Vroeger had ik echt helemaal niks met groenten. Het is dat het er gewoon bij hoort om ze te eten, maar ik vond er verder niet echt iets van. Tegenwoordig, of eigenlijk sinds ik vegan ben gaan eten, ben ik groenten op een heel ander level gaan waarderen. Ik heb nu zelfs favoriete groenten (wie had dat gedacht?) en ik vind het leuk om groenten op allerlei manieren te bereiden, zodat je er ook nooit op uitgekeken raakt. Dit weekmenu draait om lentegroenten. Denk aan peultjes, radijsjes, asperges… en bloemkool! Ja zeker. Ik dacht altijd dat dat een typische wintergroente was, maar niks blijkt minder waar.
Goed, aan de slag! Ik geef je vijf recepten en jij maakt een boodschappenlijstje. Goede deal toch? Ik hoop dat je er een mooie (en lekkere) nieuwe week van maakt.
Maandag – Thaise salade met radijsjes
Ik ben dol op radijsjes! Het allerlekkerste vind ik ze eigenlijk gewoon zo, ‘uit het vuistje,’ als snack. Maar ook op een broodje of in een salade doen ze het goed. Deze Thaise salade maakte ik naar een recept uit het SLA kookboek. En geloof me als ik zeg dat SLA weet hoe je een lekkere salade maakt. Ik heb deze salade een tijdje niet gegeten, maar ik weet nog precies hoe lekker ik hem vond. Vooral de dressing!
Dinsdag – Pasta met erwtjes en groene asperges
Erwtjes, asperges, citroen… hoe lente-achtig wil je het hebben? Wij maakten deze pasta met konjac pasta, maar je kunt hiervoor natuurlijk iedere pasta die je lekker vindt gebruiken!
Woensdag – Groene soep met munt en sojayoghurt
Voor iedereen die denkt dat soep alleen in de winter kan. Nope! Deze soep is heerlijk verfrissend en werkt juist heel erg goed in het mooi-weer-seizoen!
Donderdag – Bulgursalade met bloemkool en grapefruit
Ik haalde vorige week grapefruits in huis omdat ik lekkere drankjes maakte voor in een Moederdag blogpost. Het was lang geleden dat ik iets met grapefruit had gedaan, maar wow, wat is dit toch een mooie en lekkere vrucht! Het werkt ook echt heel erg goed in deze salade met bulgur, bloemkool en tahin. Zóveel zin om dit weer te eten! (en dat ik ga ik vanavond doen, want ik heb nog 2 grapefruits liggen!) Oh en een tip: maak hier falafel uit de oven bij. Perfecte combinatie als je het mij vraagt!
Vrijdag – Wokschotel met sinaasappel en peultjes
Vrijdagavond staat voor comfortfood. En dus plof ik lekker met een grote kom noodles (vind ik nóg lekkerder dan rijst,) met groenten op de bank. Misschien een lekker licht biertje erbij en verder even helemaal niks meer. Eet smakelijk!
Ik hoop dat ik je heb mogen inspireren om de komende week lekker en gezond (en vegan!) te koken. Laat je het me weten als je een gerechtje hebt uitgeprobeerd? Vind ik altijd leuk, dat weet je. Je kunt een foto met me delen via Instagram, door #degroenemeisjes te gebruiken, of door me te taggen (@merelgroenemeisjes) in je foto. Dankjewel en eet smakelijk!