Vandaag een simpel maar lekker receptje voor een midden-oosterse bulgur salade met gebakken tomaatjes, gegrilde groenten en ingemaakte citroen. Perfect voor een doordeweekse dag aangezien je dit gerecht binnen no-time op tafel zet. Let’s go!
In dit recept gebruik in ingemaakte citroen: één van mijn favoriete ingrediënten. Het geeft een typisch Marokkaanse smaak die je vooral proeft als je ergens buiten de deur eet. Ik koop ze lekker makkelijk in pot bij de turkse supermarkt maar je kan ze ook zelf maken!
Je kunt dit ook weglaten uit het recept maar ik raad je aan om het eens te proberen :)
Wat heb je nodig voor 2 flinke porties?
120 gram bulgur of couscous
1 aubergine, in plakken
1 courgette, in plakken
2 eetlepels olijfolie
20 cherrytomaatjes, in 4e gesneden
1 grote teen (of 2 kleine) knoflook, fijn gesneden
zout & peper
4 eetlepels granaatappelpitjes
120 gram kikkererwten
handje verse munt, gesneden
1/2 theelepel komijnpoeder
snufje chilipoeder
1 komkommer, in blokjes
handje verse olijven
1/2 ingelegde citroen, in hele kleine stukjes gesneden
Wat ga je doen?
– Verwarm de oven op 200 graden –
1. Bereid de bulgur of couscous volgens verpakking.
2. Bestrijk de aubergine en courgetteplakken licht met wat olie en zet ze voor 20 min in de oven. Draai ze na 10 minuten om. (Je kan ze op grillen op de grillpan.)
3. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de knoflook 2 minuutjes. Voeg de tomaatjes toe en bak paar minuten totdat er flink wat sap uit is gelopen maar de tomaatjes nog wel ‘heel’ zijn. Breng op smaak met wat peper en zout.
4. Mix de bulgur met de granaatappel, kikkererwten en munt.
5. Bestrooi de gegrilde groenten met komijn- en chilipoeder.
6. Serveer de bulgur met de gegrilde groenten, gebakken tomaatjes, komkommer, olijven en ingelegde citroen. Besprenkel alles met wat van de olie waar je de tomaatjes in hebt gebakken.
Laat je het me weer zien als je dit gerecht hebt gemaakt? Dat vind ik altijd leuk! (#degroenemeisjes)
Wat ziet dat er weer lekker uit.
Ziet er lekker uit! Ik ben grote fan van bulgur!
Oeh dat ziet er lekker uit! Die ga ik zeker bewaren!
Ziet er weer heerlijk uit, lekker zomers!
Dat ziet er lekker uit! Ik heb nog nooit ingemaakte citroen gegeten. Ik kan me er dus ook helemaal niks bij voorstellen hoe dat smaakt!
Oh wat lekker dit! Lekker zomers ook!
Geweldig recept! Heerlijk!!
Yes, eindelijk een recept waarbij ik de ingemaakte citroen kan gebruiken! Ga ik onthouden deze!
Wow! Al die kleuren bij elkaar alleen al <3. Prachtig! En dan heb ik het nog niet eens geproefd. Geweldig recept weer!
Oeh dit ziet er lekker uit, en ook nog eens mooi! :)
Echt geen goed idee om dit recept te bekijken als je razende honger hebt, hahaha. Nu heb ik hier vreselijk veel zin in!
Het ziet er heel lekker uit! Ik zou alleen de olijven weglaten.
Jaaa I love bulgur! Ik heb geloof ik al 3 of 4 bulgursaladerecepten op mijn blog staan, en ze zijn allemaal anders. Je kunt zoveel met bulgur! Mijn tip is trouwens om naar de Turkse supermarkt te gaan, naast dat je daar mega zakken voor weinig geld koopt hebben ze daar ook de iets grovere/grotere bulgur. Die vind ik persoonlijk het allerlekkerst, heeft iets meer bite ook :-)
Ohh ziet er heerlijk uit, ik ben ook gek op bulgur! Trouwens, ik dacht dat ik je vandaag zag bij Rotterdam CS, rond half 1 ongeveer, maar vond het eng om hoi te zeggen. Stom he! :p Maar ik wilde zeggen dat je er leuk uit zag, en leuk dat je een plekje hebt gevonden in Rotterdam! :)
ah wat lief :) Dat was ik dan, Merel, niet Jamie (die dit recept maakte ;)) Dankjewel! Volgende keer gewoon even hoi zeggen he? Vind ik leuk!
Oeh, ziet er erg lekker uit! En zoals altijd weer prachtige foto’s :)
Wauw dat ziet er héérlijk uit! Prachtige foto’s ook!
Ik ben alleen niet zo dol op granaatappelpitjes, heb je misschien een tip waardoor ik dit zou kunnen vervangen?
Britt, je zou ze gewoon kunnen weglaten hoor! maar granaatappelpitjes geven iets fris en zoet en wat ‘kraak’. om het eerste te vervangen zou je wat rozijntjes, cranberry, dadels in stukjes (bljift lekker in het Midden-Oosten) of gedroogde abrikoos kunnen toevoegen. voor het tweede evenueel wat pistache of zonnebloempitten of sesamzaad.
Alle Hollandse groenten ten spijt, groenten als courgette, aubergine, tomaat blijven toch mijn favoriet. Lekker met bulgur!
Wat een smaakexplosie! Het is echt heerlijk!
[…] Maandag – Midden-Oosterse bulgursalade […]
Omnomnom, dit was echt heerlijk! De portie die ik overhoud neem ik morgen gewoon mee naar werk. :3
Lijkt me heerlijk en ga het morgen maken. Ik heb gezocht op ingelegde citroen, hoe die te maken kan ik echter niet vinden op deze site! Of ik zoek niet goed, dat kan natuurlijk ook. Wie kan helpen.
Fijne dag
Claire
Ik heb deze bulgur salade gisteren gegeten en MJUM wat was het smullen! Iedere keer word ik weer blij je heerlijke recepten Merel!
Liefs, Iris
[…] Met dit warme weer weet ik trouwens nooit zo goed wat ik moet eten. Ergens die week maakte ik de Midden-oosterse bulgur salade van De Groene Meisjes. Heel lekker maar wat mij betreft iets te […]
Ik wordt boos van dit recept
[…] Tags:aubergine, bulgur, citroen, courgette, granaatappel, kikkererwt, komkommer, olijf, tomaat Bulgursalade van de Groene Meisjes […]
Hoi, het lijkt me heerlijk maar waar vind ik het recept voor de ingemaakte citroenen?