Vegan stoofpot met winterse groenten

IMG_0489

Wij zijn een stelletje lucky bastards en dat beseffen we ons maar al te goed. Vorige week kregen we namelijk een fantastisch pakket vól met biologische groenten opgestuurd. Er zat zoveel in het pakket, dat we er wel drie dagen van konden koken! Ja, dat zijn dus echt dingen waar wij heel erg blij van kunnen worden. Het pakket kwam van BeterBio en wij gaan jullie in januari wat meer vertellen over de nieuwe pakketten die deze boodschappenservice aanbiedt. Vandaag laten we je alvast een recept zien dat we gemaakt hebben met een aantal producten uit het pakket. Het recept hebben we niet zelf bedacht, maar werd (op papier) bij de groenten geleverd. Ideaal!

Wat heb je nodig voor (ongeveer) 3 porties?

een ui
een paar aardappelen
een halve pompoen
een puntpaprika
een pastinaak (deze was zo groot dat wij de helft hebben gebruikt)
500 ml groentebouillon
een flinke scheut kookroom (wij gebruikten rijstroom, die ook in het pakket geleverd werd)
een klein beetje olie (wij gebruikten kokos-knoflook olie)
1/4 theelepel kaneel
1/4 theelepel komijn
1/4 theelepel cayennepeper
zout en peper naar smaak

Wat moet je doen? 

1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Snijd ook de paprika in blokjes.
2. Snijd de (halve) pompoen in halve manen en maak er vervolgens ook blokjes van. (schillen is niet nodig bij een bio pompoen)
3. Schil de pastinaak en snijd in blokjes.
4. Snijd een ui in ringen en bak deze in de olie, in een grote pan.
5. Wanneer de uienringen glazig worden, voeg je  alle groenten toe.
6. Schenk nu de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
7. Voeg de kruiden toe en laat voor zeker een half uur (ik deed 40 minuten) op het vuur staan pruttelen. (hiervoor draai je het vuur dus lager)
8. Wanneer veel van het water verdampt is en de groenten lekker zacht zijn geworden, voeg je een goede scheut kookroom toe.
9. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
10. Serveer eventueel met rijst of naan.

Dit is weer zo’n typisch winters gerecht waar je huis heerlijk van gaat ruiken. Je bent even een minuut of vijf aan het snijden en daarna hoef je er niet meer naar om te kijken. Ideaal voor deze tijd van het jaar!

We horen het graag van je als jij deze stoofpot ook gaat maken. Misschien wel een idee voor vandaag, want het is weer MeatFreeMonday! Stuur je ons een berichtje en/of een foto? Alvast bedankt en eet smakelijk!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Vegan stoofpot met winterse groenten

  1. Dat ziet er weer heerlijk uit! Ideaal zo’n gerecht voor de winter, fijn ook dat je er na het snijden amper naar om hoeft te kijken.

  2. Heerlijk! Geen pompoen in huis, maar wel wortel. Staat nu te pruttelen, het huis ruikt verrukkelijk. Met bulgur erbij, dat wordt vast smullen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *