Al bladerend door één van de nieuwe kookboeken die we onlangs binnen hebben gekregen om te reviewen, kwam ik een lekker recept tegen. Het ging overigens om het boek “Super zaden en granen” en de review komt binnenkort online. Ik had niet alle ingrediënten in huis om het recept precies te volgen, dus ik maakte er een eigen variant op. Deze werd erg lekker, dus ik deel het vandaag met jullie!
Ik kan me voorstellen dat je denkt: bonen en fruit? Is dat niet raar? Ik dacht zelf eigenlijk een beetje hetzelfde, maar ik heb me vergist. Het is helemaal niet raar, sterker nog, het is hartstikke lekker! De combinatie van de romige bonen, het frisse van het fruit en het zachte van de avocado doet het erg goed op een lekkere getoaste boterham. Dit is een supersimpel recept, dus laten we maar meteen beginnen!
Wat heb je nodig voor een goede portie bonendip? (waarmee je een berg getoaste boterhammen kan beleggen)
400 gram Cannellini bonen (dit zijn grote witte bonen, erg romig zijn ze)
het sap van een halve citroen
het sap van een mandarijn óf een halve mineola
een halve avocado
1 teentje knoflook
een snuf zout
verse peper
boterhammen
kokosolie
Wat moet je doen?
Het is mega simpel: doe alle ingrediënten in je keukenmachine en laat draaien tot er een mooie zachte en romige massa ontstaat. Proef tussendoor: wil je wat citroensap toevoegen? Of juist wat meer zout of peper?
Zelf vond ik het erg lekker dat de spread lekker fris van smaak werd, dus ik voegde niet teveel zout toe, zodat je ook de avocado nog goed proeft.
De boterhammen toast je of in een tosti-aparaat, of in de pan. Hiervoor smeerde ik een dun laagje kokosolie op de boterhammen en toastte ik ze een paar minuten (aan beide kanten) in een hete koekenpan.
Zo zie je maar weer dat je echt niet iedere dag pindakaas op je boterham hoeft te eten, als veggie zijnde ;) Eet smakelijk!
Die bonen heb ik laatst voor het eerst gehad. Vond ze heerlijk. Wat een bijzonder combi. Lijkt me enorm lekker!
Klinkt lekker!
Lijkt wel wat op hummus zo op het plaatje. Maar klinkt allemaal wel lekker als ik zo lees wat erin gaat, ga ‘t recept van ‘t weekend maken!
Super recept zeg! Lijkt me heerlijk, ik ga het zeker maken. Tenminste weer eens wat anders. Julie hebben een leuke site,en zijn leuk bezig echt vernieuwend!! Bedankt!!
Lijkt me eigenlijk wel erg lekker! Was benieuwd wat het fruitige zou zijn toen ik de titel zag, maar mandarijn lijkt me erg lekker.
Klinkt spannend! Die bonen vind ik in ieder geval al lekker, haha.
Hmm, dit lijkt me wel wat! Sowieso wel een lekker alternatief voor welk beleg dan ook :)
Wat een mooi schaaltje! Waar hebben jullie die vandaan?
Klinkt goed, ik ga het zeker eens proberen… Maarre, wat is er mis met elke dag pindakaas???? (de pot raakt dan zo snel leeg… oh ja)
Klinkt echt lekker! Wat doe je met de andere helft van de avocado? Komt zo snel zwart altijd :-/
Als je de pit er in laat zitten valt het wel mee! Anders kan je het ook bijvoorbeeld door een salade of smoothie gooien.