Vandaag op het menu: caesar salad! De originele caesar salad is met ansjovis, kipfilet en parmezaanse kaas. Not so vegan at all. Maar alles is the veganizen: dus ook de caesar salad! Zelfgemaakte croutons, frisse mosterd dressing en kappertjes. Klinkt goed toch?
Als je deze caesar salad volgens dit recept maakt, dan is het geschikt om als bijgerecht te serveren. Wil je er een hele maaltijd van maken? Voeg dan bijvoorbeeld stukjes vegaburger, gebakken tempeh of gerookte tofu toe.
Als echte mosterd junkie hou ik van een wat scherpere dressing. Voeg wat minder monsterd toe als je dat niet goed aankan. Online vind je ook nog veel caesar salad dressings op basis van cashew of macadamia noten. Die zou je ook eens kunnen proberen!
Wat heb je nodig voor 1 grote kom salade? (2-3 porties als bijgerecht)
1 grote krop romeinse sla
1 avocado
1 handje kappertjes
croutons:
een half turks brood
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel gedroogde rozemarijn
snufje zout
dressing:
2 eetlepels amandelmeel of hennepzaad, optioneel
2 eetlepels sojasaus
3 eetlepels mosterd
3 eetlepels edelgistlvlokken
3 eetlepels citroensap
2 kleine teentjes knoflook
3 eetlepels water
snufje zout
Wat ga je doen?
– Verwarm de oven voor op 190 graden –
1. Snijd het turks brood in blokjes en leg op een bakplaat. Besprenkel met de olijfolie, knoflookpoeder, rozemarijn en zout. Mix door met een lepel of je handen zodat alle broodstukjes een beetje olie op zich hebben. Zet 10 minuten in de oven en mix tussendoor 1 keer goed door.
2. Doe alle dressing ingrediënten in een blender of keukenmachine.
3. Snijd de sla en avocado.
4. Mix de sla met de dressing en serveer met de avocado, kappertjes, croutons, verse peper en extra edelgistvlokken.
Vanavond aan de caesar salad? Groot gelijk! Laat je het me weten via #degroenemeisjes op instagram? Dat vind ik altijd leuk!
Klinkt heerlijk. Ben gek op salades EN lekker pittige mosterd dressing. Maakt de salade helemaal af.
weetje: in de ‘traditionele’ caesar salad zat helemaal geen kip! en zelfs geen ansjovis, maar door de parmesan en de worshestersaus was ook het orgineel niet vegan. ik vind de variant van Gena Hamshaw met cashewdressing en chickpea croutons erg lekker. fijn weekend!
Oh wat grappig! Wist ik niet!
Lijkt me lekker.
Oeh lekker! Ik ben echt dol op Caesar salade.
same!
Ziet er heeerlijk uit, deze moet ik zeker ‘s proberen.
Basic, maar leuk als salade ergens bij/voorgerechtje!
Soms zijn basic receptjes heel praktisch :)
Yum! Dit lijkt mij HEERLIJK! Zeker met wat gerookte tofu erbij.
Top receptje weer van Jamie! <3 Dit ziet er zooo lekker uit, heb net even alles in huis gehaald en ga 'm vanavond proberen!!
[…] deelde Jamie dit eenvoudige, maar daarom niet minder lekkere, recept voor een vegan Caesar Salad. […]
SUPER!! Mijn all time favourite salade nu ook vegan-style. Bedankt :-)
ooo ik heb hem vanavond gemaakt en het was zo enorm lekker!!! thanks voor dit heerlijke recept
[…] Let op: heb je vandaag geen zin om de kikkererwtenballetjes te maken? Geen probleem, dan maak je gewoon een lekkere salade bij de pasta. Wat denk je van deze vegan Caesar salade? […]
[…] Maandag: Crispy smashed potato met salade […]
Vegan Tip:
Turks brood bevat meestal melk poeder en is daarom niet vegan. Ff checken dus bij aankoop!
[…] groeit letterlijk als kool, en je kunt er dus de hele zomer plezier van hebben. kom maar op met die Caesar salads!! En ja ik weet dat er in het recept een romeinse krop staat, maar die vind ik zelf niet zo lekker […]
Echt een verrrukkkelijkeee salade!!! Deze lusten wij welke dag :-)
De croutons maken we ook als snack … mmm heerlijk….