Om wat inspiratie op te doen voor onze fastfood-serie kijken we graag naar wat Amerikaanse bloggers en Instagrammers eten. Ik zie vaak twee dingen eten: mac&(vegan)cheese en chili. Ik ben dol op beide! Nu is de Mexicaanse keuken mijn favoriet, dus we kozen nu eerst voor de chili met verse guacemole. Het is zomers, easy en snel te maken, dus fastfoodproof. Vaak hebben we met fastfood de associatie dat het ongezond is, maar dat is bij deze chili helemaal niet het geval! Wel is het een heel fast recept, dus ideaal voor mooi-weer-avonden.
Dit recept is voor twee grote porties chili mét guacemole.
Wat heb je nodig?
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (in ministukjes gesneden)
1 halve paprika
1/2 eetlepel komijn
1 halve eetlepel gedroogde koriander
1 halve eetlepel chilipoeder
1/4 theelepel chipotlepoeder (lastig te krijgen, soms kom je het bij een toko tegen, maar je kan het ook vervangen door cayennepoeder)
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel oregano
1 blik kidneybonen (niet in saus!)
1 halve cup mais
1 blik (400 ml) gezeefde tomaten
zout naar smaak
verse koriander
zak tortilla chips naturel (liefst van de biowinkel)
2 avocado’s
1 halve citroen
1 theelepel knoflookzout (verkrijgbaar bij de toko)
Wat moet je doen?
1. Sauteer de ui voor ongeveer 8 minuten in een pan.
2. Voeg vervolgens alle kruiden, knoflook en de paprika (in blokjes gesneden) toe met een klein scheutje water.
3. Voeg na een minuut alle andere ingrediënten toe. Let op: de gezeefde tomaten moet je in de pan een beetje prakken.
4. Kook 10 minuten. (maak ondertussen de guacemole)
5. Schep op de borden en serveer met guacemole, verse koriander en tortillachips.
Hoe je de guacemole maakt:
1. Schil en ontpit de avocado’s en stop ze in de keukenmachine.
2. Pers een halve citroen uit boven de avocado’s en voeg 1 theelepel knoflookzout toe.
3. Laat de keukenmachine draaien totdat het een gladde massa is geworden.
4. Je houdt waarschijnlijk guacemole over. Lekker voor bij de borrel, met de tortillachipjes die je ook overhoudt!
Geniet ervan! En laat je het ons weten als je dit recept gaat maken, of gemaakt hebt?
Oooooooh my wat lekker! En ik had al zoveel zin in nacho’s!
Oeh dit is mijn lievelingseten <3
Dit ziet er weer zo lekker uit! Jullie recepten zijn altijd inspirerend terwijl ik niet eens vega/vegan ben!
Dat vinden we leuk om te horen! Gewoon eens proberen dus ;)
Ik krijg altijd honger bij het lezen v jullie blog <3 ik ga dit vnvnd maken, ben erg benieuwd!! Xx
Leuk! Laat je het ons weten?
Sauteer de ui??
Wat is sauteer?
zachtjes bakken
Dit ga ik meteen aan mijn zus doorsturen, die is verliefd op nacho’s haha!
ik lees nu al een tijdje fanatiek mee, maar door de verschillende heerlijke recepten ben ik weer veel meer vega(n) gaan eten , deze ziet er ook weer te jummie uit…
Dat is echt te gek om te horen Sonja!
Hmm, ben dol op alle onderdelen van dit gerecht !
Het lijkt me heel erg lekker
Dat ziet er weer lekker uit! :)
Hier was ik heeeeeeel benieuwd naar vanaf het moment dat ik het op Instagram voorbij zag komen :D ik ben gek op avocado’s en koriander. Ik zou dat nooit zo snel bij de chili maken dus ik ga het snel een keertje uitproberen!
Ziet er erg lekker uit! Ook dit recept sla ik op ;).
Heeeeeeeeeeeeeeeeerlijk recept om buiten te eten in het zonnetje! En laat het nou net volgende week lekker weer worden! :D
Ziet er echt heerlijk uit! Bedankt voor het recept, wil morgen guacemole maken!
Ik heb het vanavond gelijk gemaakt en het was heerlijk! Dit ga ik vaker maken!
Leuk om te horen!!! Heerlijk is het he? Krijg er meteen weer zin in! mmmm
Superlekker! Dit ga ik zeker proberen. Toevallig heb ik gister best succesvol vegan mac&cheese gemaakt dus deze komt goed uit :) Hopelijk wordt het lekker weer van het weekend, lijkt me ideaal om dit buiten te eten!
Precies! Helemaal mijn idee: een echte tuin of balkon maaltijd. Of park!
Bedankt voor dit makkelijke, snelle chili recept.
En de eenvoudige guacamole ook: geen ui, tomaat of extra kruiden. Waarom zou je ook, die zitten al in de chili tenslotte!
Hebben jullie bevroren mais gebruikt, of uit een blikje?
Precies! In dit geval hebben we een potje bio-mais van de natuurwinkel gebruikt, maar zelf mais koken kan natuurlijk ook.
In het recept staat gezeefde tomaten, maar in de bereiding staat dat je deze moet prakken. Ik neem aan dat er gepelde tomaten uit blik bedoeld worden ipv gezeefde tomaten? Dat is namelijk gewoon een gladde saus.
Jammie! Het was heerlijk. :) Zie hier mijn bord: http://i44.tinypic.com/30lcu28.jpg
Superleuk dat je het recept hebt gemaakt en het ziet er heerlijk uit!!!
Is één halve cup maïs 1/2 cup of 1 1/2 cup? Ziet er super lekker uit! Is guacemole een beetje te bewaren? In de zin van ‘s avonds één portie eten, de andere de volgende dag als lunch voor school?
Hihi “Je houd ‘waarschijnlijk’ quacemole over” :p ik hoop het! Lekker ^^
Het was heerlijk! Thanks voor het recept :D
You’re welcome!
Hmmmmm….simpel om te maken en héél erg lekker, helemaal ‘mijn fast-food’!
in plaats van het knoflookzout heb ik de fair trade pepermix citrus knoflook gebruikt(gewoon bij de jumbo) en de chips heb ik vervangen door versgebakken maïsbrood, thanks voor het recept nom nom nom
Toevallig vandaag op jullie site terechtgekomen en ik ben meteen aan een boodschappenlijstje begonnen om jullie heerlijke recepten te kunnen maken. Dat worden heel wat veganistische gerechten, de komende weken, in een niet-veganistische huishouden.
Aaa dat vinden we dus echt awesome om te horen Ellen! Dankjewel voor het grote compliment!
[…] at de zure room bij een heerlijke Chili Sin Carne. It was lovely. De room is niet per se heel zuur, zoals ik me herinner van de ‘echte’ […]
[…] uit mijn werk en heb ik wel eventjes de tijd om boodschappen te halen. Daarom kies ik vanavond voor Chili Sin Carne met guacemole, omdat je daarvoor wel eventjes wat verschillende dingen in huis moet halen. Maar het […]
Op zoek naar een suikervervanger voor gebak, kom ik op jullie leuke site terecht. En zodoende ook bij dit heerlijke recept. Ik ben verknocht aan Mexicaans eten en ga morgen direct ingrediënten halen om het uit te proberen. Om het (voor mijn gevoel ) nóg Mexicaanser te maken gebruik ik limoen ipv citroen in de guacomole. Bedankt dames!
Ik ben hem nu weer aan het maken! Hij is heerlijk!
1 halve eetlepel: bedoelen jullie nou een halve of anderhalve eetlepel?
Al maanden is dit mijn favoriete recept. Ik heb het al zo vaak gemaakt, ook voor anderen. Suuuuper lekker en snel klaar! Dat wilde ik jullie eindelijk eens zeggen. Thanks!
[…] M, waar zouden we zijn zonder chili? We overdrijven absoluut niet al we zeggen dat we dit gerecht minimaal één keer per week maken. […]
Wat een lekker recept! Gisteren gemaakt en zelfs onze kleine kinderen vonden t lekker! We hebben de chili en quacemole gewoon op tafel gezet en iedereen een bakje met tortillachips gegeven. Lekker lepelen, en smullen. Zeker een recept om vaker te gaan eten.
Ja ! Doet het ook erg goed in taco’s :)
[…] Mexicaanse Chili of Tortillasoep […]
dag lieve meisjes,
wat een ontzettende lekkere dingen komen hier allemaal voorbij. Ik blijf maar pinnen op deze pagina….en krijg steeds meer trek. Ik stop ermee, ik ga naar bed! (Anders sta ik straks om kwart over 10 nog chili te maken……)
[…] roosteren met de kruiden. Dat geeft de soep echt zóveel meer smaak. Dit gaan we voortaan ook bij onze chili sin carne […]
Deze is superrrrr! Ik heb ‘m net gemaakt en hij smaakt echt enorm goed. We hebben ze met volkoren wraps gegeten.
[…] Mexicaanse chili sin carne met guacemole. Aiiiiaiiiiaiii! Logisch dat dit recept bij onze favorieten staat. Het is ook absoluut een favorietje voor ons! Low-budget, snel klaar, gezond, lekker… don’t even get me started. […]
Heerlijk en simpel, fantastische combi hier voor samengesteld gezin met 3 kinderen (pubers en peuter), gezin half vega, half vegan. Succesrecept wat betreft deze mama ;-) :-)
[…] kun je het voor gebruiken? Ik gebruik deze mix altijd voor de vulling voor wraps en taco’s. Bak kidneybonen, vega gehakt of linzen en voeg wat taco mix toe met paar eetlepels water. Ook heel […]
[…] Chili sin carne. Met (veel) guacamole, uiteraard. Want guac is al een comfortfood op zich. […]
Dit recept staat al een tijdje op de website maar ik heb ‘m pas net ontdekt. Gister gemaakt en heerlijk gegeten! Een chili peper er door als extra toevoeging, aanrader!
Heerlijk! Zelfs als je niet alles in huis hebt is dit een top gerecht.