Supereasy vegan borrelhapjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik geef het toe: hoeveel ik ook van koken houd, af en toe is het gewoon heel erg fijn om voor makkelijk en snel te kiezen. Krijg je visite, bijvoorbeeld tijdens de komende feestdagen, of is je gevraagd iets lekkers mee te nemen naar een feestje? Deze borrelhapjes zijn echt i-de-aal. Ze zijn lekker, gezond en heel erg snel klaar.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig?

  • Een (biologische) courgette (of meerdere, als je heel veel rolletjes wilt maken)
  • Zongedroogde tomaatjes
  • Vegan tapenade
  • Cocktailprikkers
  • Een dunschiller

Let op: ik gebruik hier een vegan tapenade van het biologische merk Florentin. Dit merk is te koop bij Ekoplaza. Niet alle tapenades en pesto’s, zoals we die in de supermarkt tegenkomen bijvoorbeeld, zijn vegan. Let daar dus op als je het graag plantaardig wilt houden!

Wat moet je doen?

  1. Schil de courgette
  2. Schil nu met de dunschiller dunne plakken in de lengte van de courgette
  3. Bestrijk een plak met een beetje tapenade
  4. Halveer de zongedroogde tomaatjes en leg een half zongedroogd tomaatje aan het begin van een plak courgette
  5. Rol de plak courgette op en ‘bevestig’ met een cocktailprikker
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Deze rolletjes zijn misschien wel DE uitkomst voor mensen met een glutenallergie: geen gedoe meer met toastjes. Get your veggies on!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Supereasy vegan borrelhapjes

  1. Lijkt me ook lekker van de zomer op de bbq ipv de courgette mozzarella-rolletjes die ik vroeger maakte!

  2. Yummy!

    En inderdaad perfect voor mensen met een glutenallergie.

    Misschien kan boer Jan deze serveren in Canada :D

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *