– Dit recept is gemaakt in samenwerking met Bonduelle – Onlangs aten we in Berlijn voor het eerst vegan Bibimbap. Wat denk je? Totaal verkocht, zó lekker! Bibimbap is een Koreaans gerecht met rijst, bonen en groenten. In de niet-vegan variant zit soms ook vlees en bovenop de schotel wordt een ei geserveerd. Maar guess what? Zonder is ook hartstikke lekker. Het gaat namelijk vooral om de warme rijst, de vullende bonen, de knapperige groenten en de heerlijke zoet-pittige saus die erbij wordt geserveerd. We besloten het gerecht thuis na te maken.
En verrassing! We maakten, samen met Aline, weer eens een receptvideo voor jullie! Wees gerust: het is een enorm eenvoudig recept, dus je hoeft niet bang te zijn voor ellenlange ingrediëntenlijsten of instructies die je moet meeschrijven. Je maakt dit gerecht echt in een handomdraai. Kind kan de was doen. Wij zijn weer megablij met deze prachtige video en we wensen jullie veel kijkplezier.
[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/hK2_8evNbvQ” maxwidth=”1000″]
Zie je geen video? Klik dan hier!
Wij maakten dit recept voor Bonduelle, in het kader van het ‘Jaar van de Boon’. Een heel jaar lang staan bonen in de spotlight – hoe cool is dat? Wij, als vegans, zijn hier mega blij mee, want bonen passen erg goed in een plantaardig dieet. Sterker nog: het is gewoon essentieel om bonen te eten, als je vegan eet! We kozen voor de zwarte boontjes van Bonduelle, omdat deze goed vol van smaak zijn en het blikje precies genoeg bevat voor twee porties. Deze bonen gebruiken we ook graag voor zwarte bonenburgers en allerlei Mexicaanse gerechten. Veel mensen zijn bang dat bonen uit blik minder voedingsstoffen bevatten dan wanneer je gedroogde bonen gebruikt, maar dit is gelukkig niet het geval. Gedroogde bonen gebruiken wij ook regelmatig, maar dat vergt toch enige voorbereiding: wellen, koken, verwerken… Soms kiezen we voor lekker makkelijk en trekken we een blikje open!
Laat je het ons weten als jij ook deze vegan bibimbap gaat maken? Ik bedoel, vegan bibimbap – alleen al voor de naam van het gerecht zou je dit eens moeten proberen, toch? Je kunt een foto van jouw eindresultaat met ons delen via Instagram, door #degroenemeisjes te gebruiken. Veel kookplezier en alvast bedankt!
Ohhh wat een prachtig filmpje. Het water loopt me echt in de mond. Super!
Wat een mooi filmpje! Ik ben dol op Koreaans eten en vooral op alles wat met gochujang gemaakt wordt, dus dat sausje lijkt me erg lekker!
Die saus is zoooooo lekker! <3
Leuk! Ik woon in Korea en als vegetarier is bibimbab vaak het enige dat ik kan eten als we buiten de deur eten. (zitten bij ons geen bonen in trouwens maar jullie variant ziet er erg lekker uit!)
Wat tof dat we een lezer in Korea hebben!
Wat een prachtig filmpje weer meisjes! Ziet er inderdaad heel lekker, vullend en simpel uit, ga ik zeker binnenkort even maken. Waar hebben jullie die ontzettend leuke schaaltjes vandaan? Ik zie altijd in jullie receptenposts en video’s van die jaloersmakende schaaltjes en bakjes voorbij komen, haha.
Dankjewel! Die zijn van House Doctor. Een Scandinavisch merk. Hier in Nederland vooral via VT Wonen te koop!
Wat een heerlijk flimpje. Deze gaan we snel een keer proberen!
Ik had gister al de video gezien, ziet er suuuper lekker uit!
Sjeun filmpje! Leutig muziekje ook. Ik ga binnenkort maar even langs de Chinese supermarkt, eens kijken of ze daar zo’n stenen schaal hebben die heet kan worden, voor de ultieme bibimbap-ervaring. :-)
Wat een knus filmpje :) ziet er lekker uit!
Jullie video is prachtig! Zo clean, zo rustig, zo kleurrijk… Straks gewoon nog eens kijken bij de aperitief ;)
Dankjewel! we zijn heel blij met Aline’s filmwerk :)
Mmmmmm! Lijkt me heerlijk, zeker met dat sausje.
Die saus is echt het allerbeste gedeelte van het hele gerecht ;)
Spinazie met rijst, zou ik zelf niet bedacht hebben maar ziet er heerlijk uit! Leuk filmpje!
Is erg lekker! Vroeger maakte mijn moeder altijd een omelet met spinazie, taugé en rijst erbij. Dat was ook erg lekker! Hmm, misschien binnenkort weer eens maken met een vegan omelet van kikkererwtenmeel en champignons erin, lekker!
Ik heb altijd al een keer bibimbap willen maken. Jullie recept klinkt heel goed, dus het gaat er binnenkort echt van komen :)
Ziet er lekker uit! Complimenten voor het filmpje ook, heel erg duidelijk en fijn om te kijken!
Weer zo’n prachtige video! Het recept ziet er inderdaad easy peasy uit, perfect dus! Ik ben de laatste tijd weer helemaal into koken, dus dit ga ik zeker eens maken, mmm!
Bibimbap meteen gemaakt en het was al op voordat ik een foto kon maken.
Jammer genoeg had ik geen officiële saus, maar een sambal medium als basis.
Volgende keer ga ik op zoek naar de bewuste saus. Waar hebben jullie die gekocht? De combinatie met al die verschillende groenten was verrukkelijk. Thanks.
Lekker he! De pasta voor de saus hebben wij bij een grote Chinese toko gekocht!
beste dames,
maakt het veel uit als ik de officiële sambal niet in huis heb?
hartelijke groet
saskia
Hmm, ja het is wel echt het allerlekkerste met deze saus!
Het lijkt me weer heerlijk om te proberen! Ik ga deze week eerst de couscous met zoete aardappel maken. Ben heel benieuwd, maar het wordt vast weer heerlijk;-)
Ik vroeg me af waar jullie die super mooie stenen eet kom hebben gehaald?! Zo’n lekker en kleurrijk gerecht als deze vraagt namelijk om een mooie eet kom:)
Die is van House Doctor – een merk uit Scandinavie. Oa te koop via VT Wonen :)
Ho wacht! Ik bedenk me opeens dat deze kom niet van House docter, maar ‘gewoon van Xenos’ is!!
Thanks!! Dan ga ik daar gauw eens even een kijkje nemen:)
Aaah liefde voor weer een prachtig filmpje! <3 Ik vind jullie recept echt een geweldig idee voor een bibimbap, zeker met ingelegde bietjes, mmm! So pretty! Met kimchi is het ook erg lekker, en ik heb inmiddels ook een versie gehad waar sla en pinda's doorheen was gedaan. Weer heel anders maar ook erg lekker! Je kunt er zoveel mee variëren, echt top!
Jaaa Kimchi! Alleen wordt kimchi vaak met vissaus gemaak, dus is het vaak niet vegan. Nu weet ik dat je het ook zelf kunt maken en dat gaan we, als het goed is, binnenkort ook leren!
Wauw, mooi filmpje!
Heb het vandaag gemaakt: genieten!! Super lekker!
Beetje late reactie, maar waar hebben jullie die ingelegde bietjes vandaan? Zelf gemaakt?
En jullie moeten echt rijst koken op de ‘inkook-manier’. Ik heb zelf een rijstkoker wat het extra handig maakt, maar het kan ook gewoon in een pan. Rijst heeft dan zoveel meer smaak omdat je het water niet afgiet. Ook de textuur is beter.
Is geen kritiek trouwens. Ben geen rijst-kook-purist, maar gewoon een rijstliefhebber :)
Bietjes kochten we ingemaakt en wel, bij Thulls in Amsterdam Oost.
De rijst kun je koken zoals je wilt!
Bibimbab! Jammie, dat vind ik echt zo lekker! Leuk om deze vegan variant tegen te komen :)
Zalig! Vegan eten is en ziet er ook een echt feest uit op deze manier! Goed gedaan, meisjes!
Niet alle bonen van Bonduelle zijn vegan, ook afhankelijk van waar je het koopt.
http://www.veganisme.org/2015/05/08/bonduelle-conserven-bevatten-varkensvlees-en-kip/
https://www.facebook.com/gewoonvegan/posts/1625183974385321
http://www.bonduelle.nl/bonduelle-vandaag/opheldering-omtrent-dierlijke-ingredienten-bonduelle-producten
Heerlijk ook dat pannetje, en die kommetjes. Echt om zo vrolijk van te worden deze video. Ik ga het recept meteen uitproberen vanavond!
heerlijk filmpje, dank jullie wel !
Gister kookte mijn lieve vriendinnetje dit voor mij! Bijna was ik de afspraak vergeten hoe erg…… want het was verrukkelijk!
Dit is echt een van mijn lievelingsrecepten :)! Ik heb het al heel vaak voor gasten gemaakt en altijd dikke complimenten gehad! Hierbij wil ik die complimenten dus graag doorgeven aan jullie :)