salade voor het eerst en we weten nu al dat we er een nieuw favorietje bij hebben. Wát was dit lekker zeg. Het is heel makkelijk om te maken en supersnel klaar. Een regelrechte aanrader dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor een maaltijdsalade voor twee personen? 

1/4 rode ui, versnipperd
1 blik canellini bonen
1 mango geschild en in blokjes
1 avocado geschild en in blokjes
1/2 komkommer in blokjes
een kleine paprika in stukjes
een half bosje verse koriander
rasp van de schil van een halve citroen
het sap van een halve citroen (gebruik een grote citroen)
paar grote slabladeren gesneden
2 porties boekweit (150 gram ongeveer)

Wat moet je doen?

1. Snijd alles in stukjes en mix het citroensap en de fijngesneden koriander door de salade.
2. Kook de boekweit (of rijst, couscous, quinoa, waar je maar zin in hebt) en serveer dit bij de salade. (of schep het door de salade, dat is ook lekker) 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip 1: ook erg lekker om in een wrap te eten. Of met tortilla chips erbij. Of in taco’s. Of met rijst. Kortom: je kan dit gerecht op allerlei manieren eten en het zal allemaal even lekker zijn.
Tip 2: maak een dubbele portie, zodat je ook meteen een lunch voor morgen hebt!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

We serveren deze salade in de mooie ecofriendly (100% biologisch afbreekbaar) saladekom (met bijpassend couvert) van Bitossi Home.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Recept: zomerse salade met mango, avocado en bonen

  1. Ziet er goed uit! Ik heb onlangs ook een salade gemaakt met mango, avocado en bonen, maar dan wel met geitenkaasjes en asperges. Ook erg lekker. :-)

  2. Wat apart met boekweit! Ik ben niet zo’n fan van losse boekweit, het heeft een hele uitgesproken smaak waar ik niet zo van houdt. Wel doe ik het altijd door mijn havermout, om het net een tikkie dikker te maken en dus met dezelfde hoeveelheid havermout wat meer vloeistof toe te kunnen voegen. Ik ben heel benieuwd hoe deze salade smaakt!

  3. Oh nice! Ik ga vandaag zoete spinazie salade maken met sla, spinazie, mango, groene asperges en zongedroogde tomaten. Van de mango die ik overhoud ga ik een lekkere smoothie maken. Nu al zin in!

  4. Oh, hij was lekker! Maakte m met quinoa ipv boekweit, omdat ik dat nog in huis had. En ik verheug me nu al op de lunch van morgen, want er gaat zeker een bakje mee naar mn werk. More of this please!

  5. Straks vertrek ik met een vriendin en een picknickmand naar het park, en guess what wij gaan eten? :D Thanks voor de inspiratie!

  6. Heer-lijk! Ik had een mango in huis liggen en heb uiteindelijk een variatie hierop gemaakt na het zien van jullie instagram hiervan, met bosui (helaas geen koriander die ik achteraf WEL bleek te hebben) en ook nog kip… Maargoed! Super lekker meiden! Ik moet deze vega variant ook maar eens proberen!

  7. Lekker! Net een variatie geprobeerd op dit recept door limoen (ipv citroen), munt (ipv koriander) en geroosterde kikkererwten (ipv bonen) – heerlijk!

  8. Er lag al een paar dagen een mango in mijn vensterbank en wilde er iets mee maken met avondeten. Toen las ik jullie 15 minuten maaltijden artikel, en had de andere ingrediënten allemaal in huis. Win-win situatie; lekker eten én ik hoefde niet naar de supermarkt. Vond het heerlijk! Meteen in mijn kookboekje opgeschreven. Had er parelcouscous door gedaan, boekweit ga ik de volgende keer misschien proberen. Hoop dat jullie tegen de zomer met meer van dit soort fijne salades komen! :D

  9. Oeh, klinkt super! Zin om vanavond te maken!
    Vraagje: hoeveel bonen hebben jullie gebruikt in het recept? Blikje van hoeveel gram?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *