Review: Chloe’s Vegan Italian Kitchen

chloe1

Toen we in september in New York waren, gingen we maar liefst twee keer eten bij ByChloe – het fantastische vegan restaurant van Chloe Coscarelli. Toen we jullie via Instagram lieten weten dat we daar waren geweest, ontploften onze telefoons ongeveer. Wat bleek? Chloe is razend populair en dat hadden wij eigenlijk helemaal niet zo door. Toen Chloe op één van de avonden haar entree maakte in het restaurant, zagen we wel heel veel mensen heel erg fangirlen… maar dat zoveel mensen in Nederland haar kennen? Dat wisten we niet. Anyhow, dat fangirlen is helemaal terecht, want wat is Chloe leuk!

Stralend, knap en sympathiek. Echt iemand die een goed voorbeeld is voor de vegan community, als je het ons vraagt. Chloe’s roots liggen in Italië en veel van haar recepten zijn dan ook op de Italiaanse keuken gebaseerd. In het kookboek ‘Chloe’s Vegan Italian Kitchen’ bundelt ze al haar favoriete veganistische Italiaanse recepten. Nice! Toen we thuis kwamen uit New York bestelden we dit kookboek direct, want na twee avonden heerlijk te hebben gegeten, waren we benieuwd naar meer!

dipasta

Zoals dat toch vaak gaat met kookboeken, hebben we het boek nu een week of drie in huis en heeft Jamie er slechts één keer uit gekookt. Zie bovenstaande foto van een pasta met tomaat, kappertjes en olijven. Erg eenvoudig en heel snel te maken, maar toch heel erg lekker. De recepten lijken overigens allemaal niet erg ingewikkeld en daar houden we wel van. Ook heb je geen lastige/ingewikkelde ingrediënten nodig en dat vinden wij ook een groot voordeel. Toch is het er nog niet van gekomen om meer uit het boek te maken, maar dat heeft puur met tijdgebrek te maken. Er staan namelijk nog meer dan genoeg recepten in het boek die we willen proberen!

chloe chloe2

Je snapt: in dit boek vind je veel lekkere pasta’s en pizza’s. Het is niet voor niets een Italiaans kookboek.

chloe5

Maar ook de soepen en salades zijn rijkelijk vertegenwoordigd. Chloe is duidelijk een fan van gemakkelijke, maar toch gezonde voeding. Er worden lekker veel groenten gebruikt en daar houden wij van.

chloe3

En ja. Er is een ‘afdeling’ met desserts. En dan ook echt heel erg goede desserts. Als in: tiramisu. En cupcakes. En van die overheerlijke amandelkoekjes. Dit wil je toch gewoon allemaal eten?

Dus wil jij binnenkort los op een compleet veganistisch Italiaans diner? Salade en soep, pasta, een goede koffie en een dessert? Dan heb je dit boek eigenlijk gewoon nodig. En ook als je gewoon houdt van makkelijke vegan kookinspiratie is dit boek een grote aanrader. Al was het maar om je te verlekkeren aan de foodfoto’s, want man, wat ziet het er allemaal goed uit.

Wil je meer weten over Chloe, haar restaurants (er zijn inmiddels twee filialen van ByChloe in New York) en haar werk? Check dan vooral Chloe’s Facebookpagina even. Er is ook een website, maar die is helaas niet up-to-date.

Benieuwd naar het boek? Je kunt het hier bekijken en/of direct bestellen. Chloe’s Vegan Italian Kitchen kost €18,99 en zoals je zult zien, heeft Chloe ook nog enkele andere boeken uitgebracht. Alle boeken zien er mooi uit, maar onze interesse ging in het bijzonder uit naar de Italiaanse keuken omdat Jamie, wier roots ook in Italië liggen, graag Italiaans kookt.

Kende jij Chloe al? We zijn ook benieuwd wie van jullie er bij ByChloe heeft gegeten, in New York! En wat denken jullie van dit kookboek?

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com. Dat betekent dat wij voor een boek dat online wordt verkocht (via onze link) een kleine commissie krijgen. Dit is voor ons een manier om van De Groene Meisjes onze baan te maken. Natuurlijk supporten wij ook graag boekhandels en zijn we er helemaal voor om ‘offline’ boeken te kopen. Dat doen we zelf dan ook regelmatig. Echter, soms is het gewoon handig om online te kunnen bestellen en we willen er transparant over zijn dat we deze linkjes in het artikel zetten, omdat het een deel van onze inkomsten vormt. Bedankt voor jullie vertrouwen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Review: Chloe’s Vegan Italian Kitchen

  1. Cloe’s vegan kitchen is idd een erg gaaf kookboek, ben die toevallig tegengekomen op bol.com vanwege mijn zoektocht naar vegan kookboeken! Heb er helaas nog niet veel uit gekookt. Maar wat ik heb gekookt is superlekker! Ga van de week t boek er weer bij pakken!!

    Ben helaas nog nooit in haar restaurant geweest, 3jr geleden kende ik haar nog niet en was nog niet vegetarisch. Zou er wel een keer heen willen, wil ik ook naar jullie andere hotspots in new york!!

    1. Oh echt doen! Vegan walhalla daar. en ByChloe mag je eeeeecht niet missen dan!

  2. De Italiaanse keuken is al heel lang mijn favoriete keuken, maar ik kook bijna nooit meer Italiaans helaas. Bijna al mijn kookboeken vragen om ladingen kaas, room of ei. En ik vind het dan zo jammer om een mooie pasta te ‘verpesten’ met nepkaas. Dit moet is echt perfect voor mij! Ik ga ‘m nu bestellen haha. Ik weet ook wel dat je heerlijke pasta’s en risotto’s kan maken zonder dierlijke producten, ik moet alleen nog even leren hoe je dat het beste kan doen. Ik ga ‘m kopen:) Thanks voor de tip!

  3. Lijkt me een leuk boek, ik maak minimaal 1 keer per week pasta. Wel een vraagje: bij Amerikaanse recepten worden vaak kaas – en zuivelvervangers gebruikt die hier niet verkrijgbaar zijn ( bv veganistische mozarella en het merk Daya) Is dat bij deze recepten ook zo?

    1. Ik heb het boek, en ze maakt daar geen gebruik van! Achterin staat een kopje met basic, waar ze recepten plaatst voor ‘mozarella’, ‘ricotta’ en ‘parmezaanse kaas’. Ze maakt gewoon gebruik van spullen die hier makkelijk te vinden zijn!

      1. Bedankt voor het reageren Heleen :) We waren vandaag eventjes een beetje offline, vandaar dat ik deze vraag had gemist. Maar wat je zegt klopt! thanks!

  4. Ik kende haar nog niet, maar wat leuk dat jullie erachter kwamen dat het blijkbaar ook bekend is in Nederland! En yum, dit ziet er goed uit. De Italiaanse keuken is denk ik wel mijn favoriet, dus het lijkt me een heerlijk boek.

  5. Klinkt echt werkelijk heerlijk. Maarja hele lappen tekst is misschien niet zo’n goed plan, want dat gaat hem niet worden voor mij.

      1. Het zijn geen hele lange teksten en ik vind ze aardig makkelijk te lezen. Maar als je moeite hebt met Engels, nee, dan is het misschien niet helemaal jouw boek. Helaas is het nog niet vertaald!

  6. Oh, wat ‘n heerlijk kookboek! Ik heb er echter nog ‘n stuk of 8 liggen waar ik op z’n hoogst 1 à 2 recepten uit heb gemaakt *oeps* haha! Dus voordat ik een nieuw kookboek aan m’n collectie toe voeg moet ik van mezelf eerst maar eens die andere wat meer gebruiken, of er iemand anders blij mee maken :)

  7. De recepten in de inhoudsopgave klinken héérlijk! Pompoenrisotto en… amandelkoekjes! De lekkerste koekjes die ik ooit gegeten heb, kocht ik bij een bakkertje ergens in een dorpje in Italië. Misschien moet ik ze zelf eens proberen te maken.

  8. Ik vind dit boek echt super! De tomatensoep die jullie gefotografeerd hebben, heb ik al meerdere malen gemaakt en is echt héérlijk. De pasta met champignon en zongedroogde tomaatjes is favoriet bij mijn vader, en haar focaccia bij mijn zusje.
    Ik heb nu met mijn vriend afgesproken dat hij volgende week een keer voor mij kookt uit haar kookboek en hij is écht geen keukenprins, maar haar recepten durft hij nog wel aan ;)

    Ik heb nog een tip voor Italiaans koken (voor Jamie!): Het YouTube kanaal: Il Goloso Mangiar Sano
    Een Italiaans YouTube kanaal (dus goed voor je Italiaans) met heerlijk uitziende recepten en mooie filmpjes! Heb d’r vanochtend ontdekt en ben nu alles aan het bekijken..

  9. Oh ik kende haar nog niet! Maar dit boek komt zeker op mijn verlanglijstje! En ja, toetjes zijn toch eigelijk het belangrijkste onderdeel van de avond maaltijd! ;)

  10. Ah, Italiaan én vegan! Dat is dubbel goed! Eerst jullie bork maar eens kopen, en daarna staat dit boek bovenaan mn lijstje!

  11. Ah dit artikel komt echt net op tijd!! Ik ga over een weekje naar New York om zelf ook onderzoek te doen naar leuke organic (vegan) hotspots! Dit adres ga ik zeker onthouden.
    Liefs,
    Eva

    1. ByChloe mag je eeeeecht niet missen! Net als Dun-well en Champs. <3 Alvast heel veel plezier!

  12. Ik ben dol op dit boek! Laatst heb ik de artisjok pesto pastasalade gemaakt (blz. 58-59) en dat was een groot succes :) Heb het gemaakt voor een paar vrienden en alles was zo op. Perfect als lichte avondmaaltijd!

  13. Ah dat klinkt allemaal super lekker! Hoop dat ik hem een keertje tegenkom in een boekwinkel, dan kan ik hem doorbladeren (:

    1. Ik denk dat je dan bij een boekwinkel als The American Book Centre moet zijn!

    1. I know right! Ik heb bij ByChloe (haar restaurant dus) een vegan tiramisu cupcake gegeten. Ik dacht dat ik dood ging.

  14. Ik ken Chloe al sinds haar deelname aan ‘Cupcake Wars’. Daar won ze als vegan bakster van de andere deelnemers. Vegan Cupcakes for the win!
    In mijn boekenkast staan haar twee andere boeken, dit boek staat nog op mijn wishlist :-)

  15. Jaaaa I love Chloe! Ik volg haar al een paar jaar en vind haar zo inspirerend. Ik heb haar twee eerdere boeken (die ook echte aanraders zijn) en dit boek moet ik zo te zien ook maar eens gaan aanschaffen!

  16. Heb dit boek nu 2 weken en al verschillende dingen eruit gemaakt. Tot nu toe was alles lekker! Sommige recepten zijn wel wat eenvoudig en ze komen niet allemaal heel Italiaans op mij over (maar ben niet echt een kenner), maar alles is goed te maken en lekker. De leftover red wine chocolatecake with drinken raspberries was tot nu toe denk ik het grootste succes :)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *