Holy moly. Deze noodle ‘salade’ (want: je eet hem koud) MOET je echt maken als je van pittig eten houdt. En als je van overheerlijk vegan en glutenvrij eten houdt. Of als je gewoon, zoals wij, een big time fan bent van King Soba noodles. Kortom, je vindt altijd wel een reden om dit recept uit te proberen en je zult er geen spijt van krijgen.
Goed, wat hebben we nodig voor twee porties?
- 2 porties glutenvrije noodles (King Soba verpakt de noodles per portie, ideaal)
- 1 komkommer, in halve maantjes gesneden
- 1 paksoi, in stukjes gesneden
- 200 gram peultjes
- 2 lente-uitjes
- 1/4 cup limoensap
- 1/2 cup verse gehakte koriander
- anderhalve eetlepel sambal oelek
- 1 eetlepel tamari of sojasaus(niet glutenvrij)
* Als je niet met cups kookt (wat we je wel aanraden! het is zoooo makkelijk en snel, je koopt deze cup maatjes bijvoorbeeld bij AH of Dille&Kamille) dan kan je een cup converter gebruiken.
* Kies voor lekker verse, liefst biologische groente. Zo is de salade op zijn allerallerlekkerst!
Wat moet je doen?
- Kook de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Stoom de peultjes
- Meng de sojasaus, limoensap en sambal tot een sausje/dressing
- Mix alle ingrediënten in een grote kom, giet de saus erover en mix nog een keer goed. Top af met verse koriander.
Enjoy!
Stomme vraag : wat is soy? Tofu?
Haha! M’n spellingscontrole heeft paksoi veranderd in pak soy. Het is dus de groente: paksoi. :)
:) Heel grappig! Maar voor mij wel even heel verwarrend, hoewel tofu best in deze salade zou passen waarschijnlijk. Maar ik ben blij dat je de Spellingscontrole hebt verbeterd voor je volgende lezeressen! :)
Hmm, lekker! Goed idee voor vanavond, thanks :-)
Oh, jammie! Hoewel het winter is hou ik nog steeds meer van salade dan van stamppot, haha.
Ziet er lekker uit! En ook helemaal niet zo ingewikkeld!
Ik heb eigenlijk nog nooit iets gestoomd :o toch maar eens gaan doen.
Heb het recept opgeslagen ga het binnen kort klaar maken.
Dit ziet er echt heel lekker uit! Misschien iets om zondag op het werk te eten. Het is in elk geval een recept dat ik zo snel mogelijk wil proberen.
Ooooh, mijn maag begint te knorren… 16 uur-dipje…
Wow dat ziet er superlekker uit! Ik houd zelf erg van pittig eten, dus dit lijkt me heerlijk! Ik wist overigens niet dat je paksoi ook rauw kon eten. Binnenkort maar eens maken!
jum, dat ziet er heerlijk uit en zo simpel! soms is simpel nog lekkerder dan ingewikkelde gerechten.
Is een hel struik paksoi in verhouding niet wat veel? Ik stop na een halve, anders denk ik dat t teveel wordt. Of gebruiken julie hele kleine struikjes?
Paksoi in kleine stukken snijden ja. Hoe meer veggies hoe beter!
Kun je deze salade ook koud eten?