Bij dit lekkere zomerse weer hoort natuurlijk soep! …what?! In de lente en zomer eten we volgens mij allemaal graag salades en pizza. Maar ik eet ook erg graag soep! Deze lente variant met groene erwten, munt en basilicum is perfect voor de lunch of warme avonden.
Ik vind groene erwten geweldig. Vooral in combinatie met curries of pasta’s. Ik zorg dat ik altijd een bak bevroren groene erwten in de vriezer heb liggen. Je zou natuurlijk ook gedroogde groene erwten kunnen gebruiken.
Wat heb je nodig voor 2-3 kommen?
1 eetlepel olie
1 ui, gesneden
1 teentje knoflook, geperst
450 gram groene erwten, uit de vriezer
20 gram munt
20 gram basilicum
600 ml groenten bouillon
1 theelepel zout
verse peper
paar eetlepels sojayoghurt
wat citroensap
Wat ga je doen?
1. Verhit de olie in een soeppan en bak de ui en knoflook voor 5 minuten.
2. Voeg de 2/3e van de erwten, bouillon, helft van de munt, helft van de basilicum en zout toe.
3. Breng dit aan de kook en laat 20 minuten zachtjes pruttelen.
4. Doe het restant erwten, de andere helft van de munt en basilicum erbij en pureer de soep. Door deze ingrediënten later toe te voegen (en niet mee te laten koken) blijft de soep goed groen.
5. Verwarm de soep nog heel eventjes en schenk in de kommen.
6. Mix wat sojayoghurt met citroensap en wat zout en doe een eetlepel in elke kom.
7. Serveer de soep met peper, extra zout en wat olijfolie.
Ga je de soep maken? Super leuk! Laat je me het eindresultaat zien via instagram? Gebruik dan #degroenemeisjes. Kook ze!
Het ziet er heerlijk uit, ga m.proberen lekker als lunch idd!
Mooi groen soepje! Ziet er lekker uit.
Ziet er heerlijk uit, ga ik zeker een keer proberen!
Wat een heerlijk soepje en makkelijk ook!
Wauw dat ziet er echt heerlijk uit!
Begrijp ik het goed dat je de erwten uit de vriezer niet hoeft te ontdooien van te voren?
Dit moet je nooit doen bij bevroren erwten. Erwten gaar zeer snel omdat ze zo klein zijn.
Wauw, dat ziet er goed uit zeg! Wat een fijne textuur ook! Ik sla hem op (:
Ziet er heel lekker uit, vindt het nog wel eens moeilijk om veel groene groente te eten dus deze soep is ideaal!
Ziet er lekker uit!
Dit ziet er echt heerlijk uit! Ik houd niet van erwten, maar ik denk dat als ik een deel vervang door courgette, ik dit heel lekker ga vinden!
Lekker hoor, lekker groen en fris voor de zomer inderdaad. Leuk idee!
Deze combi van groene erwten en munt heb ik wel eens op. Heerlijk!
Yum! Deze ingrediënten gebruik ik ook voor een late night doperwten dip met toast maar als soep vast ook heel fijn!
Ook een heel goed idee!
Hoe goddelijk ziet dit er uit!? Vooral omdat het zo mooi groen is. Goede tip om een beetje achter te laten en in een later stadium toe te voegen. Ik ga er voor vanavond hoor!
Wooow ik zocht juist een goe receptje van erwten-muntsoep :) merciekes!! Ik ga deze zeker maken.
Lijkt me heerlijk. We zijn hier allemaal gek op soep. Vind je soepkommen ook superleuk!!
Als ik soep van groenten maak bv van een courgette of broccoli of zoals hierboven vind ik het met een gefruit uitje en bouillon met minder zout toegevoegd meer dan genoeg qua zout.
Ik zie dat hier een hele theelepel zout in gaat! Die zou ik in zijn geheel weglaten.
Zie op 3 momenten zelfs toegevoegd zout plus nog eens bouillon. Dat is echt teveel!
Jammie, lijkt me heerlijk! Wat een prachtige lichte foto’s trouwens :D
Mijn man heeft deze soep gevonden op jullie site, vanavond eten we hem. Ik ben benieuwd, maar verwacht er weinig van. Ik hou juist van rode soep, of oranje, maar groene soep met munt lijkt me vies.
Ik heb ‘m nu voor de tweede keer gemaakt, super simpel en heel lekker!
Ik vond het niet te eten!! Veel te zout.
[…] Woensdag – Groene soep met munt en sojayoghurt […]
[…] doperwten > maak er deze lekker frisse soep van – brood > ontbijt morgenochtend met wentelteefjes! – vriezerfuit > gooi het […]
Kan je deze soep ook een dag van tevoren maken? Of is dat niet bevorderlijk voor de kleur/smaak?