Op zoek naar een lekker&vegan toetje? Blaas je gasten weg met dit verbluffend lekkere dessert. Je maakt het in 10 minuten. Je vrienden zullen er nog dagen over praten.
Succes gegarandeerd.
WAT HEB JE NODIG? (VOOR 2 PERSONEN)
* 1 peer
* een halve beker peren sorbet-ijs
* een paar stukjes pure chocolade
* anijszaadjes
* rietsuiker
HOE MAAK JE HET?
Schil de peer en snijd hem in 4 stukken (in de lengte)
Vergeet niet het klokhuis eruit te halen!
Zet een pan op het vuur, leg de peer erin en bestrooi hem met suiker.
Voeg hier 1 eetlepel water bij en strooi er wat anijszaadjes overheen.
Laat het geheel een minuut of 8 opwarmen. De peer moet warm, maar nog wel stevig zijn.
Als het goed is, is de suiker nu gekarameliseerd.
Smelt ondertussen de chocolade in een bakje in de magnetron. (maak het jezelf niet moeilijk met au-bain-marie)
Schep het sorbetijs over twee bordjes.
Leg de stukken peer er naast. (twee per bordje)
Giet de gesmolten chocolade zorgvuldig over het ijs en de peer.
De chocolade zal hard worden en sierlijk op het bordje blijven liggen. (hoop je.)
Serveer met een lepeltje en een vorkje. Verder weet je wat De Groene Meisjes altijd zeggen: op servies met een gouden randje smaakt alles lekkerder.
Yummy food! :) Lovely too!