Van Mexicaans eten krijgen wij waarschijnlijk nooit genoeg. De Mexicaanse keuken is één van de lekkerste keukens ter wereld, vinden jullie ook niet? We hebben al heel wat gerechten geprobeerd, maar vegan enchiladas (wraps met vulling en saus uit de oven,) hadden we nog nooit gemaakt. Je snapt: dat werd tijd. Nu maak je enchiladas normaal gesproken met een vulling van kip of gehakt en on top wordt er kaas en zure room geserveerd. Maar omdat dat niet bepaald vegan is, hebben wij een eigen twist aan het originele gerecht gegeven.
Vegan enchiladas zijn ongelooflijk makkelijk om te maken. Je bent in een minuut of 15 klaar. Daar houden we van! Wij gebruikten een enchilada-kruidenmix van Santa Maria en deze is gewoon bij de reguliere supermarkt te koop. Je hoeft niet bang te zijn voor E-nummers, want in deze mix zit: chilipeper, ui, zout, knoflook, komijn, oregano, koriander en zwarte peper. That’s it. Ook gebruikten we de wraps van Santa Maria, want ook die zijn vegan. De ingrediënten die we verder nodig hadden (zoals linzen, tomaten en avocado) scoorden we ook gewoon bij de supermarkt. Zo zie je maar dat vegan eten helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn en dat je voor je ingrediënten echt niet langs allerlei speciale winkels hoeft.
Zoals we al zeiden hebben wij de enchiladas een vegan twist gegeven. Dit hebben we gedaan door linzen te gebruiken, bij wijze van vleesvervanger. Linzen geven een gerecht een beetje body, maar daarbij komt dat ze ook lekker vullen. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn voor een hongergevoel na het eten van dit gerecht! Bij niet-vegan enchiladas smelt je bovenop de wraps wat kaas, maar dat deden wij natuurlijk niet. Om het gerecht toch die lekkere romige bite te geven, maakten we een goede guacemole en hebben we die na het bakken in de oven over de enchiladas verdeeld. Geloof ons, je zult de kaas absoluut niet missen.
Vegan enchiladas zijn puur comfortfood. Warm uit de oven, met een rijke saus en een heerlijke guacemole on top…Wordt het nog veel beter? Goed, genoeg gepraat. Laten we beginnen!
Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
8 kleine wraps
1 zakje enchilada kruidenmix
100 ml water
400 gram gezeefde tomaten
400 gram linzen
zwarte olijven in plakjes
een bosje koriander
voor de guacemole:
2 avocado’s
wat takjes koriander
het sap van een limoen
een teentje knoflook
Wat moet je doen?
– Verwarm je oven voor op 200 graden –
1. Verwarm de (voorgekookte) linzen kort in een pan (je kunt bijvoorbeeld een grotere steelpan met een deksel gebruiken)
2. Voeg na een paar minuutjes de enchilada kruidenmix, 100 ml water en 3/4 van de gezeefde tomaten toe. Schep goed door en laat goed warm worden.
3. Voeg ook alvast wat olijven in plakjes en wat blaadjes koriander toe en verwarm mee.
4. Pak 1 voor 1 de wraps in je hand en schep er flink wat van het linzenmengsel in. Vouw de wrap dicht en leg ze tegen elkaar aan in een ovenschaal.
5. Pureer het laatste beetje van de gezeefde tomaten en giet deze over de wraps in de ovenschaal.
6. Top af met olijven en zet de ovenschaal voor 10 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Maak ondertussen de guacemole door alle ingrediënten bij elkaar in de keukenmachine te doen. Laat draaien tot je een mooie gladde guacemole hebt.
8. Haal de enchiladas uit de oven en serveer met de guacemole en wat extra verse koriander on top. Eet smakelijk!
Tip: als je een grotere oven hebt dan wij hebben, dan kun je eventueel twee ovenschalen met vegan enchiladas tegelijkertijd bereiden. Ideaal als je (veel) gasten krijgt die blijven eten!
We hopen dat jullie een beetje trek hebben gekregen na het bekijken van onze foto’s en het lezen van het recept. We zijn ook heel benieuwd wie van jullie dit recept gaat uitproberen! Laat je het ons weten?
We hebben de afgelopen jaren recepten voor guacemole, chili sin carne, wraps met allerlei vullingen, enchiladas en tortilla soep gemaakt en met jullie gedeeld. Welke Mexicaanse gerechten zouden jullie nog meer voorbij willen zien komen op de Groene Meisjes? We horen het graag van je bij de comments!
– Deze blogpost is in samenwerking met Santa Maria geschreven. –
Ik maak zoiets wel eens met een vulling van bruine bonen, zoete aardappel en champignons. En dan draaien in plakjes courgette. Heerlijk!
Oeee klinkt ook goed!!
Mmmm dit kan niet slecht zijn!
Oh jammie, wat ziet dit er heerlijk uit. De Mexicaanse keuken is inderdaad héél erg fijn.
Het ziet er lekker uit! Ik zou het zelf ook maken met een vulling van provamel ‘gehakt’ en bruine bonen. Vanavond eet ik ook fastfood: broodje groenteburger en aardappeltjes uit de oven. Nu al zin in :-)
Oe! ook een heel goed idee!
Ohh lekker, dit sla ik op!
Hmmm, dit is echt zo’n weekendvoedsel! Zeker iets om uit te proberen :D
o wat slim om linzen als vleesvervanger te gebruiken! ik ben geen vegan maar eet geen vlees. Linzen lijken me veel lekkerder dan bijvoorbeeld van dat vega gehakt. Mijn vriend is wel een vlees eter dus ik probeer de gerechten toch altijd inderdaad wat vlezige body te geven.
Daar zijn linzen echt heel geschikt voor!
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer proberen !
En wat mij betreft mogen alle mexicaanse gerechten met bonen ook best voorbijkomen hoor ;-)
Bij mij vallen al die wraps altijd uit elkaar waardoor het meer op een ramp lijkt :’D, bij jullie liggen ze prefect!
En heerlijk, ik houd van mexicaans. Wij gebruiken ook altijd bonen ipv vleesvervangers, hoort gewoon een beetje bij de mexicaanse keuken. De guacemole ziet er écht geweldig uit!
Je kunt er satéprikkertjes in steken! :)
Hahaha, oh ik voel me nu echt een beetje dom. Dat zou best wel eens de gouden tip kunnen zijn.
ik heb,voor ik de vulling op de tortilla deed, een beetje sojayoghurt op de tortilla gesmeerd! Dan blijft ie ook goed dicht :)
Ik HOU van de Mexicaanse keuken! Dit comfort food wil ik dan ook echt een keer gaan maken. Het is pure verleiding, deze foto’s die bij dit artikel staan
Hmm lekker Mexicaans, dat is nooit verkeerd. Lijkt me een lekkere combinatie met die linzen!
Yup, dit recept ga ik komend weekend maar eens in elkaar draaien! :-)
Lijkt mij een heerlijk recept!! Zitten er in de wraps van santa maria ook geen e-nummers?
Dat dacht ik namelijk..
Welke linzen gebruiken jullie? Uit een blik of uit een zak (die nog 60 min moeten koken?)? Er zijn echt heel veel soorten linzen kom ik net achter haha
In dit geval gebruikten we een pot groene linzen :)
Ooh hiervan loopt het water me in de mond! Ook al eet ik niet vegan/vegetarisch, ik zou zeker zelf eens het gehakt door linzen vervangen! Of ik de kaas kan laten weet ik nog niet zo zeker :)
[…] op dit artikel schreven we ‘Doen wat je leuk vindt én je geld ermee verdienen.’ Vegan enchiladas – een recept dat erg goed in de smaak viel. Logisch ook, want het ís ook heel erg lekker! […]
Heb ze afgelopen week gemaakt, en het was echt heerlijk. Ik heb ze zelfs aan mijn vlees etende huisgenoten voorgeschoteld en die vonden het ook fantastisch (dus dat is een goed teken;)). Dank jullie wel lieve meiden!!
Ik.kocht .een.pak gezeefde tomaten, stond op.het pak.
uiteindelijk,met.soep,overgebleven.afgegoten.en.toen.bleef.er.vulling.over. (stond.niet.vermeld.in,het.recept.
was.hier.niet.blij.mee.dacht,kan.boos,worden.op.jullie.of.de.jumbo.
maar.het.is.een.heerlijk.recept.geworden.
Leuke.recepten.allemaal.maar.ik.koos.wel.voor,sambal.oelek erdoor.himalaya.zout.was ok.
Groet.Ria. Dolt. Hondenuitlaatservice
Waarom zou in godsnaam boos worden op de groene meisjes als je niet tevreden was met je gezeefde tomaten? Ik snap dit oprecht niet
doe ff gewoon, waarom zou je boos worden omdat er een soep overblijft van een gezeefdtomatenpak….
Snap mensen niet van deze wereld, echt oprecht niet.
Maar wat betreft het recept, thank you guys allot.
Been a lifesaver.
Dit lijkt me een heerlijk gerecht net als vele gerechten op deze site.
Echter ben ik allergisch voor tomaten en kan ik dit dus niet eten.
In veel recepten vind ik tomaten terug, waar kan ik dit door vervangen?
[…] anders dan dit vegetarische vlees dus ging ik opzoek naar een andere optie. Na wat surfen kwam ik dit recept tegen op de site van de groene meisjes. Met wat improvisatie heb ik hier zelf een variant op […]
Klinkt heerlijk, maaaar…. ik hou niet van koriander :D Nog tips voor vervangers in plaats van koriander?!?!
Een nieuw favoriet recept. Zelfs mijn man zegt: Ja, tegen enchilada!
Dat was lekker!! En gelukkig vonden mijn gasten dat ook:). Één versie met kidneybonen gemaakt, en een zelfbereidde kruidenmix bij gebrek aan twee zakjes.
Lekker! Ik doe er zelf nog een wit uitje en geraspte wortel doorheen voor iets meer groente en laat de koriander weg, want … koriander. Snel en lekker, ik ben helemaal blij.
[…] Zie hier het originele recept […]