– Dit recept hebben we gemaakt in samenwerking met Yespers – Ons ideale ontbijt? Taart! Het liefste natuurlijk een warm taartje, net uit de oven, met fruit, zoals deze vegan apple crumble die we maakten met de suikervrije fruitspread van Yespers. Vork (of lepel) in de aanslag en aanvallen maar. Oh, vergeet niet het sausje van amandelmelk erbij te maken. Dat maakt het geheel namelijk helemaal compleet en nóg lekkerder!
Wij gebruikten een potje framboos-aardbei fruitspread van Yespers, maar natuurlijk kun je ook voor één van de andere smaken gaan. Check het vorige recept (thumprint cookies, óók heel erg de moeite waard) dat we maakten voor Yespers, om te zien welke smaken er nog meer zijn en om te lezen waarom wij enthousiast zijn over dit product. De fruitspreads van Yespers zijn onder andere te koop bij Jumbo (waar je ze vindt in het schap met de vleesvervangers) en bij Dekamarkt (daar vind je ze bij de smoothies,) en kosten €2,49 per potje.
Laten we nu gauw aan de slag gaan, want dit is te lekker om te laten wachten!
Recept vegan apple crumble
Wat heb je nodig voor 1 ovenschaaltje van ø 18-20 cm?
2 appels
1 eetlepel maizena, arrowroot poeder of meel
1/2 theelepel kaneel
1 potje yespers framboos en appel fruitspread
90 gram kokosolie (7 eetlepels), gesmolten
4 eetlepels agavesiroop, rijststroop of ahornsiroop
60 gram havervlokken
4 eetlepels gehakte amandelen (of een andere noot als je dat lekkerder vindt, óf helemaal geen noten, als je een notenallergie hebt)
4 eetlepels meel of bloem (wij gebruikten speltbloem)
1/2 theelepel kaneel
100 ml amandelmelk
1/2 theelepel vanillepoeder
2 eetlepels agavesiroop, rijststroop of ahornsiroop (optioneel)
Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 180 graden –
1. Snijd de appels in kleine blokjes en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel met de maizena en kaneel.
2. Verspreid de Yespers fruitspread over de appels. Gebruik het hele potje.
3. Mix de kokosolie met de agavesiroop. Mix in een andere kom de havervlokken, amandelen, meel en kaneel. Doe de vochtige ingrediënten bij de droge en roer goed door.
4. Verspreid de havervlokken/kokosolie-mix over de appels en fruitspread.
5. Zet het ovenschaaltje 30-35 minuten in de oven totdat de bovenkant goudbruin is en de fruitspread aan de zijkanten ‘borrelt.’
6. Haal het ovenschaaltje uit de oven en laat een goede 10 minuten afkoelen.
7. Verwarm de amandelmelk samen met het vanillepoeder en agavesiroop in een pannetje. Haal van het vuur af zodra het is opgewarmd. Serveer de crumble met de warme melk.
En? Hebben we je overtuigd om dit morgenochtend als ontbijt op tafel te toveren? Wij zien onszelf dit absoluut nog eens maken, want het is enorm eenvoudig en echt véél te lekker om het niet vaker te eten. En jij? Welke smaak fruitspread zou jij kiezen? Laat je het ons weten als je met deze vegan apple crumble aan de slag gaat? We zouden het extra tof vinden als je een foto van het eindresultaat met ons zou willen delen via Instagram. Dat kan met #degroenemeisjes. Alvast bedankt!
Oh, je hebt mij absoluut overtuigd! Zelf maak ik mijn variant ietsjes anders, maar dit klinkt ook onwijs lekker! Morgen maar eens aan de bak!
Yum wat ziet dit er ontzettend lekker uit!! Als het lukt ga ik het volgend weekend eens maken! Prachtige foto’s weer :-)
WoW!! Klinkt als het ideale verjaardagsontbijt morgen!!! Al zagen de pannenkoeken er ook hemels uit! :)
Dat ziet er lekker uit! Mij heb je overtuigd!
Dat is leuk om te horen!
Dit ziet er echt ongelofelijk lekker uit zeg! En dan als ontbijt, wauw, het moet niet gekker worden!!
Je kent ons. Altijd in voor een feestontbijt ;)
Oooh jaa wat ziet dit er goed uit! Die footooos :D
fruitspread is dat ongeveer jam mijn ouders maken jam en ik zou liever dat gebruiken dan iets uit de winkel
ga het zeker probeeren ziet er overheerlijke uit.
Het lijkt op jam, maar er zit geen suiker in!
Ohhhh, dit ziet er echt heel erg lekker uit! Als ik deze week ruime tijd heb ‘s ochtends, ga ik dit zeker maken!
Wat ziet het er heerlijk uit! Volgend weekend maar eens maken. En die foto’s zijn ook weer prachtig natuurlijk! (Snappy!)
yaaay Snappy!
Haha lijkt me echt een feestje om dit als ontbijt te eten!
Ik wil dit. Nu.
Kan ook wel als lunch toch? ;)
Oh en… Snappy!
ZEKER! (en yaaaay snappy!)
Aah die ziet er zo goed uit, als ik me een keertje niet hoef te haasten ‘s morgens ga ik ‘t zeker proberen!
Ah dit lijkt me het perfecte ontbijtje voor een zondagochtend!! <3 Prachtige foto's weer! :)
Oef wat ziet dit er lekker uit. Ga het snel eens maken!
Ziet er lekker uit, maarre…. 90 gram kokosolie is 810 calorieën. Ik weet niet of iedereen daar bij zn ontbijt al trek in heeft.
Je hoeft het ook niet allemaal in 1 keer of in je eentje op te eten he ;)
Snappy
yaaay!
Heel lekker, gisteren bij een high tea hebben we kaasblokjes met een lekkere vijgenspread gegeten; heerlijk! Zeker aan te raden :-)
Jij bent er snel bij! Goed om te horen :)
Oh jeetje ik ben fan van appeltaart dus hier krijg ik ook al snel honger van! Dit ga ik maken!! :)
super lekker.. ik zou alleen persoonlijk iets minder kokosvet gebruiken! :-) het kokosvet alleen al bevat al bijna 800 calorieën!
Ik word altijd zo snappy van dit soort heerlijke gerechten. Moet ook echt meer aandacht besteden aan ontbijt, verdient meer tijd :) #happy #snaps
Dit ziet er overheerlijk uit! Ga ik zeker een keer maken! :) Liefs Sonia
Mmmm, dit ziet er heerlijk uit! Weet iemand of Yespers ook in België te koop is?
Nee, helaas is het niet in België te koop, sorry!
Jammer! Dan moet ik het volgende keer inslaan als ik weer in Nederland ben. Net als de potten Mayolijn haha :)
We hebben inmiddels ook een webshop geopend (www.yesperswebschuur.nl) . Naar België sturen is nog wel wat duur, maar het is een mogelijkheid. Hartelijke groet
Heerlijk! Ik krijg hier meteen een warm gevoel van! Deze ga ik onthouden voor op een zondag ofzo :)
Oh wauw, heel overtuigend! Wat lekker ziet het eruit :D
Jeetje, dit ziet er echt heel erg lekker uit!
Tja, vast erg lekker, maar zoals Marlou als zei: 90 gram kokosolie is al 810 kilocalorieën.
Maar er zit nog wel wat meer in dan dat. Heb alles even opgeteld, kom uit op meer dan 1900 kilocalorieën.
Weet niet of je dat nou als ontbijtje moet willen….
Nogmaals: je kunt het delen ;) Maar goed, als je het echt te veel van het goede vindt, dan denk ik dat je beter iets anders kunt eten ;)
Nee dat meen je niet! 1900 calorieën? Dan mag je de rest van de dag niets meer eten, een vrouw heeft er 2000 per dag nodig….
Ik was ook al een beetje aan het dubben of ik deze ging maken (voor de lunch), en dacht ook al; hmmm wel heel veel vruchtensuikers én agavesiroop, over de kokosolie had ik niet zo nagedacht….
Oh girls, ik heb ‘m gemaakt en hij is lékker! Vooral met die melk erbij, doet me denken aan Engeland, waar ze custard vla bij de appelcrumble serveren. Na mijn bovenstaande post besloot ik hem te zien als gebakje, en heb niet gelunched en pas om 14.30 deze crumble uit de oven gehaald. Ik heb één derde opgeschept en zit meer dan vol.
De Yespers appel-framboos vond ik trouwens heerlijk. Ik had al eens eerder die met bessen gehad, maar deze is wat frisser, daar houd ik van. En te gek dat er geen suikers zijn toegevoegd.
Super lekker is dit, vandaag voor het eerst gemaakt :D
Wat ziet dit er heerlijk uit meiden! Ben zelf ook gek op deze fruitspreads. Heb ze ook mogen proberen van Yespers. :)
Hele dikke kus voor jullie allebei (en alle lezers). xx Frederique – http://fablefrique.com
[…] je wat minder gezond, maar toch havermout in de oven bakken, dan is deze apple crumble met havervlokken misschien iets voor jou. (de taart beleving is […]
Heerlijk!
Ik heb ook maar een kwart genomen en dat was voldoende.
Maar zeker voor herhaling vatbaar :)
OMG!! Net gemaakt met een extra peer, walnoten en huisgemaakte rabarber/aardbei jam. Serieus het lekkerste ontbijtje dat ik ooit op heb! Gelukkig nog voldoende over voor toetje vanavond ;) Dank, dank, dank!!
[…] Apple crumble […]