Op zoek naar een lekker zoetsappig (maar dan toch gezond en makkelijk om te maken) Valentijnsontbijtje? Wij bedachten dit chia pudding recept (in romantisch roze met wit) met vers fruit en chocoladeschaafsel voor je. En wie je Valentijn ook is, dit ontbijt zal vast en zeker in de smaak vallen!
Een ‘waarschuwing’ vooraf: dit is niet een super lowbudget ontbijtje. De laatste tijd zijn wij veel budget recepten aan het maken, maar dit chia pudding recept valt daar niet helemaal onder. Waarom niet? Omdat chiazaad en rood fruit wat prijziger zijn. Maar goed, het is natuurlijk ook maar één keer per jaar Valentijnsdag. En daarbij komt trouwens dat je niet heel veel chiazaad nodig hebt. Kortom, wij vinden dat het voor een keertje wel moet kunnen.
Een handige tip: maak de chia pudding alvast de avond van tevoren en zet hem in de koelkast. De volgende ochtend hoef je dan alleen nog het fruit te pureren en de toppings te pakken en je bent klaar!
Tip twee: wij maakten het ontbijt zonder suiker of een ander zoetmiddel toe te voegen, omdat we ‘s ochtends niet graag heel zoet eten. Maar wanneer jij dit ontbijt niet zoet genoeg vindt, kun je bijvoorbeeld rijststroop toevoegen.
Wat heb je nodig voor 2 lekkere Valentijnsontbijtjes?
- 3/4 blik kokosmelk
- 6 eetlepels chiazaad
- een doosje rood fruit uit de vriezer (bij gebrek aan vers fruit in dit winterseizoen)
- pure chocoladeschaafsel (wij gebruikten het schaafsel van één puur chocolade paaseitje)
- eventueel wat kokosrasp
- twee leuke glaasjes
Wat moet je doen?
- Doe ongeveer de helft van het pakje vriezerfruit samen met de kokosmelk en het chiazaad in de blender en laat draaien tot het een gladde, lichtroze massa is geworden. Zet de chiapudding in de koelkast en laat opstijven tot de volgende ochtend.
- De volgende ochtend pureer je de andere helft van het pakje vriezerfruit in je blender. (eventueel houd je een paar besjes/frambozen apart voor de garnering, maar dit hoeft niet per se.) Als dit pureren niet heel makkelijk gaat, kan je nog een scheutje kokosmelk (dat je nog over hebt uit het blik dat je gisteren gebruikte) toevoegen.
- Verdeel nu de fruitpuree en de chiapudding in laagjes over de glazen. Garneer met wat losse bessen, kokosschaafsel en geschaafde chocolade.
Zo eenvoudig is het dus om een indrukwekkend Valentijnsontbijt te serveren. We horen het heel graag van je als je dit chia pudding recept gaat maken! En dat mag natuurlijk ook op een andere dag dan Valentijnsdag, want uiteindelijk blijft het immers allemaal maar commerciële onzin ;)
Ik ga zeker een poging wagen!! Nu al zin in :)
Oooh, wat ziet dat er mooi en lekker uit!
Lekker! hoeveel kokosmelk hebben jullie gebruikt? een blik van 200 of 400?
een ‘gewoon’ blik… dat is denk ik 400 ml
Ow, mooi. Heb er toevallig alles voor in huis.
Mooi en lekker, ik ga hem maken!
Wat een heerlijke laatste zin. Haha. Daar heb ik hard om moeten lachen. Het ziet er werkelijk waar GEWELDIG uit. Als het zo smaakt als het eruit ziet dan denk ik dat ik verslaafd ga raken ;).
Lijkt me erg lekker!
Ik maakte al eens chiapudding een jaartje geleden en toen vond ik het niet echt lekker. Maar ik ga dit receptje denk ik toch nog eens een kans geven! :)
Ziet er goed uit! De Chaizaadjes ook in de blender? of voeg je die toe nadat alles in de blender is geweest?
Dat maakt eigenlijk niet zoveel uit, ik deed ze in de blender. Als je dat niet doet, moet je gewoon heel goed roeren :)
Ik had het al voorbij zien komen op instagram en echt, dit ziet er zo heerlijk uit! Ik ga het proberen :D
Ziet er super lekker uit zeg! Ik ga het eens proberen!
Dat klinkt erg lekker en het ziet er ook yummy uit! Wordt het echt zo stijf als pudding?
Oeh, dat ziet er heerlijk uit! Mooi gefotografeerd en een leuk recept!! Ga ik zeker eens uitproberen… xx
Chia pudding vind ik erg lekker, de vorige keer heb ik het alleen met kaneel en gojibessen gemaakt maar zo met rood fruit erbij lijkt het mij nog heerlijker! Mooie foto’s hebben jullie erbij gemaakt!
Super fijn! Nu ik eindelijk een blender heb kan ik dit ook een stuk makkelijker maken. Lijkt me wel wat :)
Klinkt lekker! sommige chia puddings vind ik nogal smaakloos en slijmerig maar denk dat die combo met kokosmelk een stuk lekkerder is :)
dat vind ik inderdaad ook, maar deze is echt lekker romig en stevig :)
Wauw! Dat ziet er heerlijk uit. Toevallig laatst een chia pudding gemaakt met sojamelk en een zelf gemaakte fruitcompote, dat was al lekker. Dus nu extra benieuwd naar deze variant met kokos. :D
Mij chia pudding staat in de koelkast maar is veeeeel donkerder dan die mooie lichte kleur bij jullie :( zit onderin jullie glaasje pudding of fruitpuree? en hoe komen jullie aan die lichte kleur? heb ik teveel fruit gebruikt misschien?
Misschien heb je teveel fruit en te weinig kokosmelk gebruikt?
Same hier, donkerpaaars. I wonder of de verhoudingen wel kloppen..
Hmm.. nouja, dan misschien daar een beetje mee spelen? Wij gooien ook altijd maar iets bij elkaar en de ene keer pakt zo uit en de volgende keer weer anders ;)
Toevallig alles in huis! Ik ben benieuwd morgenochtend :)
[…] – en ik wist gewoon dat ik dit gerecht moest maken. Hoewel ik zelf ook al wel eens een chiapudding heb gemaakt (zie link,) is dit toch een wat andere versie. Lichter vooral, omdat de basis fruit is. […]
Ik zit nu heerlijk te genieten van mijn chiapudding ! Het is heerlijk en echy een poging waard!!
[…] van recepten waarin we deze superfoods gebruiken: ‘Happy Hormones Hot Chocolate,’ Chiapudding (maar let op: dit moet je niet iedere dag eten. De aanbevolen hoeveelheid chiazaad is 1,5 […]
[…] Dit recept is niet alleen erg lekker maar ziet er ook nog eens ontzettend gezellig uit! Ga jij dit recept ook een keer uitproberen? […]