Recept: Pumpkin Pie Pudding

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vorige week deelden we een fantastisch recept (dat we via Finding Vegan hadden gevonden) op Facebook. We hadden het recept zelf nog niet gemaakt, maar doordat de reacties zo positief waren dachten we; laten we het proberen! Pumpkin Pie Pudding klinkt natuurlijk heerlijk Amerikaans en dat is het ook. Maar omdat wij wel van een beetje Amerikaansheid houden, viel dit recept bij ons (letterlijk) goed in de smaak. Misschien bij jou ook wel!

We hebben het recept een beetje moeten aanpassen, omdat we niet alle ingrediënten hier voor handen hadden. Het resultaat was een lekker herfstige pudding, gemaakt van groente. Want hey, pompoen is gewoon een groente. Dat is toch gewoon heel erg grappig? Een leukere manier om groente te eten kan ik bijna niet verzinnen. Je vindt het originele recept – van Dora Daily – hier.

Van tevoren alvast even een disclaimer: voor dit recept moet je eventjes wat tijd vrijmaken. Het is ontzettend simpel – gevalletje kind kan de was doen – maar het kost eventjes wat tijd. Perfect voor een druilerige zondagmiddag dus!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig?

400 gram geschilde pompoenblokjes (dat is ongeveer 3/4 van een oranje pompoen)
1 blik kokosmelk (dat je de avond van tevoren in de koelkast zet)
1/4 cup maple syrup
2 eetlepels arrowroot of maizena
2 eetlepels water
1 eetlepel pompoenkruiden – wij gebruiken een Pumpkin Spice mix die we op iHerb.com hebben gekocht, maar je kan ook een mix van kaneel, nootmuskaat of koekkruiden gebruiken)

Wat moet je doen?

1. Schil de pompoen en snijd hem in stukjes. Een pompoen schillen gaat makkelijker als je hem van tevoren eventjes in de oven zet of in een pan met kokend water laat ronddobberen)
2. Kook de pompoenstukjes in ruim water in een pan. Na ongeveer 10 tot 15 minuten zijn de stukjes zacht genoeg.
3. Giet de pompoenstukjes af en maak er met je staafmixer een puree van.
4. Haal de kokosmelk uit de koelkast. (deze moet minimaal 12 uur in de koelkast hebben gestaan) en schep een paar eetlepels van de ‘dikke’ melk uit het blik. Het vochtige gedeelte kan je later bij een ander recept gebruiken.
5. Roer ook nog 1 eetlepel kokosroom door de puree, om hem extra smeuïg te maken.
6. Schep de kokosroom in een steelpan/sauspan en verwarm. Roer ondertussen goed met een garde om de klontjes eruit te krijgen.
7. Voeg de pompoenpuree, de maple syrup en de kruiden toe en blijf goed roeren terwijl je het geheel verwarmt.
8. Los de arrowroot of maizena op in het water (dit doe je in een apart schaaltje, even goed roeren) en voeg dit toe aan de massa in de pan.
9. Klop het geheel rustig op met een garde, totdat je merkt dat het begint te binden en een pudding-achtige substantie wordt.
10. Schep de pudding in een schaal en zet deze voor een uur in de koelkast.

Na een uur haal je de pudding uit de koelkast en verdeel je hem over een aantal bakjes. (je kan hier ongeveer vier porties uit halen) Top af met nog wat kokosroom en wat kruiden. Enjoy!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip 1: wij gebruiken cupmaten bij het bakken en koken. Deze kochten we bij Dille&Kamille. Bakken gaat zóveel sneller met deze cupmaatjes! Echt een aanrader. Mocht je deze maatjes niet hebben of niet willen kopen, dan kan je een ‘converter’ gebruiken via Google. Zoek op: cups to grams of ml.
Tip 2: omdat deze pudding behoorlijk zoet is, kan een grotere portie al gauw too much worden. Wat ook lekker is, is een schepje van deze pudding op (bijvoorbeeld) je warme havermoutontbijt.

We zijn benieuwd wie van jullie deze pompoenpudding gaan maken! Laat je het ons weten via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram? (#degroenemeisjes) Veel plezier bij het maken van deze herfstige pudding!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

27 gedachten over “Recept: Pumpkin Pie Pudding

  1. Dit lijkt me geweldig! Ik zie steeds al die Amerikaanse recepten waar dan producten in gebruikt worden die je in Nederland niet kunt krijgen,m dus ik ben heel blij met een recept wat ik wel gewoon kan maken :D

  2. Dat ziet er erg lekker uit. Zelf ben ik niet zo van pompoen maar, dit wil ik wel uitproberen :)

  3. Lekker lijkt me dit! Alleen punt 9 en 10 lijkt me niet zo logisch: waarom niet regelrecht in kleine schaaltjes of potjes overdoen? Koelt ‘t ook nog sneller af.

    1. kan ook ;) ik had alleen maar 2 kleine schaaltjes en dan hield ik over. Dus daarom :)

      1. Ja, echt he? En volgens de omschrijving van Rice is alles ook geheel fairtrade, bpa vrij etc. :)

  4. Pompoen kun je trouwens ook heel makkelijk en snel schillen met een dunschiller (mits het mesje daarvan niet te bot is).

  5. Klinkt heeeerlijk! Ik heb net een pompoencakregrmaakt, ook zo lekker!!

  6. Ik <3 pompoen! Echt alles met pompoen vind ik lekker, dus dit ga ik zeker proberen! That is, als ik hier maizena kan vinden…

    1. Hoi Yvon, ik weet niet waar ‘hier’ is, maar in Nederland kun je maïzena gewoon bij de Albert Heijn kopen. Anders is er vast wel een lokaal bindmiddel dat je kunt gebruiken.

    1. Wij hebben het besteld op iherb.com, maar je kunt het ook bij Ekoplaza krijgen!

  7. Ik eet sinds een tijdje suikervrij, en wil eigenlijk ook natuurlijkere vervangers van geraffineerde suikers gebruiken. Is er iets waarmee ik de maple syrup kan vervangen?

  8. Moet het kokosmelk zijn of kan kokosroom ook? Ik heb namelijk nog een blikje (400 ml) coconut cream (20-22% vet) in de kast staan.

      1. Ik heb uiteindelijk toch coconut cream gebruikt en het was heerlijk romig! :-)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *