Mexicaanse maaltijdsalade met gierst

mexicaans3

We hoeven je natuurlijk al lang niet meer te vertellen dat wij deeply in love met de Mexicaanse keuken zijn. Dat zie je wel als je ons blog volgt, want er komt regelmatig een nieuw recept voorbij. Favoriete recepten blijven toch wel de tortillasoep, de vegan nachos uit de oven met guacemole, gevulde zoete aardappel en de tempeh taco’s met limoensaus. Maar! we hebben er een nieuw favorietje voor mooie zomerse avonden bij. En aangezien het morgen weer 28 graden schijnt te worden, lijkt ons het een perfect om dit recept met jullie te delen. Deze Mexicaanse maaltijdsalade met gierst is licht en fris, maar vult toch goed genoeg. Lekker met een Mexicaanse biertje of een zomerse mocktail erbij – niks meer aan doen! Het recept is super easy en ook nog eens zo klaar, dus wat let je?

Wat heb je nodig voor 2 flinke porties?

120 gram gierst
240 gram (gekookte) zwarte bonen
een potje mais
3 tomaten, in blokjes gesneden
1 wortel, geraspt
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel cayennepeper
2 theelepels agave of rijststroop
3 eetlepels limoen-of citroensap
een handje verse koriander, gesneden

Wat ga je doen?

1. Kook de gierst volgens de instructies op de verpakking.
2. Was en snijd alle ingrediënten en meng door de gekookte en uitgelekte gierst.
3. Mix in een kommetje het sap van de citroen of limoen met de kruiden en mix dit vervolgens door de salade.
4. Serveer met koriander, sla en/of tortilla’s.

mexicaans1

Tip: op de foto zie je dat wij een citroen hebben gebruikt, maar natuurlijk is dit ook heel erg lekker met een limoentje erbij.

Tip: wij serveren deze maaltijdsalade met maistortilla’s (gekocht bij Tjin’s Toko in de Pijp in Amsterdam) en romeinse sla. Natuurlijk kun je hiermee variëren: wraps, taco’s of tortillachips zullen hier ook heerlijk bij smaken! (en vergeet de guacemole niet, als je voor tortillachips gaat.) Natuurlijk kun je het gerecht ook ‘gewoon zo’ eten, want het vult al voldoende van zichzelf.

Wij kunnen nu gewoon al niet meer wachten om dit gerecht weer te eten. Ja, echt, zo lekker is het! We zijn heel benieuwd naar wat jullie ervan vinden, dus laat het ons alsjeblieft weten als je dit recept hebt gemaakt! Dit kan, zoals je weet, via Instagram (#degroenemeisjes) en Twitter (@degroenemeisjes.) Alvast bedankt voor het delen! 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

11 gedachten over “Mexicaanse maaltijdsalade met gierst

  1. Ik eet eigenlijk bijna nooit iets met gierst maar dit ziet er echt heerlijk uit! Dit wil ik wel een keer proberen!

  2. Hier eten we ook eigenlijk nooit gierst maar ga ik zeker eens op de boodschappenlijst voor komende week zetten. Had vanavond ongeveer het zelfde op het menu staan maar dan met de overgebleven notenrijst van gisteravond.

  3. Ziet er lekker uit zeg; ik ben ook zo dol op die Mexicaanse smaken! :) Ik heb nog nooit gierst op, maar het lijkt me heel lekker. Weer eens wat anders dan de standaard rijst/pasta/couscous door de salade.

    1. Precies! Wij vinden het heel lekker en inderdaad goed ter afwisseling :)

  4. Was weer heerlijk! Ik heb parelgort gebruikt omdat ik geen gierst kon vinden, maar was ook erg lekker!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *