EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: GUILDENSTERN

In deze rubriek geeft één van onze lezers ons allemaal een kijkje in zijn of haar vegetarische/veganistische eetdagboek. Vandaag het woord aan; Guildenstern!

“Ik ben Guildenstern, 31 jaar en werk als docent op een middelbare school in Rotterdam. Daar woon ik ook samen met vriend Tik en twee lieve poezen. Vanaf mijn 16e ben ik vegetariër, en sinds een paar jaar eet ik zoveel mogelijk veganistisch. Naast mijn werk ben ik ook druk met mijn eigen blog (http://what-about-guildenstern.blogspot.com/), hou ik van tweedehands(maar niet als het opeens de naam ‘vintage’ heeft…)kleding en meubels en van fotograferen. Samen met mijn vriend Tik maak ik zoveel mogelijk tripjes. Berlijn is favoriet, vooral omdat ze daar echt snappen wat vega’s willen, en omdat het natuurlijk gewoon een erg mooie, bijzondere stad is…!
Het was echt tof om dit dagboekje te maken, het is een leuk, inspirerend project! Dus…Dank u,GroeneMeisjes ;)!”

Mijn eetdagboek

ontbijt: Smoothie

Recept:

wat heb je nodig:

fruit:
1 banaan
1 appel/peer
1 kiwi
125 gr. bevroren frambozen
1 citroen
2 sinaasappelen

extra:
2 theelepels Chia-zaadjes
1 1/2 theelepel Green Magma powder (natuurwinkel)
1 eetlepel lijnzaad
1 eetlepel sesamzaad

Wat te doen:
Banaan, appel en kiwi snijden en citroen en sinaasappelen persen.
Alles in de blender, samen met het poeder en de zaadjes/pitten.
Blenderen maar en hup; ontbijtje!

Tussendoor: Soja-cappu bij ‘Baklust’ (tip in Den Haag:http://www.baklust.nl/ lekker vega-lunchen, taart en meer)

Mijn lunch: heerlijk zelfgebakken brood met linzenpate en geroosterde groenten van ‘Baklust’

Tussendoor: zelfgebakken havermout/kokos koekjes

Mijn diner: pastasalade met tofu en heel veel groente.

Tussendoor: vega-dropjes! (uit Duitsland, helaas nog niet in Nederland gezien)

Guildenstern, je dagmenu ziet er heerlijk uit! Dankjewel voor je inzending!
Wil jij ook meedoen aan deze rubriek? Dat kan! Je kunt hier de ‘spelregels’ en instructie lezen. We zien jullie inzendingen graag tegemoet!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: GUILDENSTERN

    1. Hey Sheena, dankje! In deze salade zit: volkoren pasta, rucola, veldsla, rode paprika, cherry tomaatjes, alfalfa, mais, komkommer, tofu stukjes(‘pittig gekruid’ bio van de AH), gebroken lijnzaadjes, chia-zaadjes, pompoen-&zonnebloempitjes…Eet smakelijk;)

  1. Ziet er uit als een lekker dagje! Ik ga zeker eens wat tijd uittrekken om naar Baklust te gaan :)
    Droptip: Panda drop :) Wordt o.a. verkocht bij De Tuinen en menig natuurwinkel. Zachte drop, beetje te vergelijken met Engelse drop. Tip die ik laatst kreeg: Hou je van wat hardere drop? Gewoon het doosje een dagje open laten staan…
    En er zijn nog veel meer vega drop opties dus houd uw ogen open!

  2. Dat ziet er allemaal heerlijk uit!
    En die koekjes, yummie, ik krijg meteen zin om zelf te gaan bakken :-)

  3. oh wat leuk :) all die leuke recepten
    ik ben zelf ook vegetarier maar wil ook zelf meer veagnistisch eten en dat probeer ik om mij best te doen!
    bedankt ik zal zeker je blogs volgen :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *