Laatst was ik op pad in Den Haag en at ik op een terras, in de herfstzon, de meest perfecte kruidige cake. Met zo’n lekkere icing erop, weetjewel? Ugh, zó goed. Ik bedacht ter plekke dat ik echt vaker iets moet bakken. Dat doe ik eigenlijk al jaren niet meer namelijk, wat zonde is, want bakken is echt een heerlijke (letterlijk en figuurlijk) hobby. Vooral in dit jaargetijde. Dus: hierbij drie klassieke Groene Meisjes recepten om te bakken in de herfst.
Speculaascrumble
Als ik weer naar deze foto’s kijk dan herinner ik me meteen hoe lekker je huis gaat ruiken van deze speculaascrumble. Crumble is altijd een goed idee. Ik bedoel, je hoeft er weinig voor in huis te hebben (het meerste heb je misschien zelfs standaard al in je voorraadkastje staan) en het is in een handomdraai klaar. Kleine moeite, groot effect. Deze crumble maakte ik destijds in de oven, maar nu ik een airfryer heb, ga ik dat toch ook eens uitproberen! Volgens mij moet dat makkelijk kunnen. Lekker projectje voor komend weekend.
Pompoen brownies
Voor wie nog geen genoeg heeft van pompoen deze herfst: maak er eens brownies mee! En nee, je hebt hiervoor niet zo’n blik pompoenpuree nodig die je alleen maar bij Expat Supermarkt kunt kopen, hiervoor ga je echt lekker ambachtelijk aan de slag met een hele pompoen. Voor dit recept heb je even wat tijd nodig, omdat eerst de pompoen in de oven moet en daarna de brownies natuurlijk ook nog, maar geloof me: worth it!
Vegan appeltaart
Ook weer een recept uit 2015. Ongelooflijk, bijna tien jaar oud. Ik word er gewoon een beetje emo van als ik bedenk hoe lang mijn blog al meegaat. Dit recept voor een heerlijke ‘platte’ appeltaart maakte ik voor een samenwerking met een theemerk. Ik ben echt heel erg lucky dat ik al zo lang voor zoveel leuke en mooie merken mag werken!
Toen ik laatst met mijn broertje koffie ging drinken en hij zelf een taartje mocht kiezen, ging hij vol overtuiging voor de appeltaart. Hij had natuurlijk ook groot gelijk, want er gaat níks boven een goed stuk warme (!) appeltaart op z’n tijd. Klop die (vegan) slagroom er ook maar vast bij; dit wordt genieten.
Niet van de Groene Meisjes maar van Flow: ik kwam deze blogpost met vijf verschillende recepten voor kaneelbroodjes tegen. Dan heb je me hoor. Ik kan ze al bijna proeven…
Ik ben benieuwd of er iets voor je tussen zit. Misschien heb je dit weekend ergens een moment vrij om aan de slag te gaan? Laat het me weten!