Het is moeilijk om te geloven, maar het schijnt echt heus nog wel een beetje zomer te gaan worden. Je kent ons: zodra die zon schijnt, zitten deze twee groene meisjes in het park. MET een superzomerse salade! We lieten ons inspireren door onze collega-blogster Vegadutchie. Zij maakte onlangs een heerlijke raw courgette pasta met spicey mangosaus (zie de recepten op haar blog) en dat leek ons wel ook wat. Onze keukenmachine sneed de courgettes in kleinere stukjes, waardoor het meer een salade dan een pasta werd. En in plaats van pistachenootjes gebruikten wij een ongezouten notenmix, ook lekker. Deze salade is supergezond, want: low fat, alleen maar groente en fruit en verse kruiden. Lovely!
Wat je nodig hebt:
2 courgettes (liefst biologisch)
1 rijpe mango
20 blaadjes munt
5 cm verse gember
3 cm verse rode peper
4 eetlepels olijfolie
peper en zout
ongezouten notenmix
Let’s GO!
Snijd de courgettes, met een keukenmachine, in fijne reepjes. Poor you als je dit met de hand wilt gaat doen…
Snijd de mango, gember en het pepertje. Pluk 20 blaadjes munt en stop alles, met de olijfolie en wat peper en zout in de keukenmachine. Laat de machine draaien tot het een mooie gladde saus geworden is.
Verdeel de saus over de courgette en garneer met de nootjes. MMM!
Tip 1: Eet deze salade op heel zomerse dagen. Fresh and spicey baby!
Tip 2: Het wordt een flinke schaal vol, maar deze salade lijkt ons het lekkerste als bijgerecht. Als hoofdmaaltijd vinden we het zelf een beetje too much.
Veel kookplezier!
Ziet er erg lekker uit, maar dat snijden met de hand…. dat wordt ’em niet. ;)
heerlijk!
Klinkt goed!! Lijkt me ook lekker om eens als lunch mee te nemen naar ‘t werk.
Vandaag gemaakt, heerlijk!!! Die komt vaker op tafel!
Bedankt voor dit recept, ik vind’m lekker en voor herhaling vatbaar.