Als vegan hoef je echt helemaal niks te missen. Er is vegan gehakt, vegan kaas, vegan koekjes en nu ook: vegan bounty’s! Kokos en chocolade is wat mij betreft één van de beste combinaties. Ik was vroeger dan ook dol op de bounty’s uit een pakje. Gelukkig heb je ze in mum van tijd ook zelf gemaakt.
Het internet staat vol met recepten voor vegan bounty’s. In deze recepten wordt meestal gebruik gemaakt van paar flinke eetlepels kokosolie. Ik vind dat zelf iets te heftig. In dit recept heb ik de olie vervangen door ‘kokosroom’: het dikke gedeelte van een blik kokosmelk. Iets minder zwaar…. dus kan je er eentje meer eten ;)
Wat heb je nodig voor 10-12 bounty’s?
1 blik kokosmelk (niet schudden!)
200 gram geraspte kokos
3 eetlepels maple syrup/rijststroop/agave siroop
200 gram pure chocolade
Wat ga je doen?
1. Open het blik kokosmelk. Schep het ‘dikke’ gedeelte dat bovenin het blik zit eruit en doe het in een keukenmachine. (Bewaar het vloeibare deel bijvoorbeeld voor een smoothie)
2. Doe de geraspte kokos en de maple syrup ook in de keukenmachine. Mix dit een paar minuten door totdat je een kleverig maar stevige massa hebt. Mocht de kokos nog uit elkaar vallen als je het samen kneedt, voeg dan nog wat extra kokoswater of maple syrup toe.
3. Maak 10-12 bounty’s van de kokosmix en zet minimaal 30 minuten in de koelkast (of 10 minuten in de vriezer.)
4. Smelt de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Dip de bounty’s in de chocolade, bestrooi eventueel met wat kokosrasp en let ze op een bakplaat bekleed met bakpapier of een rooster (met papier eronder). Zet ze weer minimaal 30 minuten in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
5. De bounty’s zijn het lekkerste als de chocolade helemaal hard is geworden.
Als dit geen goed begin van je weekend is, dan weten wij het ook niet meer ;) Laat je het ons weten als je deze vegan Bounty’s ook hebt gemaakt? Je kunt een foto met ons delen via instagram, door #degroenemeisjes te gebruiken. Alvast bedankt en eet smakelijk!
Owww, chocolade en kokos <3
Dit recept sla ik op ;)
Wat zien deze er mooi uit! Ik ben heel benieuwd of het mij ook gaat lukken om ze zo te krijgen :)
hihii het viel mee ;) Dus vast wel!
Ohhh Jeetje, wat ziet dit er lekker uit :-)
Ga ik zeker maken!
Chocolade en kokos… Hmmm..
Helaas heb ik verder geen sociaal media om het met jullie te delen, maar we gaan d’r wel lekker van smullen!
Liefs Manuka
Dat is ook altijd goed, natuurlijk ;)
Mmmm yum! Wat lekker kokos en chocolade. Super makkelijk dit en dus fijn :-)
*stuurt door naar vriendlief met in de onderwerpregel ‘we hoeven niet meer op vakantie, ik heb de oplossing gevonden’* :)
ahhahha
Ohhh my goodness, het water loopt me in de mond!
Jammie! Ze zien er heerlijk uit!
Erg leuk recept. Ga ik voor volgende week maken als kadootje.
Bedankt Groene Meisjes!
wat een goed idee!
en: graag gedaan!
Shit, had ik dit artikel maar niet geopend. Ik probeer minder te snoepen maar julie maken het me wel moeilijk nu, haha.
SORRY ;)
Ik heb geen keukenmachine ? Kan je het ook gewoon door elkaar roeren met een lepel of iets??
Hmm, het kan wel, maa dan wordt het wel echt een beetje lastiger/grover. Misschien met je blender proberen?
Wat een duidelijke, inspirerende en vrolijke site / levenswijze!
Welke kokosmelk heeft een dikke bovenlaag???
Ik weet dat je die ook op kan kloppen en kan gebruiken als slagroom.
De kokosmelksoorten die ik ken zijn crèmig dun.
Ik gebruik altijd de FairTrade kokosmelk (die bij vrijwel iedere supermarkt verkrijgbaar is) en daarbij werkte het tot nu toe alle keren perfect! Ik zet ze wel altijd voor de zekerheid van tevoren nog even een nachtje in de koelkast.
Ja, in de koelkast zetten is echt een must om de perfecte kokosroom te krijgen. Dan kan het niet mislukken :)
Het is alleen zo jammer dat ook de fair trade gebruik maakt van e nummers.
E460 en E412
E 460, microkristalline cellulose
Niet afbreekbaar en kan via de darmwand in de bloedsomloop terecht komen
namaakslagroom, bonbons, snoep, suikerwerk, kauwgom, producten voor de slanke lijn, kant-en-klare-maaltijden, snacks en ijs
E466 – Zeer gevaarlijk
Natriumcarboxymethylcellulose, AFVAL uit de katoen en/of houtindustrie (zaagsel), zie E460 en E461, deze zijn hiervan afgeleid.
Dankjewel! En de kokosmelk die Nadine hieronder noemt gebruiken wij ook vaak!
Wow, klinkt super easy! Ga ik maken.
Wow echt een geweldig recept! Super makkelijk ook nog eens en de calorieën vallen gelukkig mee. Ga ik snel eens maken!
O my. En ik heb alles in huis ook nog *maakt een vreugdedansje*
YESSS! en?
Oehh! Dit klinkt zoooo goed, ik ben echt gek op kokos! Dit ga ik zeker proberen.
Dit ziet er weer onweerstaanbaar lekker uit! Bounty’s waren altijd mijn favoriet en staan al een tijdje op mijn lijstje om zelf te maken. Goed idee om de kokosmelk te gebruiken ipv olie!
Same! Ik verslond bounty’s om het leven haha!
Yassss, heaven!!!!
Ik vind bounty’s op deze gezonde wijze ook erg lekker.
Ik heb al jaren een receptje hiervoor en ik gebruik dan ipv kokosroom dadels.
Enorm lekker en het blijft dan ook goed aan elkaar plakken.
Nu ik dit recept zo zie denk ik dat ik maar weer eens in de keuken in moet gaan ;-)
Klinkt heel makkelijk! Dit ga ik eens proberen, want dit ziet er heerlijk uit en ik mis Bounty’s!
Wat is het formaat van je blik kokosmelk? 400 ml?
YUM!! <3
Gister gemaakt, en na dag 2 zijn er nog 5 van de 12 over, whooooppss. Meer dan geslaagd recept :)
hahaha cool! goed om te horen :)
Het water loopt uit mijn mond. Echt wel dat ik dit binnenkort ga maken <3
Oh dat klinkt goed!
Ik ben begin mei jarig en nu al op jullie site druk aan het speuren naar allerlei lekkers om op te trakteren. Heb zo maar een vaag idee dat deze bounty’s er ook wel eens bij zouden kunnen zitten ;-) En die chocolademoussetaart in ieder geval. Ben zoooo benieuwd naar de gezichten als ik ze vertel dat het echt allemaal helemaal plantaardig is!
*vliegt naar de keuken* Op zoiets zat ik nou al heel de dag te wachten :D
Mmmm! Ik zag hier laatst een enorm ingewikkeld recept van en de moed zakte me in de schoenen…Maar jullie recept is prima te overzien, dit gaat wel lukken!
[…] deelde Jamie dit goddelijke recept voor vegan bounty’s met jullie. WOW. Meer van dit […]
Will definitely be giving these a go, they look amazing!
Marbl☾☽Moon
Chocola en kokos is inderdaad een hele goede combi!
Easy recept, hou ik van!
Oke, ik ben officieel geen keukenprinses! Geen flauw idee wat chocolade Au Bain Marie koken was…resultaat: hele huis ruikt naar verbrande chocolade! Haha, gatsie! Eigen schuld, dikke bult! Ga binnenkort wel weer even een nieuwe poging wagen. Nu eerst maar even een appel voor de troost ;)
[…] recepten waarop ik mij baseerde vond ik hier, bij de groene meisjes, en hier bij Lisa goes vegan. Ik wou ze oorspronkelijk met kokosolie maken, […]
Ik heb ze gemaakt, maar ze zitten nog in de vriezer. Ben zo benieuwd!!!
Moet je ze bewaren in de frigo? Ik ben benieuwd want heb ze gemaakt voor mn zoontje verjaardag.
Dat zou ik wel doen ja! :)
Ik heb ze gemaakt, super makkelijk! Ik heb er een paar dadels en stukjes gedroogde mango door gedaan. HMMMMMM
Wauwww wat een heerlijk recept! Mijn favoriete chocola voor dat ik plantaardig ging eten was bounty en het lijkt net echt!
Ik heb zelf een beetje gespeeld met de hoeveelheden maar het is top gelukt en het is ook super simpel!
Ga het zeker vaker maken, echt TOP!
Dankjewel xx