KOKEN MET STERREN: PITTIGE VEGAN PASTASALADE MET ARTISJOKHARTEN

Het is alweer de derde maandag in juni en wij geloven nog steeds in de zomer. Vandaar dat we ook lekker doorgaan met het maken van lichte, zomerse maaltijden, want zware kost eten kunnen we de rest van het jaar nog. Maandag is voor ons ‘makkelijk eten avond,’ omdat we dat wel verdiend hebben, na weer de eerste dag van hard werken. Vandaag hebben we daarom weer een lekkere, en erg makkelijke, pastasalade op het menu staan. Kijken jullie mee?

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

-150 gram pasta (wij kozen voor een glutenvrije pasta, maar je kunt elke pastasoort kiezen die je maar lekker vindt!)
-een zakje biologische rucola
-een half potje zwarte olijven zonder pit
-een blik artisjokharten (natuurlijk, de echte keukenavonturier kunnen zich uitleven op verse artisjokken, wij gingen voor lekker makkelijk!)
-een handje (gehalveerde) nootjes, zoals amandelen en pecannoten
-knoflook-chili olijfolie (of gewone olijfolie en dan met verse knoflook en gedroogde chilivlokjes)

Hoe je deze pastasalade maakt:

1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afkoelen.
2. Halveer de olijven en de artisjokharten.
3. Halveer de nootjes.
4. Schep de bijna- helemaal- afgekoelde pasta in een saladekom en giet hierover heen de knoflook-chili olijfolie. Doe dit een beetje op gevoel, proef eventjes tussendoor.
5. Schep de olijven en de artisjokken door de pasta.
6. Voeg de rucola toe, goed verdelen over de salade.
7. En strooi als laatste de nootjes over de salade.

Zo makkelijk? Zo makkelijk! Geniet ervan!

VeggieChallengers, alles nog oké bij jullie? Hoe bevalt het vega(n) eten jullie? Zijn jullie al plannen aan het maken om dit langer te blijven doen? We zijn benieuwd!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

3 gedachten over “KOKEN MET STERREN: PITTIGE VEGAN PASTASALADE MET ARTISJOKHARTEN

  1. Dit recept is heerlijk, dank je wel! Ik kwam er toevallig bij via Google, maar hij staat niet in jullie receptenindex. Misschien handig hem toe te voegen? :)

  2. Smaakt heerlijk! Heb avocado toegevoegd, met wat peper, zout en limoensap. Mjammjam!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *