Bijna beginnen we hier een blamage. Bijna sloegen we een zeer belangrijke feestdag over: International Taco Day. Ja zeker, dat is het vandaag! Maar gelukkig kwamen we net op tijd tot dit inzicht, zodat we deze heugelijke dag toch nog met jullie kunnen vieren. En natuurlijk doen we dat met een lekker taco-recept. Taco’s kunnen altijd. Ik denk dat we daarover niet eens hoeven te discussiëren. (discussiëren hebben we gisteren al genoeg gedaan ;)) Let’s grab a taco, baby!
Je kan wraps en taco’s vullen met tofu gehakt, kidneybonen of linzen. Maar mijn (Jamies) lievelingsvulling zijn paddestoelen! Vooral portobello’s zijn erg geschikt om lekker te grillen. Wist je dat er ook veel eiwitten en vezels zitten in paddestoelen? Handig voor de veggies onder ons!
Wat heb je nodig voor 4 taco’s?
1 maiskolf
2 portobello’s
1 grote ui, in plakken gesneden
scheutje balsamicoazijn, sojasaus en olie
4 mis tortilla’s- deze kopen wij altijd bij Tjin’s Toko in Amsterdam, maar ze zijn bij meerdere toko’s te koop – ze zijn glutenvrij. Handig om te weten! Kun je deze maiswraps nergens vinden? No worries, gewone tacoschelpen kunnen ook prima.
gesneden groenten als vulling zoals: paprika, rode kool, sla etc.
avocadosaus:
handje spinazie
1 rijpe avocado
4 eetlepels verse koriander
2 eetlepels limoensap
4 eetlepels water
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel knoflookpoeder
peper
1 plakje jalapeno, optioneel
Wat ga je doen?
1. Kook de maiskolf 5-10 minuten gaar in kokend water.
2. Mix balsamicoazijn, sojasaus en olie en besmeer hier de portobello’s en uienplakken mee.
3. Verhit een grillpan, met een klein scheutje olie, en leg de portobello’s en uien erop. Bak 5 minuten per kant. Leg ook de maiskolf erbij en grill mee.
4. Maak de saus door alle avocadosaus ingrediënten te mixen in een keukenmachine of goede blender.
5. Snijd de gegrilde portobello’s in plakken en snijd de mais van de kolf.
6. Warm de wraps op en vul met de groenten, portobello’s, mais en avocadosaus.
Aiiii, het is dat ik (Merel) vanavond al een heel lekkere vegan burger heb gegeten, maar ik zou hier zó zin in hebben. Ik ga morgen mijn eigen Internationale Taco Day vieren. Wie doet er met me mee? Mocht je dit recept gaan proberen (doen hoor!) dan vinden we het heel erg leuk als je een foto van het eindresultaat met ons zou willen delen op Instagram. Dit kan door #degroenemeisjes te gebruiken. Alvast bedankt en eet smakelijk!
Die taco’s zien er geweldig lekker uit!! :D Ik heb helaas ook al gegeten, maar voor morgen heb ik nog geen eet-plannen behalve dat ik samen met een vriendin ga eten, dus wie weet doen wij wel mee morgen :D
Ps. vandaag is het ook Kanelbullens Dag (kaneelbroodjes dag) in Zweden ;D maar de bakker had ze niet dus die moet ik ook maar morgen eten als ik er dan wel een kan vinden haha :)
Ziet er goed uit. Meteen een idee voor het boodschappenlijstje voor volgende week.
Oh zo grappig, die gegrilde portobello’s lijken echt net één grote gegrilde steak! Ik vind taco’s eten altijd zo gezellig, alle ingrediënten in losse bakjes op tafel en dan zelf beleggen. Mmm…!
Ah, heerlijk! Ik heb eigenlijk al een hele tijd geen taco’s meer op, hoogste tijd om weer eens tacoschelpen in huis te halen.
Het water loopt me serieus uit de mond. Wat ziet dat er waanzinnig lekker uit!
Aah dit ziet er zo lekker uit en wat een prachtige foto’s weer! Ik ga dit zeker een keertje maken :)
Ik krijg ineens een idee waar ik mijn laatste beetje rode kool kan laten: taco’s! Hele goede reden om die dit weekend te gaan maken, yay!
Oh wat ziet dit er lekker uit! Ik krijg er honger van. Ik denk dat ik binnenkort ook maar eens taco’s moet gaan eten, dat is lang geleden!
[…] Vrijdag (paars) – Taco’s met champignons en kool […]
Mmm woow nog nooit gedacht om zo taco’s te maken ?
Nu wil ik ook taco’s eten. Die zien er heerlijk uit! En guacamole is zo lekker!! eens kijken of we dit binnenkort kunnen gaan maken.
[…] Dinsdag – Taco’s met portobello’s […]
Dank voor het goede recept! Wij eten ze, in iets aangepaste vorm, bijna wekelijks!
Lieve mensen!
De taco’s zien er overheerlijk uit! Love for mexican food, and healthy, sustainable lifestyle.
Door dit ben ik begonnen met mijn eigen sauslijn. Een veganistische Avocado Mayo! 30% Avocado, minder calorien, meer goede vetten en 100% vegan!
En natuurlijk perfect voor taco’s!
Let me know what you guys think!
Check out the website: Mayoneur.com
Instagram: The_Mayoneurs
Green saucyyy