EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: DES

In deze rubriek geeft één van onze lezers ons allemaal een kijkje in zijn of haar vegetarische/veganistische eetdagboek. Vandaag het woord aan; Des!

Ik ben Des, ik ben 25 (ok, 28) en schrijf ook op mijn eigen blog desschrijft.nl en voor nadelunch.com. Ik ben sinds kort bezig met “gezond eten”. Een ruim begrip waarmee ik eigenlijk bedoel: bewuster letten op wat ik eet. Ik eet zo weinig mogelijk vlees, al zou ik het nooit helemaal op kunnen geven, en verder veel vis en groente.

Ik begin mijn dag altijd met een gezond drankje. Vaak is dat spinazie, banaan en lijnzaad. Dit keer koos ik voor banaan, sinasappels en lijnzaad.

Als ontbijt maakte ik een omelet van 3 eieren met spinazie en mais.

Als lunch at ik een salade van spinazie en veldsla. Verder heb ik er stukjes appels, geitenkaas en mais doorheen gedaan. De dressing is een zelfgemaakte honingmosterd dressing.

Als tussendoortje een hennepsesamreep. Voor het eerst geprobeerd, en het was best lekker!

Ik ben net getrouwd en had nog een stukje bruidstaart over. Voordat ik er een foto van kon maken was ie al weer op!

Ik probeer zoveel mogelijk spinazie, linzen, zwarte bonen en kikkererwten te eten. Als ik deze producten intyp bij google kom ik vaak bij Indiase recepten uit. Ik heb daarom een curry met rode linzen en spinazie gemaakt:

Ingrediënten:

• 200gr rode linzen
• 4eetlepels tomatenpuree
• 200g magere yoghurt
• 1 tl garam masala
• ½ tl kurkuma
• ½ tl gemalen komijn
• ½ tl chilipoeder
• 2 el olijfolie
• 2 uien, gehakt
• Ongeveer 2,5 cm geraspte gemberwortel
• 100 gram grof gehakte spinazie
• 2 tomaten, gehakt
• 4 takjes koriander, gehakt
• 1 blik zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)

Spoel de linzen, doe ze in een pan, en zet ze onder water. Breng aan de kook. Je kunt trouwens ook een blikje linzen gebruiken (die hoef je niet te koen). Roer de tomatenpuree en yoghurt samen in een kom. Doe de garam masala, kurkuma, komijn en chilipoeder erbij. Roer tot een romig mengsel. Zet apart.
Verhit olie in een bakpan. Roer de ui, knoflook en gember erdoor. Fruit de ui tot lichtbruin. Roer de spinazie erbij en kook tot geslonken is. Roer geleidelijk aan het yoghurtmengsel erdoor, en meng dan de tomaten en koriander erbij.
Roer op het laatst de linzen en gemengde bonen erdoorheen. Kook nog ongeveer 5 minuten door.

Selamat makan! (Of nou ja eigenlijk: बोन एपीटिट )

Des, dankjewel voor je leuke inzending. MMM, goed recept ook, nice!
We zijn weer benieuwd wat jullie ervan vinden… dus laat van je horen bij de comments :)

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “EETDAGBOEK VAN EEN VEGGIE: DES

  1. Jaaa, ik ben Des-fan en d’r eten is ook goedgekeurd door mij :) (vooral dat omelet, hmmmm)

  2. Yeaah, hier nog een Des fan! Dat recept lijkt me erg lekker!

  3. Leuk stuk, jammer dat je het taartje te snel op had.. heheh
    Laatste gerecht klinkt goed ondanks de spinazie..

  4. Het is beter om niet bij elke maaltijd spinazie te eten. Spinazie bevat oxalaat wat mineralen bindt, waardoor je bij het eten van teveel spinazie tekorten kunt krijgen. Verder lekker eten, ziet er goed uit!

    1. oei, echt? Wist ik dus niet. Ik “drink” sowieso elke ochtend spinazie in de vorm van een sapje, en vaak ook in de salade dagelijks.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *