Groen zonder poen: pittige komkommersalade met gember

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Weinig in huis en weinig tijd, maar toch zin om een lekkere salade te eten? Dan is dit gerecht ideaal. Je bent misschien vijf minuten bezig en het resultaat mag er zijn! Als je iets meer tijd hebt kan je er nog een portie rijst of noodles bij koken en je bent helemaal klaar!

We gaan bij dit recept uit van een portie voor twee personen. Als je alleen eet kan je dit gerecht gerust voor twee dagen maken. Ideaal, want dan staat je lunch vast klaar voor de volgende dag! Je hebt weinig nodig en je kan dit gerecht echt heel lowbudget maken. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om alles bio te kopen. In dat geval lopen de kosten iets hoger op.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig?

2 komkommers
1 rode ui
een paar eetlepels geroosterd sesamzaad

voor de dressing:
1 eetlepel sesamolie
1 eetlepel sojasaus (of tamari)
2 eetlepels rijstazijn
1 eetlepel rijststroop (of agave, maple syrup of een ander zoetmiddel)
1 theelepel geraspte verse gember
1 (uitgeperste) knoflookteen
chilivlokken naar smaak

Wat moet je doen?

1. Val de komkommers aan met een rasp. Maak er heel dunne plakjes van. Je kan natuurlijk ook een dunschiller gebruiken, dan krijg je lange plakken. Laat de komkommer uitlekken in een vergiet.
2. Schil de ui en snijd hem in heel dunne halve maantjes. (of ringen, wat jij wilt)
3. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met chilivlokken.
4. Meng de komkommer met de uienringetjes. Verdeel de dressing over de salade, schep goed door. Garneer met geroosterd sesamzaad.

Tips 

Tip 1: ook lekker met verse koriander
Tip 2: ik voeg eigenlijk nooit zout toe – en in dit geval geeft de sojasaus al een zoutige smaak – maar dat kan je natuurlijk wel doen
Tip 3: heerlijk om te serveren met casavechips of emping

Laten we hopen op nog veel mooie zomerse avonden om te genieten van deze heerlijke frisse salade!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “Groen zonder poen: pittige komkommersalade met gember

  1. Ik ben een enorme komkommerfreak, maar veel verder dan een plakje eraf snijden en op een broodje kaas leggen kom ik niet. Deze uitdaging durf ik wel aan!

  2. Haha! Wat schrijven jullie leuk. ”Val de komkommers aan met een rasp”.
    Lijkt mij ook een lekker bijgerecht bij m’n vegetarische nasi.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *