Review: De Groene Garde

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het is weer tijd voor een review van een fijn kookboek. Dit keer is De Groene Garde aan de beurt. Een tof boek vol met ‘groene’ recepten, interessante weetjes over voeding en inspirerende verhalen over en interviews met mensen die hun groenste beentje voor zetten. ‘De Groene Garde daagt je uit om na te denken over the story behind je bord met eten. Een goede appetizer voor een lekkere en verantwoorde maaltijd,’ aldus Floortje Dessing (de schrijfster van het voorwoord van dit kookboek.) We zijn benieuwd naar wat jullie ervan vinden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Altijd handig: weten wat de icoontjes bij de recepten betekenen. De dubbele V staat voor ‘veganistisch.’ Je begrijpt dat wij hier meteen naar op zoek gingen!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het eerste recept dat je dan tegenkomt is deze delish minestrone soep. All vegan. Love it!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oeehh, jullie weten dat wij van dit soort receptjes houden!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Leuk: de recepten zijn opgedeeld per seizoen. Het zijn in totaal overigens 100 recepten. De minestrone soep hoort bijvoorbeeld bij de lente (maar is nu ook lekker hoor) en bij de winter horen natuurlijk dampende stoofschotels en verwarmende soepen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In de index, achterin het boek, kan je gemakkelijk een recept terugvinden. Zien jullie hoeveel dubbele V’tjes er in staan?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoewel De Groene Garde geen vegetarisch kookboek is (je vindt ook recepten met vlees en vis in dit boek,) staan er toch heel veel vegaminded recepten en verhalen in. Zoals bijvoorbeeld deze interviews met de Vegaslager en Lisette Kreischer. Leuk!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ook leuk: een recept van Lisette! Altijd goed.

Wij vinden De Groene Garde een erg goed kookboek. Waarom?

  • Omdat er veel vegan recepten in staan
  • Omdat de verhalen en interviews inspirerend zijn en een leuke toevoeging vormen in een kookboek dat dan opeens ook een leesboek wordt
  • Omdat we denken dat mensen die nog een ‘groentje’ in het groen-zijn zijn, heel veel inspiratie uit dit boek kunnen halen
  • Omdat de foto’s prachtig zijn
  • Omdat alle recepten, ook de niet vegetarische, geselecteerd zijn op basis van duurzaamheid

De Groene Garde kost €19,95 en is onder andere hier te bestellen. Misschien een leuke cadeautip voor de komende feestdagen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

6 gedachten over “Review: De Groene Garde

  1. Het ziet eruit als een leuk kookboek! Helaas heb ik er nog zoveel in de kast staan waar ik nog nooit iets uit gemaakt heb…

    1. dat is een bekend probleem.. zoveel recepten die je nog zou kunnen maken. En dan staat het internet er ook nog vol mee ;)

  2. Nice! ook een complimentje voor het feit dat jullie niet enkel ‘volledig vegan’ boeken reviewen, Houdt de site fijn luchtig ;-)

  3. Het lijkt me een leuk & lekker boek! Veel vegan recpeten erin is kei goed, hé?
    Thanks for the cool review! ;)

  4. Leuk kookboek! Alleen kan ik nergens vinden voor hoeveel personen de recepten zijn geschreven.
    Dat vind ik vervelend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *