Laten we maar gewoon eerlijk zijn: hoe warmer de dag, hoe minder zin in koken wij hebben. We hopen niet dat we je uit een ‘de Groene Meisjes hebben altijd kookinspiratie-‘ illusie hebben geholpen, maar nee, in de zomer komt er weinig creatiefs uit onze keuken. Toch willen we het graag een beetje gezond houden. En eigenlijk moet een maaltijd altijd aan drie eisen voldoen in dit seizoen: 1) het moet heel erg makkelijk zijn, 2) het moet makkelijk mee naar buiten (balkon, tuin of park) zijn te nemen en 3) het moet een beetje gezond zijn. Het komt er op neer dat we een paar gerechten hebben die we graag maken en daar variëren we dan rustig de hele zomer mee. Dat zijn gerechten met rijst (grote kom met rijst met groenten,) aardappels (salades, gestoomd of gepoft uit de oven,) en jep: vegan pizza.
Hoewel we eigenlijk alle groenten lekker vinden op een pizza (we vergaten nu bijvoorbeeld artisjokken. Wat een beetje dom is, want dat is 1 van onze lievelingsgroenten,) vinden we het altijd lekker om iets zoutigs toe te voegen. Olijven geven een pizza net iets meer smaak en bite en dat is vooral lekker als je, zoals wij, geen kaas of vlees eet. We kozen voor gemengde Griekse olijven van Tsatsoulis, die erg vol van smaak zijn. Zo kwamen we erachter dat een Italiaanse pizza prima samenging met Griekse olijven, want wat was het lekker! Als kind was ik altijd al gek op olijven, terwijl veel kinderen ze juist erg vies vinden. Ik ben dan ook vaak degene die het bakje olijven in haar eentje leeg eet tijdens borrels, als de rest aan de bitterballen zit. Ik zou echt niet zonder olijven kunnen!
Pizza hoeft gelukkig helemaal niet ongezond of moeilijk te zijn. Natuurlijk, je zou ervoor kunnen kiezen om zelf pizzabodems te maken, maar daar zijn wij, vooral in de zomer, echt te lui voor. We kiezen dus graag voor een kant-en-klare variant en gaan dan voor de spelt pizzabodems van Albert Heijn. Op deze bodems zit al een beetje tomatensaus, maar we doen er graag nog wat meer bij. Vervolgens bepalen we welke toppings we lekker vinden, of nog in huis hebben, en een kwartier later ligt er een dampende, krokante pizza op je bord. We just love it. We laten je vandaag zien welke toppings we graag kiezen en hoe we deze pizza bereiden. Oh by the way, in een verpakking van de spelt bodems zitten altijd twee pizzabodems, dus we maakten er twee. Omdat er alleen maar groenten op de pizza zitten, is het geen zwaar te verteren maaltijd. Een hele vegan pizza in je eentje opeten kan dus makkelijk, ook als je niet de allergrootste eter bent! (let op: in de pizzabodems zit wel tarwe. Goed om te weten voor het geval je hier overgevoelig voor bent.)
Zoals je hieronder ziet aangegeven, staan drie producten (de olijven, tomaatjes en spelt pizzabodems) in het AH Ontdek couponboekje. Dat betekent dat je deze producten op dit moment met 20% korting kunt kopen, om eens wat nieuwe producten te ontdekken! Wat heb je daarvoor nodig? Het AH Ontdekt Couponboekje dat je bij de kassa kunt ophalen.
Wat heb je nodig?
2 spelt pizzabodems (AH couponboekje)
tomatensaus (kan je zelf vers maken, of gebruik een eenvoudige pastasaus)
kruiden naar keuze (oregano, basilicum, rozemarijn)
een emmertje snoeptomaatjes mix (AH couponboekje)
2 uien
kappertjes
Tsatsoulis olijven (AH couponboekje)
Wat moet je doen?
1. Snijd de uien in fijne ringen, verhit wat olie in een pan en bak de uienringen tot ze mooi bruin zijn geworden.
2. Halveer de snoeptomaatjes en bak ze ook eventjes in een pannetje, zodat het meeste vocht er alvast uit is voordat ze de oven in gaan.
3. Beleg de pizzabodems met extra tomatensaus, kruiden, de gebakken uienringen, de tomaatjes, de olijven en de kappertjes en schuif voor een minuut of 8 in de oven. (houd de oven goed in de gaten, want in de ene oven gaan de pizza’s wat harder dan in de andere)
Zoals we al zeiden: 15 minuten later zit je lekker buiten in het gras, met een pizzapunt in je ene hand en een koud drankje in de andere. Life is good.
Hoe beleg jij jouw pizza het liefst? Welke topping mag er absoluut niet ontbreken?
– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Albert Heijn –
Pizza is serieus mijn lievelingseten. ZO lekker. Echt een guilty pleasure. Ik eet het nauwelijks, maar als ik het dan eet, genieten. Zondag nadat ik terugkwam van vakantie eentje besteld. Perfecte afsluiter van de vakantie.
En wat leuk! Speltpizza’s bij de ap! Ik heb gister het boekje meegenomen en zag jullie er al instaan. Hoe leuk:) Ik vroeg me af, wat zijn de ingrediënten van de pizza? Echt spelt of 90% tarwe met een beetje spelt? Zoals bij sommige broden -_- Echt leuk hoe de ap tegenwoordig inspeelt op foodtrends en met bloggers samenwerkt.
Iemand op Facebook merkte het ook al op, dus ik heb het er even bij gezet in het artikel: heb de ingredientenlijst even gecheckt op de site van AH, en nee, het is geen pure speltbodem. Er zit inderdaad (vrij veel) tarwe in. Voor mij is dat geen probleem, maar voor iemand met een tarwe-allergie/intolerantie natuurlijk wel! Goed dus dat je het eventjes aanhaalt, thanks!
Ah, lekker zeg, ziet er goed uit! Sowieso is pizza in de zomer echt fijn, maar dan natuurlijk wel zelfgemaakte. Ik heb ook weleens boekweitbodems gemaakt, ook onwijs lekker. Naar deze speltbodems ben ik ook benieuwd!
Heerlijk ziet het er uit, vooral die olijven! Ik doe vaak paprikaringen erop en in het midden een wat bredere ring waar ik een eitje in breek. De pizza moet dan wel iets langer in de oven om het ei gaar te krijgen.
Dat is dan niet vegan hè
Ik zag de bodems al in het boekje staan, ga ze snel een keer halen. Lijkt me erg lekker!
hmm dit zou nu wel smaken, ik vind olijven gek genoeg alleen lekker op pizza’s haha!
oh wat grappig haha! Ik vind olijven zo lekker dat ik ze zelfs bij mijn ontbijt lekker vond, in Turkije haha!
Hopelijk verkopen ze die speltbodems ook bij AH in België, ik ga binnenkort eens kijken!
Ik ga er wel vanuit! :)
idd maar 19% spelt in de “speltpizza bodem”.
maar lekker hoor een vega pizza, ik strooi er zelf nog graag wat edelgist over.
Edelgist is ook altijd een goed idee!
Ik eet vaak pizza op zondag. Eerst met brocolli, ui, champignons en zwarte olijven. Nu vaak met ui, olijven en courgette. En soms wat (zelf gemaakte) kaas of Willemsburger.. Miste de kaas iets te veel.. De bodem maak ik vaak zelf van spelt, rogge of tarwe. Al heb ik vorige week ook de wrap pizza ontdekt dat vond ik toch wel echt een leuk uitvinding.
Ja wrap pizza’s maken wij ook wel eens! Ook zo lekker snel en makkelijk!
Net gemaakt met een speltbodem uit de bio-winkel. Heerlijk!