Heavenly Vegan Chocolademousse

Vorige week plaatste ik een foto van deze goddelijke vegan chocolademousse op Instagram. Ik vroeg of jullie een recept op De Groene Meisjes wilden lezen. Ik geloof dat het een beetje een domme vraag was, want echt iédereen wilde dat! Belofte maakt schuld. Hier komt het supereenvoudige recept voor de vegan chocolademousse! Can you handle it? 

Wat heb je nodig voor twee porties?

* een pakje silken tofu. Ik kocht deze bij een Albert Heijn XL, waar ze ook veel aziatische, tropische en koshere producten verkopen.
Ik zie silken tofu ook vaak bij toko’s staan en soms ook bij de biowinkel.

* 2 of 3 eetlepels cacao (als je raw cacao wilt gebruiken zou ik een beetje minder doen)

* 2 eetlepels maple syrup

* kokosschaafsel en pure hagelslag (ik gebruikte hier pure, Fairtrade hagelslag) voor on top!

Wat je moet doen

Stop alle ingredienten, behalve de kokos en de hagelslag, in je keukenmachine en laat draaien tot het een mooi, glad mengsel is geworden.
Proef tussendoor. Wil je een krachtiger chocoladesmaak? Voeg wat meer cacao toe. Vind je het niet zoet genoeg? Dan kan je er gerust wat meer maple syrup bij doen!

Easy like a sundaymorning. Goed ontbijt trouwens, voor die zondagmorgen. Geniet ervan!

Liefs,

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

43 gedachten over “Heavenly Vegan Chocolademousse

  1. Omfg, ik ga er gewoon bijna van kwijlen! Dit receptje gaat zeker weten opgeslagen en uitgeprobeerd worden, ziet er echt waanzinnig lekker uit. Dankjewel!

    1. Heel graag gedaan. Het is zoooooo intens lekker. serieus, ik wil het iedere dag eten. Doe ik niet. Maar wil ik wel! hihi :)

      1. Ik ken dat haha. Het is dat ik niet alle boodschappen in huis heb, maar anders had ik het nu meteen per direct gemaakt. (En opgegeten, detail.)

    1. Zo, dat zijn veel vragen ;) Ah XL in amsterdam oud-zuid heeft het, in het aziatische schap en het kost 1,80 per pakje.

      1. dankjewel, dan weten waar we moeten zoeken in een XL, vragen heeft toch geen zin: niemand kent het.

  2. Oh dit ziet er echt goddelijk uit! Het is dat ik gezond aan het doen ben, maar misschien kan het dan zelfs als joker dienen :D Oeh yes!

  3. Ha, deze lijkt me lekker! Ik heb eens een choccywoccydoodah gemaakt met banaan en avocado….dat was geen succes. Maar dit lijkt me een lekker chocoladig recept. Op jacht naar Silken tofu!

      1. Dit vind ik juist heel lekker, welke hoeveelheden gebruik je? Ik 1 banaan, een halve avocado, een heel klein beetje amandelmelk, 2 scheppen cacao en evt. kun je 1 dadel toevoegen mocht het zoeter willen! Op deze manier proef je de avocado gegarandeerd niet!!

  4. Ik vind die silken tofu altijd een beetje een gek idee door zoete dingen. Ik associeer tofu heel erg met hartige gerechten. Proef je nog ergens die soja/tofusmaak terug?

    1. Vind ik helemaal niet. Lekker juist met goede cacao en maple syrup om zoet te maken.

  5. Ziet er goed uit! Wat is het verschil tussen gewone tofu en deze tofu? En kun je die van de gewone AH hiervoor beter niet gebruiken?

    1. Silken tofu is zachte, bijna vloeibare tofu. Met gewone tofu wordt het niet zo zacht.

  6. mmm klinkt ind. ook erg lekker. jammer zit bij ons geen ah xl en ook geen toko.
    weet je wat ook een hele lekkere choco mouse is. als je dadels eerst in keukenmachine maalt met agave siroop dan er een advocado bijdoen en daarna cacao poeder er bij. dat is ook gegarandeerd succes.

  7. Hoi, ik heb via pinterest een soort gelijk gerecht gevonden met daarin kokoscreme en dadels. Ook heerlijk….

  8. Jaa!! O het ziet er echt heerlijk uit en het is niet eens moeilijk om te maken! Ga het zeker uitproberen! :):) Na de foto op instagram was ik al verkocht maar nu helemaal!

  9. Ik heb afgelopen week het recept geprobeerd! Vond het erg lekker :) maar miste wel een beetje de ‘romige, luchtige’ structuur van chocolademousse. Weten jullie hoe ik die structuur erin kan krijgen?

    1. Hi Kim, oeh, dat is misschien wat lastig, aangezien normaal gesproken volgens mij eiwitten ervoor zorgen dat de structuur luchtig wordt. Je zou een egg-replacer kunnen proberen?

  10. Ik heb het recept net uitgeprobeerd, maar het werd echt een soort van chocolademelk.. hoop dat het in de koelkast nog wat opstijft!
    De smaak is overigens lekker :-).

    1. Laura, ik had hetzelfde probleem tot ik op een andere site las dat je de zijdetofu eerst moet laten uitlekken.

  11. Een tijdje geleden had ik silken tofu gebruikt in een gerecht en had ik wat over. Dus ik dacht kijken of ik het in kan vriezen. Op internet zag ik wisselende reacties. Ik heb het laten ontdooien en in de blender gedaan met cacao en honing (bij gebrek aan maple sirup) maar het was helemaal waterig. Zou silken tofu niet geschikt zijn om in te vriezen? Ik heb het nu in de vriezer gestopt, kijken of het dan nog lekker wordt als ijsje en anders is dit keer het experiment mislukt. Andere keer maar met verse silken tofu proberen.

  12. Een lepeltje xantham gum (biowinkel, natuurlijk verdikkingsmiddel) erbij in de blender op het laatst doet wonderen! Zorgt voor een echte mousse structuur. Van tevoren de zijdentofu (voorzichtig) laten uitlekken in een theedoek/tussen keukenrol werkt ook goed. Even laten opstijven in de koelkast en de mousse is echt goddelijk!!

  13. Gisterenavond voor het eerst uitgeprobeerd – meteen ook onze eerste ervaring met zijden tofu – en ‘t is er eentje om te onthouden, mmm :-) Bedankt voor het recept!
    Wij deden er trouwens nog een toefje kokosslagroom bovenop, past er goed bij.

  14. Vanavond gemaakt met rauwe cacao en honing, maar ik vond het geen lekkere smaak. Te soya-achtig. Wij zijn met het gezin sinds kort veganistisch aan het eten. Toetjes vormen nog een uitdaging. Misschien nog een banaan erdoor blenderen?

    1. Dat kan! Of je maakt een banaan-avocado chocolademousse? Google maar eens, er zijn heel veel recepten voor!

  15. Wij maakten het thuis altijd met gesmolten zwarte chocolade (en een scheutje heel zwarte koffie, als je van een bittere chocolademousse houdt, zoals wij)
    maar ook met enkel zoetmiddel en cacaopoeder zou de tofusmaak volledig weg moeten zijn hoor, is bij mij toch altijd zo
    al hangt het denk ik een beetje af van de oorspronkelijke smaak van je zijdetofu :)

  16. Heerlijk en kinderlijk eenvoudig. Letterlijk zelfs, oudste heeft dit vandaag als toetje gemaakt. Iets royaler met de agavesiroop als ik zou zijn, maar logisch, hij is negen. ?

  17. Jumm!! Ik heb m gemaakt maar een beetje aangepast ;) had gula java gebruikt voor de caramelsmaak ipv maple syrup en een stukje banaan voor wat extra zoet. De cacao heb ik voor de helft vervangen door carobepoeder…super lekker !! Ook een lekkere verwennerij na t sporten door de eiwitten :) xx

  18. Zo, eindelijk silken tofu gevonden bij de Jumbo, bij onze AH hadden ze het niet en keken ze me raar aan toen ik ernaar vroeg haha. Ik ga het zo meteen maken, heerlijk als ontbijt morgenochtend ;) Ben ontzettend benieuwd!

  19. Heb net de vegan chocolademousse gemaakt
    Met zijden tofu van de ekoplaza
    Het was heerlijk!!
    Heb de tofu wel uit laten lekken met theedoek en boek er boven op.
    Banaan en stuk avocado geweekte dadel en honing omdat ik geen maple syrup had.
    wat kaneel en kardemom er bij gedaan.
    Super recept

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *