Onlangs heb je onze review van het te gekke restaurant Hills&Mills kunnen lezen. Wij waren meteen helemaal verkocht! Hills&Mills heeft speciaal voor de feestdagen een heerlijk menu samengesteld en een heel aantal gerechten zijn vegan. HOERA! Omdat niet iedereen in de gelegenheid is om naar Delft af te reizen, mogen we van Hills&Mills een aantal leuke kerstrecepten met jullie delen. Hartstikke exclusief natuurlijk. Wij gaan ons zeker uitleven op deze recepten, want het ziet er geweldig uit. Maar daarbij komt: wij maken alweer plannen om lekker te gaan eten bij Hills&Mills, want dat is natuurlijk nóg leuker.
We hebben een aantal recepten van Hills&Mills gekregen, maar we beginnen met eentje. De rest houden jullie dus nog van ons tegoed! We starten met een overheerlijke (en daarover kunnen wij eerlijk oordelen, want we hebben hem zelf geproefd!) raw cacaobar met een cranberrysaus. We kunnen hem al bijna proeven!
Raw cacao-dadel-walnoten bar met cranberrysaus
Dit chocolade ‘taartje’ is verrassend gezond en bestaat puur en alleen uit superfoods. Vrij van geraffineerde suiker, boter, bloem, lactose en gluten, en geschikt voor veganisten. Met de simpele maar zeer smaakvolle cranberry saus is dit een geweldig feestdessert. Deze treat is behoorlijk vullend, dus snijd vooral niet te grote punten!
Je maakt deze bars in een springvorm van 26 cm doorsnede en dit recept is goed voor 12 taartpunten.
Ingrediënten (bar)
Droge ingrediënten
- 300 gram walnoten
- 75 gram rauwe cacao
- 1/6e theelepel zout
Andere ingrediënten
- 150 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen of abrikozen)
- 15 gedroogde dadels, ontpit
- 90 gr. honing (of agave, maple syrup, kokosnectar, rijststroop)
De frosting
- 8 gedroogde dadels, ontpit
- 1.5 avocado
- 40 gram rauwe cacao
- 60 gram honing
- 30 gram vloeibare kokosolie
- 45 gram gebroken walnoten (om te decoreren)
Om de bakvorm mee in te vetten
- 2 eetlepels vloeibare kokosolie
Bereiding
- Om de bars te maken mix je de walnoten, rauwe cacao en zout in een blender. Als het goed gemixt is voeg je de dadels, het gedroogde fruit en de honing toe en blend je het verder. Verdeel het geheel in een ingevette taart-bakvorm en duw het met een spatel aan. Zet het vervolgens in de koeling (minimaal 20 minuten).
- Voor de frosting laat je de dadels 20 minuten weken in koud water. Doe de dadels vervolgens in een blender samen met de avocado, rauwe cacao, honing en kokosolie. Zet de mix in de koeling (minimaal 2 uur).
- Verdeel vervolgens de frosting over de taart, de walnoten over het geheel en snijd de taart in stukken. In de koeling zo’n vijf dagen houdbaar.
Ingrediënten (saus)
- 300 gram verse cranberries
- 2 sinaasappels (sap en schil [geschaafd])
- 100 gram kokosbloesemsuiker
Bereiding
- Breng de sinaasappel en suiker aan de kook in een steelpan.
- Voeg de cranberries toe en laat het geheel 10 minuten sudderen.
- Schep de (koude) saus over de taart, of serveer het apart in een klein schaaltje.
Foto’s door Orin Sjaris.
Enjoy en stay tuned voor meer heerlijke vegan Hills&Mills kerstrecepten!
Leuk, ik herkende eerst het Hills&Mills taartje en las toen dat het artikeltje over Hills&Mills gaat! ECHT een favoriet plekje als ik in Delft op familiebezoek ben!
Wow ziet er fantastisch uit, geweldige foto’s ;-)
Voor hoeveel porties is dit recept (ongeveer)?
Deze heb ik er ook geproefd, en idd, heerlijk!!! Super leuk dat het recept gedeeld mag worden!!
Wowwie !! Ziet er lekker uit :D ga ik zeker maken mmmm
Wat lijkt me dit leuk om te maken!
Ziet er heerlijk uit! Wil ik zeker een keer proberen! Alleen vroeg ik me ook af voor hoeveel porties dit ongeveer is en hoe groot de bakvorm dus moet zijn. Verder wordt me in de beschrijving niet helemaal duidelijk wat er moet gebeuren met de 150 gram gedroogde vruchten.
De bakvorm moet 26 cm zijn en het recept is goed voor 12 taartpunten.
Wat heerlijk lijkt me dit!
Hoef je de dadels in het bodem-recept niet ook eerst te weken?
Ziet er echt lekker uit zeg!
ziet er heerlijk uit. Alleen, ligt het aan mij of worden die ‘150 gram gedroogd fruit (bijvoorbeeld rozijnen of abrikozen)’ nergens aan toegevoegd? Zit trouwens de frosting ook over de taart op de foto?
de gedroogde vruchten blend je samen met de dadels mee!
lekkerrrr!
xo, cheyenne
Wow dat ziet er lekker uit!
Ben benieuwd, misschien ga ik het wel in de kerstvakantie maken :)
Dit lijkt me echt heerlijk!! Snel uitproberen! :)
[…] reacties op deel 1 van het Vegan Hills&Mills kerstmenu waren enthousiast, dus vandaag zijn we hier met deel 2. Niet onbelangrijk om een kerstmenu goed te […]
[…] wat recepten waren, kozen we ervoor om ze te verspreiden over verschillende blogposts. Zo las je in deel 1 het recept voor de fantastische raw-chocolate bar met cranberrysaus (heel geschikt voor het […]
Jaar die ga ik zeker proberen!!
Bar, CHECK
Frosting, CHECK
Zo tijd om de frosting op de bar te smeren yumyum. Ik heb stiekem de frosting al geproefd en heb er vind ik zelf iets teveel advocado doorheen zitten. Advocado smaak overheerst nu een beetje.
De bodem op basis van walnoten en cacaopoeder is briljant trouwens!!! Creatieve geest die daar nog vele andere toppings op kan bedenken lijkt me zo!
Jammie!! Deze heb ik op eerste kerstdag voor de familie gemaakt en iedereen vond hem heerlijk!! Recept is inmiddels dan ook naar de hele familie doorgestuurd ;) Bedankt!!
Wat leuk om te horen Iris!
[…] paar lekkere kerstrecepten met ons te delen. Dit resulteerde in de volgende serie: vegan kerstmenu deel 1, deel 2 en deel 3, waarbij vooral de chocoladetaart en de Indiase gluhwein erg goed in de smaak […]