Vegan Bounty’s

Kokos en chocolade:  één van de beste combinaties. Ik was vroeger dan ook dol op de bounty’s uit een pakje. Gelukkig heb je ze in mum van tijd ook zelf gemaakt. Lees het recept voor vegan bounty's op de blog.
bounty1

Als vegan hoef je echt helemaal niks te missen. Er is vegan gehakt, vegan kaas, vegan koekjes en nu ook: vegan bounty’s! Kokos en chocolade is wat mij betreft één van de beste combinaties. Ik was vroeger dan ook dol op de bounty’s uit een pakje. Gelukkig heb je ze in mum van tijd ook zelf gemaakt.

bounty6

Het internet staat vol met recepten voor vegan bounty’s. In deze recepten wordt meestal gebruik gemaakt van paar flinke eetlepels kokosolie. Ik vind dat zelf iets te heftig. In dit recept heb ik de olie vervangen door ‘kokosroom’: het dikke gedeelte van een blik kokosmelk. Iets minder zwaar…. dus kan je er eentje meer eten ;)

bounty4

Wat heb je nodig voor 10-12 bounty’s?

1 blik kokosmelk (niet schudden!)
200 gram geraspte kokos
3 eetlepels maple syrup/rijststroop/agave siroop
200 gram pure chocolade

Wat ga je doen?

1. Open het blik kokosmelk. Schep het ‘dikke’ gedeelte dat bovenin het blik zit eruit en doe het in een keukenmachine. (Bewaar het vloeibare deel bijvoorbeeld voor een smoothie)
2. Doe de geraspte kokos en de maple syrup ook in de keukenmachine. Mix dit een paar minuten door totdat je een kleverig maar stevige massa hebt. Mocht de kokos nog uit elkaar vallen als je het samen kneedt, voeg dan nog wat extra kokoswater of maple syrup toe.
3. Maak 10-12 bounty’s van de kokosmix en zet minimaal 30 minuten in de koelkast (of 10 minuten in de vriezer.)
4. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Dip de bounty’s in de chocolade, bestrooi eventueel met wat kokosrasp en let ze op een bakplaat bekleed met bakpapier of een rooster (met papier eronder). Zet ze weer minimaal 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
5. De bounty’s zijn het lekkerste als de chocolade helemaal hard is geworden.

bounty3 bounty5 bounty2

Als dit geen goed begin van je weekend is, dan weten wij het ook niet meer ;) Laat je het ons weten als je deze vegan Bounty’s ook hebt gemaakt? Je kunt een foto met ons delen via instagram, door #degroenemeisjes te gebruiken. Alvast bedankt en eet smakelijk!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

49 gedachten over “Vegan Bounty’s

  1. Wat zien deze er mooi uit! Ik ben heel benieuwd of het mij ook gaat lukken om ze zo te krijgen :)

  2. Ohhh Jeetje, wat ziet dit er lekker uit :-)
    Ga ik zeker maken!
    Chocolade en kokos… Hmmm..
    Helaas heb ik verder geen sociaal media om het met jullie te delen, maar we gaan d’r wel lekker van smullen!

    Liefs Manuka

  3. *stuurt door naar vriendlief met in de onderwerpregel ‘we hoeven niet meer op vakantie, ik heb de oplossing gevonden’* :)

  4. Erg leuk recept. Ga ik voor volgende week maken als kadootje.
    Bedankt Groene Meisjes!

  5. Shit, had ik dit artikel maar niet geopend. Ik probeer minder te snoepen maar julie maken het me wel moeilijk nu, haha.

  6. Ik heb geen keukenmachine ? Kan je het ook gewoon door elkaar roeren met een lepel of iets??

    1. Hmm, het kan wel, maa dan wordt het wel echt een beetje lastiger/grover. Misschien met je blender proberen?

  7. Wat een duidelijke, inspirerende en vrolijke site / levenswijze!
    Welke kokosmelk heeft een dikke bovenlaag???
    Ik weet dat je die ook op kan kloppen en kan gebruiken als slagroom.
    De kokosmelksoorten die ik ken zijn crèmig dun.

    1. Ik gebruik altijd de FairTrade kokosmelk (die bij vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar is) en daarbij werkte het tot nu toe alle keren perfect! Ik zet ze wel altijd voor de zekerheid van tevoren nog even een nachtje in de koelkast.

      1. Ja, in de koelkast zetten is echt een must om de perfecte kokosroom te krijgen. Dan kan het niet mislukken :)

      2. Het is alleen zo jammer dat ook de fair trade gebruik maakt van e nummers.
        E460 en E412

        E 460, microkristalline cellulose
        Niet afbreekbaar en kan via de darmwand in de bloedsomloop terecht komen

        namaakslagroom, bonbons, snoep, suikerwerk, kauwgom, producten voor de slanke lijn, kant-en-klare-maaltijden, snacks en ijs

        E466 – Zeer gevaarlijk
        Natriumcarboxymethylcellulose, AFVAL uit de katoen en/of houtindustrie (zaagsel), zie E460 en E461, deze zijn hiervan afgeleid.

    2. Dankjewel! En de kokosmelk die Nadine hieronder noemt gebruiken wij ook vaak!

  8. Wow echt een geweldig recept! Super makkelijk ook nog eens en de calorieën vallen gelukkig mee. Ga ik snel eens maken!

  9. O my. En ik heb alles in huis ook nog *maakt een vreugdedansje*

  10. Dit ziet er weer onweerstaanbaar lekker uit! Bounty’s waren altijd mijn favoriet en staan al een tijdje op mijn lijstje om zelf te maken. Goed idee om de kokosmelk te gebruiken ipv olie!

  11. Ik vind bounty’s op deze gezonde wijze ook erg lekker.
    Ik heb al jaren een receptje hiervoor en ik gebruik dan ipv kokosroom dadels.
    Enorm lekker en het blijft dan ook goed aan elkaar plakken.
    Nu ik dit recept zo zie denk ik dat ik maar weer eens in de keuken in moet gaan ;-)

  12. Klinkt heel makkelijk! Dit ga ik eens proberen, want dit ziet er heerlijk uit en ik mis Bounty’s!

  13. YUM!! <3
    Gister gemaakt, en na dag 2 zijn er nog 5 van de 12 over, whooooppss. Meer dan geslaagd recept :)

  14. Ik ben begin mei jarig en nu al op jullie site druk aan het speuren naar allerlei lekkers om op te trakteren. Heb zo maar een vaag idee dat deze bounty’s er ook wel eens bij zouden kunnen zitten ;-) En die chocolademoussetaart in ieder geval. Ben zoooo benieuwd naar de gezichten als ik ze vertel dat het echt allemaal helemaal plantaardig is!

  15. Oke, ik ben officieel geen keukenprinses! Geen flauw idee wat chocolade Au Bain Marie koken was…resultaat: hele huis ruikt naar verbrande chocolade! Haha, gatsie! Eigen schuld, dikke bult! Ga binnenkort wel weer even een nieuwe poging wagen. Nu eerst maar even een appel voor de troost ;)

  16. Moet je ze bewaren in de frigo? Ik ben benieuwd want heb ze gemaakt voor mn zoontje verjaardag.

  17. Ik heb ze gemaakt, super makkelijk! Ik heb er een paar dadels en stukjes gedroogde mango door gedaan. HMMMMMM

  18. Wauwww wat een heerlijk recept! Mijn favoriete chocola voor dat ik plantaardig ging eten was bounty en het lijkt net echt!
    Ik heb zelf een beetje gespeeld met de hoeveelheden maar het is top gelukt en het is ook super simpel!
    Ga het zeker vaker maken, echt TOP!
    Dankjewel xx

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *