Salade met zoete aardappel en bietjes

saladezoeteaardappel2

Yes! Bijna weekend! Toen wij een tijdje geleden nog ‘gewoon’ iedere dag buiten de deur werkten, keken we om meerdere redenen naar het weekend uit – zoals iedereen dat waarschijnlijk doet. Dat doen we nog steeds, want het weekend betekent tijd om leuke dingen te doen. Maar er was een speciale reden om naar zaterdag en zondag uit te kijken: we konden eindelijk ‘fatsoenlijk’ lunchen! En met fatsoenlijk bedoelen we: we hebben iets langer de tijd dan op ons werk, we kunnen wat uitgebreider eten en daardoor vaak ook wat gezonder. Er is opeens tijd om een soepje te koken, een dubbeldikke sandwich te beleggen of een salade te bereiden. Weekend-ontbijtjes én lunches zijn het beste dat er is. Vinden jullie ook niet? Dit recept is zo’n ‘als we weekend hebben, gaan we dit maken’ – geval en we delen het vandaag met jullie!

Doordat je de groenten (zoete aardappel en bietjes) eerst gaat roosteren in de oven, ben je iets langer bezig. Dit betekent dat je ongeveer een half uurtje voor het maken van deze salade moet uittrekken. Maar ach, het is toch weekend…! ;)

saladezoeteaardappel1

Wat heb je nodig voor twee flinke porties?

2 zoete aardappels
2 rauwe bietjes
krop sla
1 avocado
pittenmix (pijnboompitjes en zonnebloempitten)

voor de dressing:
2 eetlepels tahin
sap en rasp van 1 citroen
sap en rasp van halve sinaasappel
voeg eventueel wat water toe als de dressing nog te dik is

Wat ga je doen? 

– verwarm je oven voor op 210 graden –

1. Snijd de bietjes en zoete aardappels in stukjes. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en schuif voor 25-30 minuten in de oven.
2. Was de sla en laat goed drogen.
3. Mix de ingrediënten voor de dressing. Dit kan met de hand, maar je kunt ook een blender gebruiken.
4. Haal de groenten uit de oven als deze goed geroosterd zijn en voeg toe aan de sla.
5. Mix de dressing door de salade en garneer met de pittenmix.

Tip: serveer met een lekker broodje. (op de foto zie je een Oathie bagel van Bagels&Beans)

saladezoeteaardappel4

Eet smakelijk en geniet van je weekend! Laat je het ons weten als je deze salade geprobeerd hebt? Dat vinden we altijd leuk. Dit kan via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes.) Alvast bedankt! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Salade met zoete aardappel en bietjes

  1. Een half uur is prima hoor, voor een lekkere salade! Zeker in het weekend. Ziet er zeer smakelijk uit :)! Zoete aardappel, yum! Fijn weekend!

  2. Mmm, zoete aardappel! Lekker hoor.., maar om daar elke keer een soep van te maken, nee.. Dit recept komt dus helemaal op het goede moment!! Liefs, Jis

  3. Een half uurtje valt nog goed mee voor een heerlijke salade. En ondertussen doe je toch gewoon lekker iets anders, terwijl het in de oven zit :)

  4. Ik begrijop helemaal wat jullie bedoelen! Ik zit altijd de hele week uit te kijken naar het moment dat ik lekker in de keuken kan staan. Dus bedankt voor de tip! :D

  5. Geroosterde biet is zooo heerlijk! Doe het in bijna al mijn ovenschotels, ben er dol op! :)

  6. Dit ziet er weer zo lekker uit! Moeten de biet en aardappel nog warm zijn of is het koud ook lekker?

  7. Geroosterde biet en zoete aardappel uit de oven maak ik al erg vaak. Ik vind het gewoon heel erg lekker. Vaak doe ik er nog pompoen, gewone aardappel en een stapel aan kruiden bij. Dit lijkt me een ideale variatie, dus bedankt voor het delen!

  8. Wat een lekkere combinatie, er zitten een hoop van mijn favoriete groenten in deze salade! Lijkt me ook een goede om mee te nemen als ik op mijn werk moet eten.

  9. Thanks! Net gemaakt (met gewone aardappel, want die had ik nog en moest op), dus lekker gezonde lunch voor 2 dagen!

  10. Goed recept! Eindelijk een keer een reden om niet voorgekookte bietjes te kopen. En zoete aardappel is favoriet.

  11. Hmmmm de groenten staan nu in de oven. Heb het met pastinaak gedaan ipv zoete aardappel. De dressing alvast geproefd en die is in ieder geval heerlijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *