Een paar weken geleden besloten wij voor onszelf: oké, we moeten écht weer vaker gewoon ‘netjes’ thuis eten. Niet zo vaak eten laten bezorgen (damn you, SLA!) en ook niet zo vaak uiteten gaan. Waarom? Om meerdere redenen. Ten eerste: voor je budget is het killing. Ten tweede: buiten de deur eet je toch vaak meer of iets ongezonder dan je thuis zou doen. En tot slot: buiten de deur eten moet ook gewoon leuk blijven, want als je het te vaak doet, is er niks meer aan. Maar eerlijk gezegd vinden we het niet altijd even makkelijk. Met een druk schema en veel van huis zijn (veel meer dan toen we nog fulltime voor een baas werkten, gek genoeg,) is buiten de deur eten of iets laten bezorgen gewoon zó verleidelijk… Toch lukt het inmiddels aardig om vaker thuis te eten, nu we weer een beetje in een ritme zitten.
Hoe we dat hebben aangepakt? We zijn eerst gaan zoeken naar recepten die makkelijk en snel te maken zijn. Dat waren nieuwe recepten, maar ook recepten van onszelf, van een paar jaar geleden, die we een beetje waren vergeten. We hielden het makkelijk: pastaatjes, een bowl met rijst en groenten, zoete aardappel uit de oven, soepjes of een salade. Het hoeft ook allemaal niet zo ingewikkeld, toch?
Een product van Zonnatura, dat we nog nooit hadden geprobeerd, bleek ook een uitkomst te bieden. Wij zien deze maaltijden van Zonnatura als een basis, waar we nog groenten en soms ook een vleesvervanger aan toevoegen. Maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt zo’n maaltijd ook meenemen naar je werk, eventjes opwarmen en klaar is je makkelijke en snelle lunch. Er zijn meerdere varianten: een risotto van haver en rijst, meerdere bulgur variaties, quinoa maaltijden en deze variant die wij gebruikten – linzen met wortel. We hebben nog niet alle maaltijden uitgeprobeerd, maar tot nu toe zijn de linzen en de risotto van haver en rijst onze favoriet. De biologische maaltijden van Zonnatura vind je bij de reguliere supermarkt en kosten rond de €2,60 per stuk.
Zoals je op de bovenstaande foto ziet, kun je de maaltijd gewoon opwarmen in een pannetje met net-niet-kokend water. Duurt een paar minuutjes en in principe ben je dan dus klaar om te gaan eten. Wij kozen ervoor om de maaltijd wat uit te breiden, omdat we wat meer tijd hadden. We maakten er een salade met zoete aardappel en een super lekkere harissadressing van.
Salade met linzen, zoete aardappel en harissa dressing
Wat heb je nodig voor 2 personen?
1 grote zoete aardappel
1 Zonnatura maaltijd met linzen & wortel
3 handen spinazie
granaatappelpitjes
verse peterselie & munt
dressing:
sap van 1 sinaasappel
rasp van een halve sinaasappel
1/2 theelepel harissapasta (of meer als je van pittig houdt)
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel tahini
Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 200 graden –
1. Snijd de zoete aardappel in blokjes. Leg ze op een bakplaat of rooster met bakpapier. Besprenkel met wat olijfolie en zet voor 25 – 30 minuten in de oven. (Doe daarna eventueel nog 5 minuten de grillstand aan zodat ze echt knapperig worden.)
2. Verwarm de Zonnatura maaltijd volgens verpakking.
3. Mix de dressing ingrediënten.
4. Leg de spinazie op een groot bord of in een kom. Verdeel de linzen erover gevolgd door de zoete aardappel. Top af met granaatappelpitjes, peterselie en munt. Serveer met de dressing.
Je kunt deze maaltijd op heel veel verschillende manieren eten. Om het super simpel te maken: alleen met wat sla, tomaatjes en peterselie. Of grill wat courgette en serveer de linzen met een mosterddressing.
Hebben jullie de maaltijden van Zonnatura wel eens geprobeerd? We zijn benieuwd naar jouw favoriet! En natuurlijk zouden we het heel leuk vinden om het te horen (en zien!) als jullie dit recept van ons gaan uitproberen. Deel je een foto met ons via Instagram? Vergeet niet #degroenemeisjes te gebruiken, zodat wij de foto zeker weten zien!
– Dit recept schreven we in samenwerking met Zonnatura –
Wat ontzettend handig die maaltijden van Zonnatura, zeker als je een lange dag achter de rug hebt en echt geen zin meer hebt om te koken. Ideaal! Ziet er weer heerlijk uit, lekker ook met die granaatappelpitjes erbij. Yummie!
De sponsoring van Zonnatura wordt inmiddels erg obvious…
Hoe bedoel je obvious? Wij schamen ons niet voor de samenwerking met Zonnatura hoor ;) We zijn juist heel blij dat we met zo’n mooi merk langdurig mogen samenwerken. Ook hebben wij liever langdurige samenwerkingen, dan kortstondige, eenmalige sponsordeals. Zonnatura is een merk dat wij zelf ook veel gebruiken en dat laten we graag zien :)
Klinkt heerlijk, ga ik van de week een keer proberen. Dank!
Hmmm ik vind het recept op zichzelf leuk en lekker maar ik zou zelf niet zo snel voor zo’n kant en klaar pakje met linzen gaan. Ik snap de gedachte er wel achter om op een snelle manier een maaltijd op tafel te kunnen zetten…
Liefs, Eva
Altijd handig om in huis te hebben! En nu in de bonus bij de AH. Dank jullie wel voor dit fijne recept!
Oh, dat wisten we nog niet! Goede tip, thanks :)
Ik heb gisteren met Maura zoete aardappel curry gemaakt met linzen en die was super lekker (en yes ik kreeg leftovers mee!) maar dit ziet er ook heel lekker uit! Al voeg ik stiekem nog altijd feta toe, sorrrrrrrry.
hahahah je hoeft voor ons geen sorry te zeggen hoor ;) Die curry klinkt erg goed!!
Dit is een snelle maaltijd?! Wow, voor mij is dit een superdeluxe! Klinkt en ziet er alsnog geweldig uit :)
haha zoals we al zeiden: je kunt ook gewoon het zakje opwarmen en that’s it ;)
Toevallig staat er al een paar weken een pak Zonnatura rode linzen in de kast. Maar wat ik ermee moest? Nu weet ik het! Zoete aardappel en Tahini heb ik ook nog in huis. Even op Google zoeken wat Harissapasta is (sorry… Echt geen idee…) en dan van de week lekker maken dit heerlijk uitziend gerecht. (En mooie foto’s!)
Jullie foto’s worden echt met de dag mooier! Echt impressive! En deze salade ziet er ook heerlijk uit. Bij mijn tesco zijn de granaatappels in de aanbieding, dus ik denk dat ik dit van de week ga maken :)
Ah ziet er lekker uit! En hele mooie foto’s!
Mmmm, zo lekker! En so what dat het gesponsord is? Zonnatura is een merk dat echt bij jullie blog en levensstijl past, dan is dat toch gewoon maar mooi meegenomen?
Oh nee, wij schamen ons er absoluut niet voor dat het gesponsord is hoor. Sterker nog, we zijn trots op zo’n mooie samenwerking en we weten dat we er net zoveel tijd en liefde in steken als in ieder andere blogpost. Het is ons werk en het is logisch dat je daarvoor krijgt betaald.Zo zouden mensen eens wat vaker naar blogs, die ze iedere dag gratis lezen, mogen kijken :)
Ziet er lekker uit! Ideaal als je weinig tijd hebt. Zakje opwarmen, wat overgebleven groentes erbij en voilia, maaltijd:) Maar een kritische noot, voor 2,60 per zakje kan je natuurlijk veel meer losse linzen en wortelen kopen dan 1 zakje Zonnatura. Dus heel budget is het niet. Maar, daar staat tegenover dat het wel heel makkelijk te bereiden is, en je minder snel in de ‘verleiding’ komt om eten te bestellen:) Ik heb na een werkdag niet altijd zin om gedroogde linzen te gaan koken (eigenlijk nooit haha) Enne, dat het gesponserd is maakt mij niks uit! Zonnatura is een mooi merk en past bij jullie, dan is zo’n samenwerking toch juist fijn!
[…] Om van een salade een maaltijdsalade te maken – zodat je er (ook in de wintermaanden,) wat langer op vooruit kunt – voeg ik graag aardappel en peulvruchten toe. Ik vind het erg lekker om de aardappels in blokjes te snijden en met wat kruiden erbij te roosteren in de oven, zodat ze een goede bite krijgen. Wat denk je bijvoorbeeld van deze super makkelijke en snelle salade met aardappel, linzen en granaatappel? […]
[…] Thaise linzensoep Snelle linzenschotel met aardappel Veel kookplezier! Ga jij deze linzensoep ook maken? Vergeet dan niet het resultaat te fotograferen […]
[…] Linzenschotel met zoete aardappel […]
[…] Salade van linzen en zoete aardappel […]