Vorige week ontbeten we bij Bertmans in Rotterdam.We aten daar onder andere vegan pancakes met cashewcream en het was goddelijk. Omdat het zelfs voor ons te ver gaat om iedere week naar Rotterdam te rijden (vanuit Amsterdam helaas toch net te ver,) besloot Jamie de keuken in te duiken en een homemade alternatief te bedenken. Dat is behoorlijk goed gelukt! We zien onszelf dit zeker nog heel vaak eten. Het mag dan vandaag een ‘normale’ maandag zijn, dat is nog geen reden om geen feestmaal te eten! Daarbij komt dat we weten dat veel mensen nu meivakantie hebben en dat is sowieso een heel goed moment om eens lekker uit te pakken. Kortom: we kunnen eigen geen excuses vinden om dit recept niet te maken, komende week.
Het recept voor de pannenkoekjes komt je misschien bekend voor – dit recept is al eens eerder op De Groene Meisjes verschenen. Dit keer gingen we voor een chocolade variant, dus het recept vergt toch enige aanpassing. Laten we maar gauw beginnen!
Belangrijk voordat we beginnen: de cashewnoten moeten minimaal 2 uur weken in ruim water. Wanneer je de pannenkoeken als ontbijt wilt maken, is het aan te raden ze de avond van tevoren alvast in water in de koelkast te zetten, zodat ze ‘overnight’ kunnen weken.
Wat heb je nodig?
Voor de pannnekoeken
75 gram speltmeel
2 theelepels bakpoeder
snufje zout
200 ml amandelmelk
1/2 eetlepel cacao
Voor de cashewcream
70 gram rauwe cashews – minimaal 2 uur laten weken in ruim water
1/2 eetlepel agave of maple siroop
2 eetlepels amandelmelk
1/4 theelepel vanillepoeder of 1/2 theelepel vanille extract
Voor de garnering:
vers fruit naar keuze en eventueel verse munt
Wat ga je doen?
1. Zeef het speltmeel, cacao, bakpoeder en het zout. Voeg de amandelmelk toe.
2. Mix dit beslag rustig (!!) door.
3. Bak van dit beslag ongeveer 5 pannenkoeken in een anti-aanbakpan zonder olie.
4. Zet de pannenkoeken apart.
5. Giet de cashewnoten af (het vocht gooi je weg,) en doe de noten in een krachtige blender of in een keukenmachine.
6. Laat de keukenmachine eventjes draaien, totdat de cashews smeuïg zijn geworden.
7. Voeg nu de maple syrup, vanille en 1 eetlepel amandelmelk toe en laat de keukenmachine weer draaien.
8. Voeg indien nodig (wanneer de cashews nog niet lekker ‘creamy’ zijn geworden,) nog een eetlepel amandelmelk toe.
9. Serveer de pannenkoeken met vers fruit naar keuze en lekker veel cashewcream.
Wie van jullie gaat er aan de slag met dit recept? We zijn heel benieuwd naar jullie creaties! Vergeet je ze te niet te delen met ons via #degroenemeisjes op Twitter en/of Instagram? Alvast bedankt!
Dit klinkt wel heel erg lekker, ik ga het zeker eens proberen!
Liefs
Hier kan ik maar een ding over zeggen… Yummmmieeee !
Heerlijk recept meisjes.
Geweldig! Dit wordt onderdeel van mijn moederdagbrunch. Dank!
Dat klinkt super lekker! En al helemaal met vers fruit er bij.
Dat ziet er heerlijk uit!
Dit ziet & klinkt fantastisch lekker uit!
Dit ziet er zo ontzettend lekker uit. Het water loopt me in de mond.
Dit moet ik gewoon vandaag nog eten!
Omg, dit ziet er zo lekker uit! Ga ik zeker van het weekend maken :)
Dit ziet er zo lekker uit. Ben benieuwd wat mijn dreumes hiervan gaat vinden als lunch.
Wat een heerlijke en mooie foto’s om naar te kijken! Echt een feestje :D
Ik heb zo’n vaag idee dat ik dit niet aan vriendlief kan slijten (te ‘alternatief’ voor hem), dus dat wordt van de week een heerlijk ontbijtje voor me, myself and I als hij naar zijn werk is ;-) Jammie!
Dit ziet er heerlijk uit en ga ik dus zeker eens maken!
Dat ziet er echt geweldig uit. Moet ik eerlijk zeggen. Ik heb vandaag de vijgenbalsem parfum van Pacifica besteld. Ik ben heel erg benieuwd naar de geur, en hoe long lasting het zal zijn. Van de verpakking wordt ik in ieder geval al blij.
Ziet er heerlijk uit! En, niet geheel onbelangrijk, zonder enge suikers! :)
Wat een mooie foto’s! En het eten ziet er natuurlijk ook heel lekker uit!
Oeh, die cashewcream klinkt echt goddelijk!
ohh dat ziet er echt heerlijk uit! Krijg er gelijk honger van :)
Kan dit ook met normale melk?
Vast wel, maar je snapt dat wij dat niet hebben geprobeerd ;)
[…] zijn deze week wel lekker aan het bakken zeg! Eerst al pannenkoeken met cashewcream en fruit en nu deze super makkelijke homemade haverrepen met kokos-karamel ‘drizzle.’ Soms moet […]
[…] verscheen er een recept voor gnocchi met homemade broccoli pesto, op maandag kon je aan de slag met chocolade pannenkoeken met cashewcream en vers fruit en gisteren (donderdag) verscheen er een recept voor haverrepen met kokos-karamelsaus online. Mocht […]
ziet er goed uit, ook dankzij de mooie fotos :)
[…] Chocolade pannenkoeken met fruit en cashewcream Zin om eens uit te pakken bij het ontbijt? Maak dan deze chocolade pannenkoekjes met cashewcream. Natuurlijk kan je elk fruit gebruiken dat je wil maar met aardbeien en frambozen zijn ze het lekkerst ;) […]
[…] bosbessen (+ extra voor topping) stuk pure chocolade in stukjes gebroken scheutje plantaardige olie cashewcream, kokos slagroom of andere vegan […]
Oeh dat ziet er fantastisch uit, krijg spontaan honger!
Wat een fantastisch recept! Vandaag voor de 1e keer aan onze gasten geserveerd in onze vegan B&B en ze vielen enorm in de smaak!