Weekmenu 16 – 20 januari

weekmenu

Het is weer tijd voor het weekmenu! Het is bijna halverwege januari, hoe is jullie begin van het jaar? Het leek ons een goed idee om nog even door te pakken met de vitamines en de warme gerechten, gezien de winter nu toch aardig om de hoek komt kijken. Ook willen we in januari allemaal één ding en dat is budgetteren, dus we houden de kosten graag extra laag. We hopen je weer te mogen voorzien van voldoende inspiratie voor de komende werkweek!

Maandag – Boerenkoolsalade

weekmenu

Boerenkool a.k.a. Kale! Een heerlijke vitamineboost voor op de maandag. Serveer er een lekkere vegaburger bij voor een beetje extra bite en vulling, of rol de salade in een wrap – ook lekker!

Dinsdag – Röstischotel met zuurkool

weekmenu

Als we toch besluiten nog even in de winterse sferen te blijven, dan mag een lekker zuurkoolrecept natuurlijk niet ontbreken. Een stevige röstischotel met een restje boerenkool (van gisteravond) als topping! Zero waste baby ;-)

Woensdag – Groene Soep

weekmenu

Woensdag, soepdag! Het lijkt erop dat soep een traditie begint te worden voor de woensdag en daar is helemaal niks mis mee als je het ons vraagt. Deze groene soep zit weer boordevol vitamines en is heel makkelijk te bereiden. Vind je het lekker om bij de soep nog een broodje te eten? ( wij wel!) Check dan ook het laatste recept met Avocado toast op 3 manieren.

Donderdag – Simpele noodles met gerookte tofu

weekmenu

Even een andere keuken vanavond. Als het aan mij ligt is er altijd ruimte voor een lekker Aziatisch maaltje. Een goede kom noodles, vers, vullend en in een handomdraai op tafel! En het beste van alles? De gerookte tofu. Ik kan het al bijna proeven!

Vrijdag – Vegan enchiladas

weekmenu

Zo, het is weer vrijdag! Je week zit er weer op. Nog een lekker maaltje maken voor vanavond en je bent klaar voor het weekend. Deze Mexicaanse schotel kost je niet veel tijd, de oven helpt je een handje mee en jij kan lekker ontspannen. Wij zouden zeggen: pak er een Mexicaans biertje bij en plof lekker neer op je bank. Geniet ervan!

Laat je het me weten als je een gerecht uitprobeert? Dat vind ik echt heel leuk. Je kunt een foto met me delen via Instagram, met #degroenemeisjes. Dankjewel en eet smakelijk! Maak er een mooie nieuwe week van! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Weekmenu 16 – 20 januari

  1. Wouw…waar haal je de inspiratie vandaan om zoveel lekkere en gezonde maaltjes te bedenken, ik denk me altijd suf om iedere dag weer iets op tafel te krijgen dat iedereen hier in huis lust pffff…!

    1. :) Dit zijn recepten van door de jaren heen hoor, die heb ik ook niet allemaal in 1 week bedacht ;)

  2. Heel lekkere recepten zeg! Die salade met boerenkool klinkt echt heerlijk en de noedels ook (al houd ik echt niet van tofu, dus die skip ik dan even). Zelf zou ik nog pasta toevoegen, maar ik houd gewoon heel erg van pasta, haha! Malou x

  3. Ohh lekker die groene soep! En salade met boerenkool moet ik nog echt eens maken!

    1. Bedenken is nog niet zo lastig, maar je eraan houden inderdaad.. best wel een uitdaging ;)

  4. Lekkkkkkuuuuurrrrrr!

    Lekker, makkelijk en gezond, ik ga ze zeker in mijn weekmenu verwerken. Al maak ik de boerenkoolsalade alleen voor mezelf; manlief en kinderen vinden boerenkool lekkerder met spekjes, rookworst en zilveruitjes. De barbaren! ?

    Eet smakelijk!

  5. Ha groene meiden,
    Het is heel fijn veg. en veganistisch adviezen van meiden met een persoonlijke twist. Ik ben dus helemaal fan.
    Maar graag zou ik een weekmenu willen klaar maken met seizoenseten. Geen kas groente, zonder vriezer, blik/potten?, gedroogd lijkt me wel oké….. granen,pasta’s enz.
    In dit weekmenu zie ik tomaten, doperwt
    Dat is in mijn gedachten elektriciteit verspilling. Hoe zien jullie dat?
    Goeds Liesbeth

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *