Kennen jullie Kyra de Vreeze al? Je zou haar kunnen kennen van haar boek ‘Daytox’ of van de leuke YouTube filmpjes (met fijne recepten!) die ze regelmatig voor Elle Eten plaatst. Kyra is cool. Ze weet veel over voeding, gezondheid en yoga. Daarbij komt dat ze ook nog eens ontzettend lief is. We zijn daar ook super excited over haar nieuwe kookboek dat deze week uitkomt! Het heet ‘Kyra’s Kitchen’ en wat we er tot nu toe van hebben gezien is awesome.
Kyra’s Kitchen bespreekt hoe voeding kan bijdragen aan een goede gezondheid. Voeding kan een preventiemiddel tegen ziekte zijn, ofwel: voeding kan als medicijn dienen. “Door het lifestyle masterplan en de bijbehorende eetrichtlijnen die je in het boek vindt te volgen, herstel je je balans en slapeloosheid, hoofdpijn, overgevoeligheid, obstipatie, neerslachtigheid, stress, PMS, winderigheid en behoren verkoudheid en overgewicht voor je het weet tot het verleden,” aldus Kyra.
We zouden absoluut iedere dag stil moeten staan bij wat we eten en wat dat voor ons lichaam betekent. Dit alles hoeft natuurlijk niet te betekenen dat eten niet heel erg lekker mag zijn. Kyra’s Kitchen staat vol met food&suggesties, masterclasses én recepten die volgens Kyra ‘tongstrelend’ zijn. Dat belooft wat!
Ik mocht iets heel tofs doen. Namelijk: één van de 50 recepten uitproberen nog voordat het boek verschijnt. Echt superleuk om te doen! Ik koos voor het recept “Chocolatte” omdat de naam me heel erg aansprak. Toen ik het recept ontvangen en gemaakt had wist ik zeker dat ik een goede keuze had gemaakt. Wát was dit lekker zeg! Yummy&healthy, ik hou van die combinatie.
Het recept – ofwel, een voorproefje uit het boek voor jullie:
Rauwe chocolatte (1 portie)
Bereidingstijd: 5 minuten (plus een nacht weken)
50 g hazelnoten
40 g (= iets meer dan 2 grote) medjoeldadel, zonder pit
3 g (= 2 echte theelepels) cacaopoeder
2 snufjes cayennepeper
5 druppels biologische vanille-essence
Laat de hazelnoten een nacht weken. Spoel ze af en voeg 280 ml vers water toe. Blend water en noten met de staafmixer. Gebruik een notenmelkzakje* om vaste delen en vloeistof te scheiden (zie: Kooktechnieken – notenmelk). Voeg aan de notenmelk de dadels, cacaopoeder, cayennepeper en vanille-essence toe. Mix met de staafmixer en serveer.
Als het nog niet duidelijk is hoe je deze Chocolatte kan maken kan je dit filmpje op YouTube bekijken.
*In plaats van een notenmelk zakje kan je ook een kaasdoek gebruiken. Of een nieuwe dikke ongebleekte maillot kopen (80 den) en de voetjes eraf knippen. Dan heb je twee voor de prijs van 1!
Kyra’s Kitchen komt uit op 19 februari.. het is bijna zover! Rondom de lancering van het boek zullen er een aantal evenementen plaatsvinden:
Zondag 3 maart: Boeklancering voor lezers – Savannah Bay Boekhandel in Utrecht. Kijk hier voor meer info.
Zondag 17 maart: Urban retreat for a day, inclusief Kyra’s Kitchen kookworkshop. Kijk hier voor meer info.
Vrijdag 19 t/m zondag 21 april: Yoga & healthy cooking retreat met 2 Kyra’s Kitchen kookworkshops. Info!
Wij zijn ontzettend benieuwd naar de rest van het boek, dus we kunnen niet wachten om Kyra’s Kitchen te gaan reviewen!
Jeej, dit boek moet ik hebben!
Ik ben benieuwd! Helaas heb ik net een afspraak met mezelf gemaakt, dat ik voorlopig geen boeken meer mag kopen… Gelukkig heb ik wel net het boek van Dorien Knockaert, “Goed eten”, gekocht. En dan zet ik dit boek gewoon op m’n verlanglijstje!
Precies, gewoon lekker op de wishlist! Dan heb je iets om naar uit te kijken ;)
maar tegen welke meest voorkomende klacht helpt de chocolatte dan? vast neerslachtigheid.
Oh dit ziet er echt verrukkelijk uit :) Chocolade&healthy = perfect match :D
Leuk, ben benieuwd naar het boek! Tof recept ook!
[…] dit artikel kon je al lezen dat we een tijdje geleden de eer hadden om een recept uit het gloednieuwe […]