3x snacks om mee te nemen

provamelheader

We moeten er aan geloven: de vakantie zit erop. Merels schooljaar begint vandaag weer en Jamie wordt weer op kantoor verwacht. Ach, een beetje ritme en structuur is ook wel weer lekker, zullen we maar zeggen. Om het je een beetje makkelijker te maken de komende tijd, bedachten we drie lekkere snacks om mee te nemen naar je werk of naar school. We delen vandaag de recepten met je!

We hebben gekozen voor drie snacks die gemakkelijk te verpakken zijn en dus zo in je tas kunnen. Voor twee van de drie snacks geldt wel dat het handig is als je een koelkast in de buurt hebt. Op het werk lukt dat vaak wel, maar op school kan dat nog wel eens lastiger zijn, dat weten we. Maar natuurlijk hebben we ook aan de studenten onder ons gedacht, dus we hebben ook een snack waarvoor je geen koelkast nodig hebt. Ook weten we dat niet iedereen zo’n zoetekauw is, dus we hebben ook een hartige snack bedacht. En zo hopen we iedereen weer blij te maken!

amandelen

Chocolade-kaneel amandelen

Wat heb je nodig?

150 gram witte amandelen
4 eetlepels maple syrup
een halve theelepel vanille extract of poeder
1 eetlepel cacaopoeder
1 eetlepel kaneelpoeder

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 180 graden –

1. Verwarm de maple syrup met de vanille in een pannetje.
2. Voeg de amandelen toe zodra het begin te borrelen. Roer net zo lang tot de maple syrup is verdeeld over alle amandelen. Haal van het vuur.
3. Leg de amandelen op een bakplaat bedekt met bakpapier. Zet voor 5 minuten in de oven.
4. Meng ondertussen het cacaopoeder en kaneel in een bak (waar een deksel oppast) of een zipbag.
5. Schep de amandelen om en zet nog eens 5 minuten in de oven.
6. Doe na 5 minuten de amandelen in de bak op zipbag en schud goed door elkaar.
7. Laat de amandelen nog even afkoelen.

amandel2

En hoe neem je de amandelen nu mee? Dat kan natuurlijk gewoon zo in een bakje, maar je kunt er ook nog iets anders lekkers mee maken. Schep bijvoorbeeld een mason jar voor 3/4 vol met een plantaardig alternatief voor yoghurt van Provamel. Wij zijn dol op de aardbeiensmaak, want die is zo romig dat het wel kwark lijkt! Schep er vers fruit (bijvoorbeeld blauwe bessen) op en als laatste de amandelen. Op deze manier is het trouwens bijna niet meer een snack, maar een complete lunch. Bonustip dus!

muffins

Peanutbutter-Jelly Muffins

Wat heb je nodig voor 6-8 muffins?

70 gram meel (ik gebruikte havermeel)
50 gram havervlokken
1 theelepel bakpoeder
1 halve theelepel kaneel
2 eetlepels lijnzaad
1 rijpe banaan
125 ml haverdrink van Provamel
4 eetlepels pindakaas
3 eetlepels suiker (ik gebruikte kokossuiker)
halve theelepel vanille extract
paar theelepels jam

Wat ga je doen?

– Verwarm de oven voor op 190 graden –

1. Mix het meel, havervlokken, bakpoeder, kaneel en lijnzaad in een kom.
2. Prak de banaan en mix met de haverdrink, pindakaas, (kokos)suiker en vanille in een aparte kom.
3. Voeg de vochtige ingredienten bij de droge ingredienten en roer door.
4. Vet een muffinvorm in en schep de vormpjes voor 1/3e deel vol met het beslag.
5. Schep een theelepel jam (per muffin) op het beslag.
6. Vul de vormpjes met de rest van het beslag en zet voor 20 – 25 minuten in de oven.
7. Laat even afkoelen voordat je ze eet, de jam kan nog heet zijn!

Tip: deze muffins kunnen erg gemakkelijk ingevroren worden, dus je kunt er ook voor kiezen om een heleboel in 1 keer te maken, zodat je iedere dag een muffin uit de vriezer kunt pakken.

tzatzikiprov

Tzatziki Dip

Wat heb je nodig?

een halve komkommer
5 eetlepels plantaardig alternatief voor yoghurt zonder suiker (van Provamel)
sap van een halve citroen
snufje zout
paar blaadjes munt, geknipt in stukjes
1/4 theelepel gedroogde dille

Wat ga je doen?

1. Rasp de komkommer en pers het sap (met je handen) uit.
2. Mix de “droge” komkommerrasp met het plantaardig alternatief voor yoghurt, citroensap, zout, munt en gedroogde dille.
3. Laat even in de koelkast staan zodat de smaken goed intrekken.

tzatziki

En hoe neem je deze dip nu het makkelijkste mee? Snijd wortels, paprika en komkommer in stengels. Vul een mason jar met 2 scheppen tzatziki en prik de dippers erin. Easy, maar ontzettend lekker als hartig tussendoortje!

Wat neem jij het liefste mee naar je werk of naar school? Natuurlijk vinden wij een ‘gewone’ boterham ook lekker, of een stuk fruit. Maar soms wil je ook wel eens iets anders, toch? We zijn benieuwd naar jullie suggesties!

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Provamel –

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

34 gedachten over “3x snacks om mee te nemen

  1. MM daar krijg je spontaan honger van. Die penaut butter jelly muffins zien er erg lekker uit!

  2. Ik ga dit gewoon allemaal maken! Klinkt heerlijk! Het is dat ik ook weer aan het werk moet, anders zou ik nu de keuken in duiken :)

    1. haha leuk! Vergeet je niet een fotootje te delen als je een recept hebt gemaakt?

  3. Oooh die muffins en amandelen ga ik sowieso uitproberen. Zien er echt suuuper lekker uit :o

    1. Jaaa zijn zo lekker! die amandelen zijn echt gevaarlijk. Daar blijf je van dooreten als je niet uitkijkt ;)

  4. Wat een leuke ideeën! Ik heb vaak ook geen idee wat ik mee moet nemen als snack naar mijn werk. Bij mij bestaat het meestal uit fruit, een bar en wat dadels. En als ik toevallig iets van bananenbrood heb, neem ik daar wat van mee. Maar eigenlijk moet ik gewoon net zo veel aandacht geven aan mijn snacks als aan mijn lunch haha. Veel leuker en lekkerder!

    1. Bij de biologische winkel :) Zoals bijvoorbeeld Ekoplaza, Estafette of BeterBio.

  5. Heerlijke tips! Bij mij gaat het thuis ook vaak fout met tussendoortjes, maar met dit soort dingen in de koelkast gaat het vast beter. Fijn dat ze ook allemaal weinig tijd kosten om te maken. Ideaal!

    1. Precies! Zoals die muffins, als je weet dat je die in de vriezer hebt liggen.. dat is gewoon ideaal!

  6. Yup, het ‘echte’ leven begint weer. Moet er echt nog even aan wennen hoor! Ik had nog wel een extra maandje zomer willen hebben. Wel word je dat gelukkig wat beter met lekkere snacks :), vooral de eerste lijkt me heerlijk! Ik ga het onthouden.

  7. Leuk artikel, ook niet opvallend dat het een advertorial is, dat maakt het prettig om te lezen :-). Die muffins wil ik zeker proberen!
    Een kleine taaltip: in het Nederlands schrijf je gewoon ‘Merels werk’ (zonder apostrof) maar wel ‘Jamie’s werk’ omdat dat eindigt op een klinker. In het Engels is het inderdaad ‘Merel’s work’ en ‘Jamie’s work’, daar gaat alle bezit met een apostrof.

  8. Sorry, maar ik vond het echt heel erg opvallen deze keer dat het een advertorial was; ik had het al door bij de allereerste zin waar Provamel vermeld werd… Hierdoor leest het niet echt fijn. Ook bij de ingrediëntenlijstjes was “van Provamel” niet heel subtiel. De zin onderaan was eigenlijk alleen nog maar de kleine, definitieve bevestiging van dit alles.

    Misschien als tip om voortaan de advertorial-zin bovenaan het artikel te zetten?

    1. Maar het is ook geen geheim, dat het een advertorial is :) Het zijn recepten die we in samenwerking met een merk maken, zoals dat ook onder de post staat. Verder doet het geen afbreuk aan de hoeveelheid tijd en liefde die we in een artikel steken – de kwaliteit is altijd hetzelfde. En dus doet het ook geen afbreuk aan hoe oprecht op onoprecht een artikel is – immers, we zijn trots op onze samenwerking met Provamel. Het is een mooi merk om mee samen te mogen werken, voor ons. Een zin bovenaan kan, maar ik weet niet precies wat het verschil is met het verschil van de zin bovenaan of onderaan. Het enige verschil is dat veel mensen bij de zin bovenaan zullen afhaken en niet verder zullen lezen, omdat veel mensen er nog vanuit gaan dat een advertorial (reclame) nooit de moeite waard kan zijn. Wij proberen juist te laten zien dat je gesponsorde teksten heel goed kunt integreren in het thema van je blog en van even veel waarde kunnen zijn als ieder ander artikel dat hier verschijnt.

  9. Super leuk artikel! En ik snap dat gedoe over dat het een advertorial is niet zo! Maar that’s me :) Vind het helemaal niet storend! Ik zou deze snacks niet zo snel meenemen naar mn studie, gewoonweg omdat het niet zo handig is. Maar zeker lekker voor thuis!

  10. Super site, alleen jammer dat er dan een margarine reclame tussen staat ;-) (Lidl)
    Provamel naturel vind ik ook echt super en dat recept ga ik zeker proberen!

    1. Klopt, het mediabureau gaat de reclame nog verwijderen. Die reclames worden voor ons ingepland, namelijk. Soms pakt dat een beetje gek uit :) Maar wordt dus geregeld!

    1. Ja, daarvoor moeten we ons mediabureau vandaag even bellen. Het bureau regelt de reclames, die moeten we dan vervolgens laten verwijderen :) Dus dat wordt geregeld!

  11. Lekker en die dip is een heel goed idee. Die met die amandelen als lunch is een grote verwennerij, net een toetje.

  12. Vandaag gekeken, maar de aardbeien variant van Provamel heb je bij mij in de natuurvoedingswinkels niet :( . Wel echt alle anderen volgens mij :P. Maar eens een keertje bij m’n werk in de buurt kijken dan :D

    1. Echt de moeite waard om er naar te zoeken, want het is de meest romige variant!

  13. hey meisjes, misschien is het wel een idee om eens een blogpost aan die gesponserde posts te wijden? veel mensen zitten er precies toch mee of hebben vragen, meningen, misschien goed om het debat eens open te gooien? ik vind het dubbel, enerzijds moeten jullie ook leven van jullie blog, en zolang het gaat om producten waar je achter staat (en niet pakweg dole ofzo).. en jullie besteden zeker evenveel aandacht aan die posts, dat is duidelijk hoor!
    anderzijds vind ik het (maar dat is persoonlijke mening he, geen kritiek!) soms wel een beetje aan de geloofwaardigheid afdoen, vooral omdat veel bloggers op hetzelfde moment een product ‘placen’. bij die Sabra Hummus bv ergerde het me wel wat, die was echt overal en paste hier niet zo omdat ‘echte’ groene meisjes voor mij (enkel voor mij!) zelf hun hummus maken en mensen juist tonen hoe eenvoiudig dat eigenlijk is. en zelf aardbeien bij hun provamel natuur doen :) on topic nu: die amandelen ga ik zo hard maken! heb nog biologische marcona amandelen liggen die zijn zo al heerlijk!

    1. We zullen er eens over nadenken! Wat betreft de geloofwaardigheid willen we alvast zeggen: het mediabureau verdeelt de campagnes onder de bloggers en ja, helaas kiezen merken ervoor om gelijktijdig op alle blogs te verschijnen. Dat vinden wij ook jammer, want het wordt al gauw een overkill. Provamel snapt dat het heel goed en daarom hebben wij op dit moment een exclusieve samenwerking met dit merk. Dat maakt het toch een heel stuk persoonlijker, merken we. Echter, we zijn ook afhankelijk van de campagnes die wel op meerdere blogs te gelijk verschijnen. Die regelen het mediabureau dus en daar kunnen we niet zonder. Het is namelijk heel moeilijk om individueel samenwerkingen te regelen met merken. De merken waarmee wij graag zouden willen samenwerken, hebben vaak geen budget. Samenwerken doen we dan vaak alsnog, maar dan onbetaald. Maar dat betekent dus wel dat we daar tegenover wel andere commerciële samenwerkingen aanpakken, omdat we anders geen inkomen hebben. We hopen dat je dat snapt :) Wat betreft het zelf maken van hummus of het zelf toevoegen van aardbeien bij producten enz… dat is een kwestie van smaak. Wij zijn geen donkergroene, maar mintgroene meisjes. 90% van ons lezerspubliek is niet donkergroen. We willen juist graag laten zien dat vegan eten heel makkelijk is en goedkoop kan. En dat je gewoon naar de supermarkt kunt en niet voor alles naar de biowinkel hoeft. Snap je? Dat is, voor een groot deel, wat ons blog groot heeft gemaakt en hoe we heel veel mensen kunnen inspireren. We hopen dat je ook ziet dat ons blog een mix is, van kleine merken en grote. En van commerciële posts en niet-commerciële. En van biologisch, suikervrij en juist supermarkt en ‘guilty pleasures.’ We willen laten zien dat groen(er) leven voor iedereen kan, ook als je alleen kleine stapjes wilt zetten.

      1. heel fijne reactie , dankje om de tijd te nemen zo uitgebreid te reageren! bevestigt wat ik al hoopte: dat het voor jullie ook altijd een afwegen is, en jullie je ook bewust zijn van de overkill soms, maar ook dat het niet allemaal zo zwart wit is en van buitenaf altijd makkelijk gezegd!
        dat van die mediabureaus hang je inderdaad aan vast, en jullie steken er zo veel tijd, werk en energie in, uiteraad hebben verdienen jullie daar ook een inkomen voor! de samenwerking met yogi en yousef vind ik bv wel heel mooi, een klein bedrijfje wat het ook anders wil aanpakken en dus zeker wat extra aandacht verdiend (en gewoon echt een topproduct biedt) bedankt mintgroene meisjes, ga zo verder, guilty pleasures en inspiratie inc!

        1. Graag gedaan :) En wat betreft die afwegingen maken, dat doen we continu. We slaan iedere dag aanbiedingen af, omdat ze niet bij ons blog passen. Dat is ook de reden waarom we nog een parttime baan naast ons blog hebben, anders hadden we er (al lang) fulltime van kunnen leven ;)
          Samenwerken met Yogi en Yousef is inderdaad zo’n voorbeeld. Daar krijgen we geen geld voor. Maar omdat we het een te gek merk vinden, doen we het graag. Het blijft altijd wikken en wegen, maar door altijd samen te overleggen en te kijken naar de ‘wensen’ van de doelgroep, komen we er vaak wel uit!

  14. de muffins waren heerlijk. ik ga ze vaker maken. bedankt

  15. Is het mogelijk om ipv banaan rode vruchten te gebruiken?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *