Vegan omelet

Recept vegan omelet. Veganistisch eten lastig? Nee hoor! Je moet alleen leren om bepaalde ingrediënten (zoals in dit geval ei,) te vervangen. Als je dat eenmaal weet, dan gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open.
Vegan Omelet met spinazie champignon vulling. Super simpel en lekker!

Een tijdje geleden deelden we een recept voor tofu scramble met jullie en vandaag is het tijd voor een vegan omelet. Veganistisch eten lastig? Nee hoor! Je moet alleen leren om bepaalde ingrediënten (zoals in dit geval ei,) te vervangen. Als je dat eenmaal een beetje weet, dan gaat er een wereld van mogelijkheden voor je open. Wij hebben gemerkt dat vegan eten ons zóveel creatiever heeft gemaakt!

Vegan Omelet met spinazie champignon vulling. Super simpel en lekker!

Twee bijkomende gevolgen van veganistisch eten zijn: 1) dat je eigenlijk automatisch al heel veel groenten eet en 2) dat heel veel vegan eten lekker licht verteerbaar is. Zeker wanneer je alles zelf maakt, met veel verse ingrediënten. Voor een vegan omelet gebruiken wij glutenvrij kikkererwtenmeel, lekkere kruiden om het gerecht op smaak te vullen en een vulling van groenten en champignons – maar de vulling kun je uiteraard helemaal zelf bedenken en samenstellen.

Vegan Omelet met spinazie champignon vulling. Super simpel en lekker!

Wat heb je nodig voor 4 omeletten?

omelet:
90 gram kikkererwtenmeel
4 eetlepels edelgistvlokken
3 eetlepels gebroken lijnzaad of chiazaad
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kurkumapoeder
1/2 theelepel paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
1/4 theelepel peper
1/4 theelepel zout (of meer naar smaak)
350 ml water

vulling:
2 eetlepels plantaardige olie
6-7 blokjes bevroren spinazie (of paar handen verse)
200 gram (kastanje)champignons
2 teentjes knoflook, geperst
zout & peper
gehakte peterselie

Wat ga je doen?

1. Mix het kikkererwtenmeel met het lijnzaad, bakpoeder, de kruiden, edelgistvlokken en peper en zout. Roer het water door, mix goed en laat minimaal 15 minuten staan.
2. Snijd ondertussen de champignons en ui in plakjes.
3. Verhit de olie in een pan en bak de uien voor 5 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut. Doe daarna de gesneden champignons en spinazie in de pan. Bak dit 9-10 minuten of tot de spinazie is ontdooid. Breng op smaak met wat peper en zout. Haal de vulling uit de pan en zet aan de kant.
4. Verhit nog een heel klein beetje olie in dezelfde pan en bak de omeletten door 1 grote soeplepel van het beslag in de pan te schenken. Bak 3-4 minuten, tot bovenkant niet meer vloeibaar is, en draai om. Bak nog eens 1 minuutje. Ga zo door met de rest van het beslag.
5. Serveer de omeletten met de vulling. Garneer met verse peterselie.

Vegan Omelet met spinazie champignon vulling. Super simpel en lekker! Vegan Omelet met spinazie champignon vulling. Super simpel en lekker! veganomelet2-1

Tip 1: deze omeletten zijn ook erg lekker met wat chilisaus of ketchup!
Tip 2: wil je vulling warm houden? Maak dan de vulling en de omeletten in twee losse pannen – tegelijkertijd, of dek één pan af met een deksel of bord om het warm te houden.

Ben jij benieuwd hoe een vegan omelet smaakt en ben je van plan om ons recept te maken? Laat het ons weten! Je weet dat we het heel leuk vinden om een fotootje van je eindresultaat te zien op Instagram (vergeet niet #degroenemeisjes te gebruiken,) dus we zien je creaties graag verschijnen! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

70 gedachten over “Vegan omelet

    1. Ik ben benieuwd naar dit recept! Ik vroeg me alleen af hoe lang je het kunt bewaren. En of je het beslag of het gebakken eindresultaat kunt bewaren.

  1. Ah wat een goed recept! Ik eet ei maar dit klinkt heel lekker. Ik ga deze zeker onthouden!

  2. Oe, dat ziet er echt verrukkelijk uit zeg ! Ik wil zo graag een keer een foodfotoworkshop bij jullie volgen!

  3. Ik lees er waarschijnlijk overheen, maar ik zie de edelgistvlokken niet terug in de beschrijving. Wanneer gebruik je die?

  4. wat zit er in edelgist vlokken? Ik heb een lekkere gekke Allergie en mag veel toegevoegde E nummers niet.

  5. Ik mis eigenlijk het zwarte zout.
    Dat maakt het echt af en krijg je een echte ei-smaak.

  6. Wat een leuk recept!
    Lijkt een beetje op het recept voor socca pizza. Dit ga ik een keer maken!

  7. Nu zou ik dit niet per se een omelet noemen, want een omelet zonder ei is gewoon geen omelet eigenlijk ;), maar het ziet er wel heerlijk uit!

  8. Lijkt me lekker! Maar inderdaad, er hoort wel echt dat zwarte/roze zout in wat naar ei ruikt en smaakt. En het is gewoon een lekkere kikkererwtenpannenkoek dan:) Heerlijk!

    Tip voor iedereen die ei mist (ik!!!): neem een boterham met avocado en doe daar dat zwarte/roze zout overheen. Echt een broodje met gekookt ei! jammie

    1. Ik heb dat zwarte zout in huis maar heb helemaal geen behoefte aan een ei smaak. Vandaar dat ik het er niet in heb gedaan :)

      1. Ik maak altijd zo mijn omeletjes en mis dat echt totaaal niet. T is in mijn beleving echt een omelet :)

  9. Oeh! Dit is echt een recept dat ik, met mijn ei-allergie, zeker wil proberen!
    Wat is trouwens het nut van de edelgistvlokken? Zijn die enkel voor de kazige smaak of zijn ze ook voor andere dingen in het recept van belang? (Kortom; kan ik het ook proberen zonder?)

    1. Ze zijn er voor de hartige/kazige smaak, je kan ze dus zeker weglaten.

  10. Beetje Kala Namak (verkrijgbaar bij de toko) erdoor, en dan heb je ook een “ei” smaak. Lekker recept weer!

  11. Ik vind dit eigenlijk gewoon een gele pannekoek. ;) Mijn voorkeur gaat uit naar tofoe omelet met oa kala namak. Dan smaakt het naar ei en tofoe is al kazig. Maar dit is vast een lekkere pannekoek. Lol

    1. Noem het zoals je wilt ;) wij hebben niet zo’n behoefte aan de eismaak, vandaar!

  12. Jaa i loveee kikkererwtenmeel. Het is zo ongelooflijk veelzijdig. Dit ga ik ook heel snel een keer proberen:) Het was hierboven al genoemd, maar voeg een snuf kala namak toe! Dat geeft het nog meer een ei-smaak, echt bizar.

  13. Wat een goed recept zeg. Toen ik het zag dacht ik meteen: hoe moet je de ei dan gaan vervangen? Maar op deze manier krijg je meteen allerlei gezonde ingredienten binnen! Ik ga het zeker een keer uitproberen!

  14. Oh WoW, wat een inspiratie weer zeg! Ik ga meteen die edelgistdingen halen :) Thanks dames!

  15. Ik heb standaard een pot in de kast staan met het basis mengsel. Dan hoef je niet elke ochtend af te wegen. Maak het eigenlijk te weinig maar vind het wel lekker, ook omdat ik niet goed tegen soja kan. Weten jullie of je dit ook kunt ‘scrambelen’?

  16. Ik ben zo gek op jullie foto’s, echt prachtig! Uiteraard ziet het eten er ook weer heerlijk uit :)

  17. Wat een heerlijke foto’s weer! En dit recept!!! Woehoe, ben dol op kikkererwtjesmeel:-)
    Maakte al eens een quiche maar idd een omeletje, onwijs bedankt voor deze leuke tip!

  18. Wow, ik moest echt even kijken hoor hoe jullie dat voor elkaar hebben gekregen, een vegan omelet. Wat een creatief recept weer, heel knap!

  19. Yum, ik ga dit snel proberen. :) En prachtige foto’s weer!

    Klein dingetje: ‘Bak dit 9-10 minuten of tot de spinazie is ontdooit’ –> ‘ontdooid’

  20. Ziet er goed uit! Vroeg me meteen af hoe je dat dan maakt, een vegan omelet. Hier zal het niet zo gaan door ontbreken (of de extreem hoge kosten van) enkele ingrediënten, maar inspirerend is het wel!

    1. Kikkererwtenmeel hebben jullie in colombia ook hoor Sabine! heb het toch in een aantal winkels zien liggen! en de edelgist is echt niet noodzakelijk, je kan ze ook maken met komijn als smaakmaker en dan een avocado bij!

  21. Ik heb het vandaag gemaakt en wat een fantastisch recept! super lekker en ik vind het echt veel van een omelet weg hebben.
    Ik ga het zeker vaker maken, vooral omdat er zoveel goede voedingsstoffen in zitten, dank jullie wel!

  22. Is dit recept ook te maken met gewoon meel in plaats van kikkererwtenmeel?
    Ik wil het graag maken, maar ben niet in Nederland. Helaas heb ik dat hier nog nergens kunnen vinden!

  23. Is dit recept ook te maken met gewoon mail in plaats van kikkererwtenmeel?
    Ik wil het graag maken, maar ben nu niet in Nederland. Helaas heb ik hier alleen nog gewoon mail kunnen vinden!

  24. Heb het vanavond gemaakt en gegeten. Erg lekker! Had er wat broccoli bij gedaan, want ik hou wel van echt veel vulling.
    En 2/3 van alles zelf opgegeten…. Oeps ;)

  25. Klinkt heerlijk! Ik vraag me wel af hoe je ‘edelgistvlokken’ naar het spaans of zelfs engels vertaald haha. Ik woon in Argentinië.

  26. Wow wat onwijs heerlijk was dat zeg! Ik had nog kikkererwtenmeel over en was op zoek naar een recept met dit ingrediënt…en wat ben ik blij dat ik bovenstaand recept heb gevonden en gekozen. Qua vulling heb ik gewoon wat restjes groente gebruikt (tomaat, champignons, ui, knoflook, groene peper en zongedroogde tomaat) en het smaakte echt super goed! Thanks :)

  27. Ik heb nog nooit jullie vegan omelet gemaakt.. normaal gebruik ik altijd het recept van veganchallenge :) maar de volgende keer… ;)

  28. Heee. Weet iemand of dit erg naar kikkererwten smaakt? Ik vind kikkererwten helemaal niet lekker maar ik houdt erg van eieren en ze zijn een van mijn grootste struikelblokken als het aankomt op compleet vegan gaan, dus ik zou dit graag proberen!

  29. Ik heb dit receptje vandaag nog uitgeprobeerd! Het zag er veelbelovend uit tot dat ik de omeletten begon te bakken met olijfolie… Ze bleven namelijk aan de pan hangen ook wanneer ze al heerlijk bruin zagen en niet meer lopend dus nodig moesten omgedraaid worden. Hebben jullie tips voor dit probleem?

  30. Ik heb het recept gisteren geprobeerd en ik kreeg het niet voor elkaar om het een geheel te laten worden. Uiteindelijk heb ik het maar door de spinazie geroerbakt. Enig idee wat er mis gegaan kan zijn?

  31. Smaakt heerlijk. Ik gebruik wel minder water anders is het inderdaad wat te dun en blijft het aan de pan plakken.

  32. […] Op aanraden van Iris Marie heb ik afgelopen week ook deze heerlijke ‘omeletten’ gemaakt (op basis van kikkererwtenmeel). ZO LEKKER! Heerlijk als ontbijt en lunch (of als je nog trek hebt om 22:00…)! Dit recept heb ik als basis genomen: www.degroenemeisjes.nl/vegan-omelet/ […]

  33. Ik ben benieuwd naar dit recept! Ik vroeg me alleen af hoe lang je het kunt bewaren. En of je het beslag of het gebakken eindresultaat kunt bewaren.

  34. Dit was echt zo lekker. Ik ga dit zekerr vaker maken. Heerlijk voor een zondahochtend ontbijtje. Bedankt!

  35. Heel lekker.
    Ik heb wel ontdekt dat ik dit in een pan met antikleeflaag moet bakken.

    Ter info: Ik heb het zout vervangen door kala namak; ook zwart zout genoemd

    dat geeft een lichte eiersmaak 😊

  36. Wij hebben het thuis geprobeerd met een Brosje erbij, klinkt misschien apart maar de smaak HEERLIJK!! Echt een gouden tip voor de chocolade liefhebbers!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *