Soms slaan De Groene Meisjes weleens een boek open van Sonja Bakker voor een recept. Aangezien Son niet echt van de veganistische gerechten is, passen wij de recepten zelf aan.
Onze all-time-favourite is ongetwijfeld het zuurkoolbroodje. Het originele recept is met kip. Wij houden niet van kip.
Nouja, wel zo:
Maar niet op ons bord!
Zie hier ons recept:
Nodig voor 4 zuurkoolbroodjes (2 pers.):
*4 plakjes (plantaardig) bladerdeeg
*150 gram zuurkool
*2 flinke handen rozijnen
*Stukjes tofu
*Olijfolie
*Sojamelk
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Kook de zuurkool met een beetje vocht (uit het pakje of 4 el water) ongeveer 5 minuten. Doe de rozijnen erbij en laat dit samen nog 10 minuten koken.
Warm ondertussen een scheutje olie op in een koekenpan en bak de stukjes tofu.
Roer de tofu door de zuurkool & rozijnen heen.
Leg het zuurkoolmengsel in het midden van de plakjes bladerdeeg. Vouw vervolgens de plakjes naar binnen (als een pakketje).
Bestrijk de broodjes met sojamelk en doe ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Serveer ze met chilisaus!
Eet smakelijk!
[…] Zuurkoolbroodjes naar het eeuwenoude recept van Jamie’s moeder, uit december 2011. […]
[…] Als in: bladerdeeg waar zuurkool in zat. Heb je een rotdag en wil je eventjes lachen? Check ons artikel. En vergeet dan vooral niet naar de geweldige kwaliteit en het overweldigende aantal reacties (nul, […]
Zooohoooo deze zijn lek-ker!!! Gister voor de eerste keer gemaakt. En mijn man vindt ze zo lekker dat ik er vandaag nog 12 (!) heb gemaakt en die zijn…. op! Echt een aanrader!
Heb alleen naturel tofu zelf gemarineerd, flink pittig. En dat in combi met die zoete rozijnen. Overheerlijk!
Deze staat in de top10 (wordt nog druk in die top10 met al die heerlijke recepten van jullie! thanks again!)!
Nu pas gevonden, precies waar ik op dit moment naar op zoek was! Maar ik was dit recept liever járen eerder al tegengekomen. Bedankt voor het delen!! :)