We willen absoluut geen spelbrekers zijn. We willen gewoon eerlijk tegen je zijn. De herfst komt eraan. Zo, dat is eruit. Afgelopen vrijdag zaten wij nog heerlijk in de avondzon op een terrasje, te nippen aan onze zomerse drankje, heerlijk. Het is een fantastische Indian Summer so far. Maar we moeten er ook op voorbereid zijn dat het straks kouder wordt, gaat regenen en wie weet wat voor ellende we nog meer over ons heen krijgen. Laten we het positief bekijken: de herfst kan prachtig zijn. Met haar prachtige kleuren, haar gezellige donkere avonden en, niet te vergeten, het lekkere eten.
Over dat eten willen we het met je hebben. In de herfst willen we twee dingen: lekker (verwarmend) comfortfood en gebruik maken van wat het seizoen te bieden heeft. We hebben een selectie van recepten voor je gemaakt en deze zullen we in twee artikelen met je delen. We maken er een voorbeeld-dagmenu van, zodat je weet wat je van ‘s ochtends tot ‘s avonds kan eten. Tot uw dienst.
Ochtend
Pure luxe dit: baked oats. Alsof je een appeltaartje eet, maar dan als ontbijt. Het is geen taart, maar het komt wel dicht in de buurt. Havermout uit de oven. Mega gezond en ook nog eens heel simpel om te maken. Je moet er misschien even iets vroeger voor uit bed, want het moet even in de oven. Geloof ons maar; dat heb je er graag voor over als je straks proeft hoe ontzettend lekker dit ontbijtgerecht is.
Je kan zelf variëren met de vulling. Wij gebruikten hier appel, rozijnen, peer, het bekende herfstwerk. Maar natuurlijk kan het ook met ander fruit, met noten, met gedroogd fruit of met zaden en pitten.
Het recept vind je hier.
Middag
Misschien heb je de hele zomer salades gegeten en heb je inmiddels een ware saladeverslaving opgebouwd. Je hoeft in de herfst echt niet meteen aan de broodmaaltijden, als je dat niet wilt. Je kan je salades bijvoorbeeld een upgrade geven met warme, geroosterde groente. Zoals pompoen, want pompoen is natuurlijk herfstgroente nummer 1. Deze salade vrolijkten wij op met wat knapperige, homemade croutons. Die combinatie – geroosterde groenten met croutons – is echt een aanrader. Je kan deze salade natuurlijk ook ‘s avonds eten, maar als lunch is hij zeker ook erg geschikt. Je vindt het recept hier.
Avond
De verleiding om in de herfst iedere avond soep te eten is groot. Het is zo lekker makkelijk en zo ontzettend lekker. In het volgende herfst-recepten artikel zullen we onze favoriete soepen met je delen, maar vandaag kiezen we voor Chana Masala. Een heerlijk pittige stoofpot met kikkererwten. In een handomdraai klaar, gezond én low-budget. Dit is het perfecte ‘ik-kom-uit-mijn-werk-en-heb-nergens-meer-zin-in’ recept. Je vindt het recept hier.
We hopen dat je hier voorlopig even genoeg inspiratie uit haalt om de eerste herfstdagen door te komen. We zijn snel bij je terug met meer van onze favoriete herfstrecepten! Welke van de bovenstaande recepten ga jij proberen?
vooral dat ontbijt ziet ter heerlijk uit!
*roept manlief erbij om te vragen of hij denkt dat hij dit kan maken* :-D
Heerlijk! Echt typische herfst gerechten :)
Ik hou van herfst recepten. Stiekem is het eigenlijk allemaal comfort food. Vooral het ontbijt en het diner spreken me erg aan! Ik ga de Chana Masala een keer maken.
Ik ben wel blij met de herst. Eindelijk mijn dikke truien en beenwarmers weer aan. Ik kijk vooral uit naar veel meer soep eten!
Lekker, het ontbijtje en de stoofpot ga ik deze week zeker een keer maken!
Nog helemaal geen zin in de herst, maar deze gerechten zien er wel heel erg lekker uit! Vooral de baked oats, hmmmm..
Hmm lijken me heerlijke recepten! Ik heb (shame on me) nog nooit pompoen gegeten en dat staat nu echt heel hoog op mijn lijstje voor deze herfst!
Ik krijg er honger van! :D
Die curry ga ik binnenkort maken, echt een recept waar je het warm van krijgt :)
Heel leuk een ochtend middag avond gebeuren!
Dank jullie wel
Oh, dat ontbijtje!
De Chana Masala ziet er heerlijk uit. Ga ik snel een keer proberen!
Hoera voor herfst! Elk jaar kijk ik weer uit naar pompoenen. Ik maak er heerlijke stoofpotjes en soepen mee. In de herfst drink ik ook veel meer thee dan in de lente of zomer.
Dat grijze, regenachtige weer nemen we er dan maar bij!
dit ziet er allemaal heerlijk uit, yum! vooral ie chana masala ga ik snel eens maken :)
xo, cheyenne
[…] week schreven we een artikel met herfstrecepten. We deelden een ontbijt, een lunch en een diner en alle drie de recepten passen – volgens ons […]
[…] Ze hebben daarom ook, niet één maar twee blogs geschreven vol met heerlijke herfstrecepten! ‘Herfstrecepten #1′ staat een ochtend, middag en avond gerecht in van baked oats, een herfstsalade en Chana masala. […]